Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Katmandu útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Katmandu

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

185 209 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 6035 kilométer

10ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Qatar Airways

Katmandu

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Katmanduba

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Katmandu vonalon

A magyar fővárosból csak átszállással juthatunk el Katmanduba. Repülhetünk például a Turkish Airlines járataival, ekkor Isztambulban kell átszállnunk. Ha az Air Berlinnel és az Etihad Airways-el utazunk, akkor először Berlinben, majd pedig az Egyesült Arab Emírségekben kell átszállnunk. Az Air Serbia és az Etihad légitársasággal utazva először Belgrádban, majd pedig az Egyesült Arab Emírségben kell átszállnunk. Az Emírségbe eljuthatunk még az Alitalia gépeivel is, ekkor Rómában kell átszállnunk, vagy a Lufthansával, ekkor pedig Münchenben. Átszállás után a gépek Katmandu Tribhuvan repülőterén landolnak, ami a Katmandu-völgyben fekszik, mintegy 5-6 km távolságra a városközponttól.

Terminál információk

A Turkish Airlines járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak, csakúgy, mint az Alitalia gépei. Az Air Berlin járatai pedig a 2 B terminálról szállnak fel. Mindkét terminál ideális feltételeket nyújt a kényelmes várakozáshoz. Némi kis reptéri ügyintézésre is van mód – bank automaták és pénzváltók révén, a 2 A terminálon pedig még egy posta is üzemel, ha mondjuk, gyorsan befizetnénk még egy számlát indulás előtt. Ha pedig megéheznénk, sokféle finomság közül választhatunk a vendéglátóegységekben. A 2 a terminálon még egészséges, bio ételeket is találunk, a 2 B-n pedig egyebek mellett pizzát, tésztaételeket és finom süteményeket is ehetünk. A 2 B terminálon vásárlási szenvedélyünket a duty free shopban élhetjük ki, míg a 2 A terminálon ruhaboltokat, játékboltot és újságost találunk.

Átszállás után végül Katmandu Tribhuvan repülőterének nemzetközi utasterminálján landolunk. Innen többféle módon is továbbutazhatunk. Buszokkal eljuthatunk például Katmanduba, Bhaktapurba és Lalitpurba is. A buszok közvetlenül a nemzetközi terminál előtt állnak meg. Taxival is utazhatunk, Katmandu turisztikai nevezetességei közúton mintegy 20-30 perc alatt érhetőek el.

Hasznos információk

Indulás előtt úgy jó két órával érkezzünk ki a reptérre. Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és fel is szállhatunk fel a gépre. Magyar állampolgárok csak vízum birtokában tartózkodhatnak az országban. A nepáli külképviseleteken lehet a vízumkérelmet benyújtani, ezek érvényességi ideje lehet 15, 30 vagy 90 nap. Vízum birtokában sem lehet az ország valamennyi területére belépni!

Infómorzsák Katmanduról

A hivatalos fizetőeszköz az országban a nepáli rúpia. Bankkártyával csak kevés helyen lehet fizetni, és bankjegykiadó automatákból sincs túl sok a városban. A boltokban és éttermekben az árak elég barátságosak. A közlekedés sem kerül sok pénzbe, akkor sem, ha taxival utazunk. Katmandu meglehetősen csapadékos város, a nyári hónapok monszun jellege teszi ki ennek jelentősebb részét. A hőmérséklet telente mintegy 10 Celsius fok körül van, nyáron pedig nem ritka a 30 Celsius fok feletti érték sem. Landoláskor ne feledkezzünk meg az óraátállításról!

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.