Térkép

Wizz Air járatok

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága2003-ban alakult Budapesten. A légitársaság mára több mint 420 útvonalat kínál Európa szerte és a kontinensen túl, 25 régiós bázisról. A légitársaság elsődleges célja, hogy megfizethető repülést biztosítson, és hogy egy élménnyé varázsolja az utazást. A 2015-ben bevezetett újításokkal, mint az ülőhelyválasztás, az elsőbbségi beszállás és a fejlettebb viteldíjrendszer ezekhez a célokhoz egyre közelebb juttatja a céget. A Wizz Air kategóriavezető technológiát alkalmazó repülőgépeket üzemeltet, amelyek karbantartását világhírű cégek végzik. A Wizz Air flottája az Airbus A320 és A321ceo repülőgépekből áll. Mindezek mellett a legújabb típusú Airbus A321neo repülőgépeket készül üzembe helyezni a közeljövőben. A társaság sikerét az Air Transport World címen megjelenő, vezető légiközlekedési magazin is alátámasztotta, ami a 2016-os év diszkont légitársaságának nevezte a Wizz Airt.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Wizz Airrel?

Check in

A Wizz Air légitársaság repülőtéri, mobil és online check in szolgáltatást kínál. A repülőtéri utasfelvétel esetén a légitársaság szolgáltatási díjat számol fel, ami minden utas és járat után 3 100 Ft. A repülőtéri utasfelvételi díj megvásárolható már a foglalás során, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Ha a repülőtéren fizetjük ki a check in díjat, magasabb, 9 300 Ft-os összeggel kalkulálhatunk. Ha a kiindulási repülőtéren még nem érhető el az internetes utasfelvétel, a repülőtéri utasfelvétel ingyenesen vehető igénybe. A repülőtéren az utasfelvétel a járat indulása előtt 2 órával kezdődik és 40 perccel az indulás előtt fejeződik be. Az internetes check in a Wizz Air-nél ingyenes. Ha ezt a szolgáltatást vesszük igénybe, a beszállókártyánkat ki kell nyomtatni, amivel egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Amennyiben nem az Európai Unióban utazunk, a pultoknál ellenőriztetni kell a beszállókártyát. Az internetes utasfelvétel a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30 napon belül, de legkésőbb az indulás előtt 3 órával érhető el. A mobil check-in szolgáltatás szintén ingyenesen vehető igénybe. A beszállókártyákat ennél a szolgáltatásnál nem szükséges kinyomtatni, elegendő a Passbook alkalmazásba elmenteni, majd a repülőtéren felmutatni.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Wizz Air légitársaságnál egy 42 x 32 x 25 cm-es kézipoggyász ingyenesen vihető fel a gépre. A nagyobb kézipoggyász, ami nem haladhatja meg az 56 x 45 x 25 cm-t és a 15 kg-ot, csak díjfizetés ellenében vihető fel a fedélzetre. A poggyászdíjak szezontól függően változnak. A pontos összegekről a légitársaság hivatalos honlapján tájékozódhatunk, ahol egy poggyászdíj-kalkulátort is találunk. A feladott poggyászok tömege nem haladhatja meg a 32 kg-ot, és maximálisan 6 darab adható fel személyenként. A poggyászdíjak internetes foglalás és fizetés esetén jóval olcsóbbak, mint a repülőtéren. Az elsőbbségi beszállásra jogosult utasok egy darab további személyes csomagot is ingyenesen felvihetnek a gépre a kis- vagy nagyméretű kézipoggyászuk mellett. A poggyászok regisztrációja interneten vagy mobil applikáción keresztül legkésőbb az indulás előtt 3 órával meg kell hogy történjen. Biztonsági okokból a Wizz Air légitársaság nem szállít olyan poggyászt, amelynek tulajdonosa nem utazik a repülőgép fedélzetén.

Ülőhelyfoglalás

A Wizz Air légitársaság gépein csak turista osztály működik, ahol egyforma bőrüléseket találunk. Minden egyes járaton ülőhely-hozzárendelési rendszert üzemeltet, amivel élvezetesebbé és kényelmesebbé válik az utazás. A nagyobb lábterű és az első sorban levő ülőhelyekre nem jogosultak a 18 évesnél fiatalabbak, a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok, valamint a várandós és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók. A gyerekek két éves korig a kísérő felnőtt ölében ülhetnek, két éves kor felett pedig külön ülőhelyfoglalás szükséges. A repülőjegy foglaláskor a helyeket automatikusan, ingyenesen hozzárendeli a rendszer a jegyünkhöz. Ha változtatni szeretnénk az előre hozzárendelt ülőhelyünkön, felár ellenében megtehetjük. Az ülőhelyek legkésőbb az indulási időpont előtt 3 órával módosíthatók online, mobil alkalmazáson és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy a repülőtéren, valamint foglalás közben a Helyválasztás menüpont alatt, a légitársaság hivatalos honlapján.

Foglalási díj

A Wizz Air 2013. április 12-től eltörölte a foglalási díjakat az európai szabályozásnak megfelelően, amely értelmében a légitársaságok nem számolhatnak fel eltérő foglalási költséget a különböző fizetési módok alapján. A légitársaságnál minden foglalásnál 2 500 Ft-os adminisztrációs díjat kell fizetni, a fizetés módjától függetlenül.

Wizz Air

5,0/5
1276 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.