Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - New York útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: New York

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

110 368 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7015 kilométer

9ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

New York John F Kennedy, New York Newark Liberty Intl, New York LaGuardia és Stewart nemzetközi

4 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről New Yorkba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk - Budapestről New Yorkba

Annak ellenére, hogy népszerű úti célról van szó, mégsincs közvetlen járat a magyar fővárosból New Yorkba. Átszállással mehetünk például a Norwegian Airlines, az Airberlin, az Alitalia, a KLM, az Airfrance, a British Airways, a Brussel Airlines, a Lufthansa és az American Airlines gépeivel is – hogy csak néhány példát említsünk. Az Airfrance-el utazva párizsi átszállással utazhatunk New Yorkba, a British Airways-el Londonban, az Airberlinnel pedig Berlinben kell átszállnunk. Az esetek többségében New York legforgalmasabb repterén, a John F. Kennedy Repülőtéren landolhatunk, ami a belvárostól mintegy 30 km-re található, nyugati irányban. Foglalhatunk viszont úgy is repülőjegyeket, hogy a város másik két repterének (a Newark Liberty Repülőtér, illetve a LaGuardia Repülőtér) valamelyikén landoljunk. Az előbbi a belvárostól szintén nyugatra van, mintegy 20 km távolságban, utóbbi pedig 17-18 km-re észak-keletre.

Terminál információk

Az esetek többségében a Liszt Ferenc Repülőtér 2A Termináljáról indulnak a járatok, amikkel aztán átszállással New York John F. Kennedy repterére repülhetünk. A várakozás idejét itt hasznosan és kényelmesen is eltölthetjük. Több, narancssárga felirattal ellátott ATM automatát is találunk ezen a terminálon, és posta is működik itt. Vásárolgatással is elüthetjük a várakozás perceit, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik ezen a terminálon. De akkor sem kell zavarba jönnünk, ha megéheznénk az utazás izgalmától, még egészséges reform ételeket is találunk a kínálatban. Illetve jóféle sörök és borok között is válogathatunk.

New York John F. Kennedy repülőtéren általában az 1-es vagy a 4-es terminálon landolhatunk. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy bejussunk a reptérről a városba, ha JFK AirTrain vonattal utazunk, ami megáll a termináloknál is, sőt a reptér körüli utat megtenni vele konkrétan még ingyenes is. Ugyanakkor utazhatunk busszal, taxival, vagy bérelhetünk autót is, amit akár előre le is foglalhatunk.

Hasznos információk

Fontos, hogy az utazáskor érvényes úti okmány legyen nálunk, emellett pedig mindenkinek szüksége van vízumra, aki nem jogosult vízummentesen belépni az Egyesült Államokba az úgynevezett Vízummentességi Program keretében. A magyar állampolgárok maximum 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért. Aki nem rendelkezik ilyennel, az nem léphet be az országba! Vízumra van szükség, ha ennél hosszabb időt szeretnénk az USA-ban tölteni, illetve ha utunk célja például tanulás, vagy munkavégzés.

Fontos, hogy az indulás előtt legalább 2 órával érkezzünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is (persze csak, ha a kézipoggyász mellett más csomagunk is van). Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák New Yorkról

New Yorkban az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan. A telek általában hidegebbek, mint Magyarországon, és sokszor havazik. A tavasz és az ősz kellemesnek számít általában, nyáron pedig nem ritka a 33-38 Celsius fok sem. Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órát, egész pontosan 6 órával korábbra!

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.