Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Madrid - London útvonalon!

járatinformációk innen: Madrid ide: London

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 463 Ft

Közvetlen légitársaságok

7

Járatok a héten

200

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1265 kilométer

2ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Iberia

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton és egyéb

6 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

London 6 repülőtérrel rendelkezik: London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton, London City és London Southend Mncpl.
A Skyscanneren Madrid indulású, London úti célú járatra talált legjobb ár 8 463 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
2ó 10p az átlagos repülési idő Madrid indulással, London úti célig.
7 légitársaság van, melynek Madrid indulással közvetlen járata van London úti célhoz.
Heti 200, Madrid indulású járat van London úti célhoz július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Madridból könnyen eljuthatunk Londonba, mivel sok közvetlen járat közlekedik a két város között. Például az easyJet, a British Airways, az Air Europa, a Norwegian, az Iberia, az Iberia Express és a Ryanair is indít közvetlen gépeket Madrid és London között. A kínálat bőséges, naponta akár tucatnyi induló járat közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. A gépek a Madrid – Barajasi repülőtérről szállnak fel, ami a városközponttól 12 km-re fekszik északkeleti irányban, egy folyó völgyében. A járatok London több repülőterére is érkezhetnek. Például a British Airways Madridba induló járatai általában a Heathrow repülőterén landolnak, az Iberia gépei a Gatwicken, a Ryanair járatok a Stansteden, míg az easyJet járatok a Lutonon, vagy a Gatwicken.

A gépek a Madrid-Barajasi repülőtérről szállnak fel, és az adott légitársaságtól függ, hogy ezen belül mely terminálról. Az easyJet, a Norwegian és a Ryanair járatai az 1-es terminálról indulnak, míg a British Airways, az Iberia és az Iberia Express gépei pedig a 4-esről. Mindkét terminálon jól elüthetjük a gép indulásáig hátralévő időt. A 4-es terminálon valamivel több üzletet találunk, de az 1-es terminál üzleteiben sincs hiány a csúcsminőségű termékekből, különösképp divatos ruhákból. A vendéglátóegységek kínálata is a repülőtér legnagyobb, 4-es terminálján bőségesebb. Itt többek között gyorsételeket, friss alapanyagokból készített szendvicseket, kávékülönlegességeket és egyéb finomságokat is ehetünk. Az 1-es terminálon is van módunk az éhségcsillapításra, és az itt működő kávézóban is kellemesen eltölthetjük az időt. A várakozás idejét egyébként netezéssel l is eltölthetjük mindkét terminálon (a 4-es terminál egész területén, az 1-es terminálnak csak bizonyos részein, például az éttermek környékén). A netezgetés első 15 perce ingyenes csak, ezután fizetős lesz a szolgáltatás.

A British Airways járatai az 5-ös terminálról indulnak. Ha tömegközlekedéssel szeretnénk bejutni a városközpontba, akkor praktikus megoldást jelentenek a Heathrow Express vonatok, amelyek megállója pont az 5-ös terminálon található. Ezzel a módszerrel 15 perc alatt elérhetjük London városközpontját. Az Iberia Express és az easyJet járatai jellemzően a Gatwick repülőtér Déli termináljára érkeznek. A reptér két terminálja közötti távolság mintegy 1,2 km, automatizált reptéri vasúttal megoldott közöttük a közlekedés. Buszokkal és vonatokkal is bejuthatunk a városközpontba, akár fél óra alatt. A Ryanair járatai a stansted reptéren landolnak, aminek egyetlen terminálján téglalap alakú terminálszárnyakban találhatók a beszállókapuk. Landolás után tranzitvonattal, illetve mozgójárdával juthatunk ezekből a terminál központi épületébe – hogy aztán vonattal, busszal, biciklivel, taxival vagy bérelt autóval utazzunk tovább. Az autóbérlés és a taxi egyébként valamennyi repülőtér esetén működő opció a továbbutazásra!

Magyar állampolgárok a hazautazás napjáig érvényes útlevéllel vagy személyivel utazhatnak be az Egyesült Királyságba. Jó tudni, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért, vagy előre tájékozódni az adott légitársaságnál.

Infómorzsák Londonról

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órákat (az okostelefonok általában maguktól átállnak a megfelelő időzónára). Londonba érkezve 1 órával későbbre kell állítanunk az órákat, a téli és nyári időszámítás idején is. A kontinentális mediterrán éghajlat után London mérsékelt övi éghajlatával találkozunk, ahol gyakori a ködös idő, szemerkélő esővel. Telente viszont itt ritka a havazás.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.