Térkép

Lufthansa járatok

A Köln székhellyel működő Lufthansa egész Európa legnagyobb légitársasága, és egyben bolygónk egyik legnagyobb légitársasága is, amely kiemelt figyelmet fordít az utazás biztonságára. Köln mellett Frankfurt, München, Düsseldorf és Zürich is a cég jelentős központjainak számítanak. A Lufthansa leányvállalata például az Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss légitársaság is. A vállalatóriás összesen 540 leányvállalattal, illetve cégtársulással működik. A Lufthansa járatai 107 országba, 271 úti célhoz repülnek (Európa, Afrika, Amerika és Ázsia országaiba is). Leányvállalatait is beleértve a Lufthansa csoport 2014-ben 615 repülőgépből álló flottát tudhatott magáénak, és 106 milliós utasforgalmat bonyolított le. A Lufthansa ügyfélpolitikájának középpontjában a magas minőség, a biztonság, a pontosság, a megbízhatóság és a professzionális szolgáltatások állnak, emellett a környezettudatosság érdekében is folyamatos fejlesztéseket folytat a vállalatóriás. A vállalat neve a német levegő (Luft) és céh (Hansa) kifejezések összeolvadásából adódik.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes a Lufthansával repülni?

Check-in

A Lufthansa online becsekkolási lehetőséget is kínál utasainak, azonban ez nem mindegyik viszonylat esetében vehető igénybe, a kivételekről a vállalat honlapján lehet tájékozódni! Mobiltelefonon és check-in automatákon keresztül is becsekkolhatunk. A check-in akár már a gép felszállásához képes 23 órával lehetséges. A check-in automatáknál 3 -féle módon is becsekkolhat, ezek közül az automaták kezdőképernyőjén választhatja ki az Ön számunkra legkedvezőbbet. Például a check-in folyamatot elindíthatja bankkártyával (paypass funkciós kártyákat is elfogadnak az automaták), vagy ha erre a célra alkalmas személyivel vagy útlevéllel rendelkezünk. Ezután írjuk be a Lufthansa járatunk számát és a célállomás nevét. Egyébként bankkártya vagy személyi azonosító nélkül is becsekkolhat, ehhez az automata képernyőjének megérintése után írja be vezetéknevét és a foglalás azonosító számát. A becsekkolás ránk vonatkozó legkésőbbi határidejére a Lufthansa honlapján kereshetünk rá.

Poggyász súlyhatár és poggyászdíj

Az engedélyezett poggyászokra vonatkozó információk eltérőek lehetnek annak függvényében, milyen szolgáltatást foglaltunk, a pontos információkat a jegyen találjuk. Általánosságban elmondható, hogy a Lufthansa nemzetközi járatain egy legfeljebb 23 kg súlyú poggyász szállítása ingyenes, az Európán belül közlekedő Lufthansa járatok esetében emellett egy maximum 8 kg súlyú kézipoggyászunk is lehet. Ha Business Classra szól a jegyünk, akkor az Európán belüli járatok esetében 2, legfeljebb 32 kg súlyú poggyászunk és 2, legfeljebb 8 kg súlyú kézipoggyászunk lehet felár nélkül. Az ingyenes poggyászok méretét nézve, azok nem lehetnek összesen 158 cm-nél nagyobbak (összesen a szélesség + magasság + hossz). Ha nem férünk be a megadott poggyászkeretbe, akkor a Lufthansa járatain egy plusz 23 kg-os poggyász szállításának a díja 15 euróba kerül utazásonként, ha a vállalat honlapján keresztül ezt az igényünket jelezzük (a My Bookings menüpontban). Ha a repülőtéren jelezzük ezt az igényünket, akkor a jegypultoknál 30 euróba, míg a kapuknál 45 euróba kerül ugyanez. A kézipoggyász mérete a Lufthansa légitársaságnál 55 x 40 x 23 cm lehet. A személyes iratokat, gyógyszereket, értéktárgyakat, mobiltelefonokat és laptopokat a kézitáskában kellene tartani. Valamennyi sportfelszerelést is ingyen felvihetünk a Lufthansa járataira. Ez lényegében egy pár síléc vagy egy snowboard deszka lehet. Ezeknek viszont egy bizonyos súlyhatáron belül kell lenniük - ez attól függ, milyen osztályra szól az Ön jegye. Fontos, hogy a sportfelszerelést legkevesebb 23 órával a gép indulása előtt regisztrálja a Lufthansa Servise Centre-ben!

Ülőhelyek

A Lufthansa járatain lehetőségünk van arra, hogy az igényeinknek megfelelő ülést foglaljunk, legyen az folyosó melletti, ablak melletti, vagy éppen egy, a lábunk számára nagyobb helyet biztosító ülés. Ez utóbbiak egyébként szinte az összes járaton megtalálhatóak, és minimum 10 cm-el nagyobb helyet biztosítanak a lábaknak a standard ülésekhez képest. Európán belüli járatok esetén a plusz helyért cserébe 20 vagy 25 eurót összeget kell fizetnünk, míg interkontinentális utazásnál ugyanez már 50 vagy 90 eurót is kóstálhat. A Lufthansa járatain a becsekkolás során választhatjuk ki, hogy hova szeretnénk ülni a gépen – természetesen a még szabadon lévő ülések függvényében. Ha fontos szempont nekünk, hogy hol ülünk a gépen, akkor érdemes minél hamarabb megejteni a check-int, ez a Lufthansa esetében már a gép felszállása előtt 23 órával is lehetséges!

Foglalási díjak

A Lufthansa jegyszolgáltatási díját (Ticket Service Charge) a jegypultnál, vagy a telefonon keresztül történő jegyvásárlásokra szabják ki. Ennek az összegnek a nagysága attól függ, hogy melyik országba repülünk. Ha a jegyet Németországból, online foglaljuk le, akkor nincs foglalási díj, egyébként pedig ez országonként változó.

Lufthansa

5,0/5
124 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.