Térkép

Megfizethető járatok - Olaszország

Olaszország a csábítás mestere: ezerféleképp kényeztet, és számtalan olyan élmény van a tarsolyában, amiért önmagában is érdemes lenne repülőre ülni. A véget nem érő homokos tengerpartok, az Alpok kalandra hívó hegycsúcsai, a jellegzetes olasz házak, az építészeti emlékek sokasága, Szardínia és a többi sziget egyedi hangulata mind-mind megérint és elvarázsol. A hab a tortán pedig a híres olasz gasztronómia, ami a rusztikus pizzáktól kezdve a gnocchi-kon és panna cotta-kon keresztül egészen a focaccia-kig számtalan ízt kínál.

 

Látnivalók

 

Róma: a Colosseum előtt egy közös fotó erejéig pózolni a modern kori gladiátorokkal, a Trevi-kút környékén lófrálva bevállalni egy hatalmas adag vérbeli olasz fagyit, vagy éppen kettesben andalogni az Angyalvárhoz vezető Ponte Sant'Angelo hídon – élmények, amiket sehol máshol nem lehet átélni. Extra élményként pedig egy bérelt tűzpiros robogóval is bejárhatjuk az olasz fővárost, vagy éppen részt vehetünk egy éjszakai városnézésen, megcsodálva a kivilágított látványosságokat.

Toszkána: Hegyes-dombos vidékével, gyönyörű ciprusligeteivel és jellegzetes kőházaival a toszkán táj magas szintre tornázza fel a turisták örömérzetét. Mindezt egy jófajta chianti cuvée-t kortyolgatva szemlélni pedig maga a mennyország. Toszkánában járva kihagyhatatlan a tartomány fővárosa, az Arno folyó két partján fekvő Firenze, amely középkori városfalai között a történelem és a művészetek számtalan kincsét rejti magában. A Firenzei dóm, a Medici-palota, a gyönyörű márványhomlokzatokkal megáldott Santa Maria Novella, a Palazzo Vecchio égbe nyúló tornya és az Uffizi-képtárban őrzött művészeti kincsek mind-mind balzsamozzák a lelket. A hat dombra épült Siena-ban szűk utcácskákon andalogva találkozhatunk a gótika építészeti jegyeit magukon viselő építészeti műremekekkel. Toszkánában találjuk a világ egyik legismertebb turistalátványosságát, a Pisai ferde tornyot is.

 

Velence: hidak alatt átsuhanó gondolák, andalító gitárzene, csodás paloták – Velence szépsége mindenkit elkápráztat. A gondolák mellett vaporetto vízibuszokon is felfedezhetők a Canal Grande mentén látható szépséges paloták. Miután kigyönyörködtük magunkat a Sóhajok hídja, a Szent Márk tér és a Doge palota szépségeiben, átadhatjuk magunkat a strandolás örömeinek a Velencéből busszal, hajóval és autóval is 1 órán belül elérhető Lido di Jesolon. Ami  az olasz Adria-part egyik legismertebb üdülőtelepülése. A végeláthatatlan homokos part, a sekély víz, és a tömérdek étterem és bár teszi élménnyé itt a nyaralást.

 

Cinque Terre: A meredek sziklák tetején gyülekező színes házikók egyedi látványa adja a Cinque Terre központi élményét, körítésképp pedig eldugott, sziklás strandok, színes helyi piacok, és mennyei kulináris élvezetek adják a ráadást. A különös terület a Ligur-tenger partjainál található, és öt bájos kicsi falu (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso), valamint egy nemzeti park várja itt az utazókat.

Szicília: Fellibegőzni Európa legnagyobb aktív vulkánjának a tetejére, a Templomok völgyében megcsodálni a világ egyik legklasszabb állapotban fennmaradt görög építésű templomát, és egy tipikus szicíliai étteremben benyomni egy sáfrányos rizottót és egy hűsítő granitát – néhány felejthetetlen élmény, amit átélhetünk a Földközi-tenger legnagyobb szigetén.

 

Érdekesség

 

Olaszország területébe beékelődve két különleges törpeállam is található: San Marino és Vatikánváros. San Marino Köztársaság a világ legkisebb országai közé tartozik, területe mintegy 61 km². Vatikánvárost pedig teljes egészében körülöleli Róma. 44 hektáros területével a Vatikán a világ legkisebb országa, látványosságban viszont nem szenved hiányt. A Szent Péter Bazilika, a Sixtus-kápolna, és a vatikáni múzeumok is megérnek egy misét.

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Időzóna: UTC +1

 

Hivatalos nyelv: olasz

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.