Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - London útvonalon!

Legjobb lastminute repülőjegy-ajánlatok

Spontán akar dönteni? Soha nincs túl késő utazást foglalni. Íme a mi válogatásunk a legjobb, London úti célú lastminute járatokról…
Csak becsült legalacsonyabb árak, az elmúlt 14 napban talált árak alapján.

járatinformációk innen: Budapest ide: London

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

7 676 Ft

Közvetlen légitársaságok

8

Járatok a héten

97

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1460 kilométer

2ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton és egyéb

6 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

London 6 repülőtérrel rendelkezik: London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton, London City és London Southend Mncpl.
2ó 10p az átlagos repülési idő Budapest indulással, London úti célig.
8 légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van London úti célhoz.
Heti 97, Budapest indulású járat van London úti célhoz október hónapban.

Járatok Budapestről Londonba

A cikkben szereplő információk 2015 májusában érvényesek biztosan

Járatinformációk - Budapestről Londonba

Budapestről indulva népszerű úti cél London, ennek megfelelően több repülőtársaság is indít közvetlen járatokat ezen a vonalon. Utazhatunk a Wizz Air, a Ryanair, a British Airways, az easyJet és a Norwegian Airlines járataival is. A Wizz Air a hét minden napján 3-5 járatot is indít, így igény szerint a nap bármely szakában is repülhetünk – a Wizz Air járatai London Luton repterére érkeznek. A British Airways járatai hétfőtől vasárnapig indulnak a Heathrow repülőtérre. Az easyJet szintén a hét minden napján indít járatokat, ezek London Gatwick repterére érkeznek. Ugyanitt landolnak a Norwegian Airlines járatai is, a szombat kivételével minden nap. A Ryanair járatai a Stansted reptérre érkeznek, a hét minden napján.

Terminál információk

Londonba a Liszt Ferenc Repülőtér 2B Termináljáról indulnak a járatok. Itt számos szolgáltatást igénybe vehetünk. Több ATM automatát is találhatunk itt, a poggyászváró csarnokban és a kinti várócsarnokban is. És természetesen pénzváltásra is lehetőségünk van. Ha van időnk és kedvünk, akkor delikátesz termékeket, parfümöket és egyéb termékeket vásárolhatunk a terminál duty free shop-jában. Akkor sem kell zavarba jönnünk, ha éppen éhesek vagy szomjasak lennénk: olasz pizzák és tésztaételek, jóféle baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben – és kávékülönlegességek, sörök és borok is szerepelnek a kínálatban.

A British Airways járatai a londoni Heathrow reptér 3-as termináljára érkeznek. A negyedóránként induló Heathrow Express vonatokkal 15 perc alatt London belvárosába juthatunk.

A Stansted repülőtérnek egy terminálja van, amiben téglalap alakú terminálszárnyakban vannak a beszállókapuk. Tranzitvonattal, illetve mozgójárdával juthatunk ezekből a terminál központi épületébe.

Luton repülőtérről buszokkal, minibuszokkal és vonatokkal is elérhetjük London belvárosát. Az easyJet járatai a Gatwick reptér déli termináljára érkeznek, ahonnan fél órán belül a belvárosba juthatunk. Valamennyi reptéren lehetőségünk van autót bérelni, amit előre le is foglalhatunk.

Hasznos információk

A hazautazás napjáig érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk az Egyesült Királyságba. Fontos tudni, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el, ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. Indulás előtt minimum 2 órával javasolt a repülőtérre megérkezni, ahol először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is (ha nem csak kézipoggyásszal utazunk). Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk), majd szállhatunk is fel a gépre.

Infómorzsák Londonról

Londonba érve ne feledkezzünk meg az óraátállításról, egész pontosan 1 órával korábbra kell állítanunk az óráinkat. Ha autót bérlünk, akkor lelkiekben előre készüljünk fel, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést (már ha nincs ebben még tapasztalatunk). Az időjárás Londonban meglehetősen változékony. A nyarak általában hűvösebbek, mint Magyarországon, nagyritkán van olyan igazi jó napozóidő. A telek viszont enyhébbek. Londonban sokat esik az eső, gyakran van, hogy egész nap szemerkél.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.