Térkép

Vueling Airlines járatok

A Vueling Airlines Spanyolország második legnagyobb légitársasága az Iberia után. A légitársaság 2004-ben alakult. Fő székhelye Barcelona El Prat de Llobregat Repülőtér. A Vueling Airlines flottája megalakulásakor mindössze két repülőgépből állt, amik a Barcelona - Ibiza útvonalakat biztosították. A megalakulását követő években a légitársaság anyagi problémáinak megoldására, egyesül a rivális spanyol fapados Clickair légitársasággal, aminek köszönhetően sikeres fejlődésnek indult a cég. A Vueling Airlines mára már több mint 100 úti célt kínál Európába, Észak Afrikába és a Közel-Keletre, 21 régiós bázisról. A légitársaság flottája jelenleg több mint 100 repülőgépből, főleg Airbus A320-200 típusú gépekből áll. A több mint 2000 segítőkész földi és légi személyzet, a megbízható repülőgépek és nem utolsó sorban az alacsony árak segítik a Vueling Airlines folyamatos fejlődését. 2012-ben a légitársaság elnyerte az IOSA tanúsítványt, ami igazolja a Vueling Airlines biztonságos és minőségi működését.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. A feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Vueling Airlines-szal?

Check in

A Vueling Airlines légitársaságnál online, mobil és repülőtéri check in szolgáltatások közül válogathatunk. Az online check in a repülőjegy vásárlásának pillanatától a járat indulása előtt 4 óráig vehető igénybe. Kivétel, ha Lisszabonból, Cardiffból, Lyonból, Prágából, Portóból, Frankfurtból vagy London Heathrow-ról repülünk, ahol a járat indulása előtt 24 órával befejeződik az online utasfelvétel. Az online check in teljesen ingyenesen vehető igénybe. Az Optima és az Excellence jegyekkel rendelkezező utasok már a repülőjegy online foglalásakor automatikusan megkapják beszállókártyájukat. A beszállókártyákat kinyomtatott formában, a beszállókártyát tartalmazó üzenetben, vagy a Vueling applikációba letöltött formátumban mutathatjuk fel a repülőtéren. Az online jegykezelést nem vehetik igénybe a kísérő nélküli kiskorú utasok, a kisbabával vagy háziállattal utazók és a korlátozott mozgásképességű utasok. Nekik a repülőtéri check in pultoknál kell kezeltetni jegyeiket. A pultok általában a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki és kb. 45 perccel az indulás előtt zárnak be. Egyes repülőtereken már 60 perccel az indulás előtt bezárnak a pultok, ezért javasolt előre tájékozódni a nyitva tartásokról a repülőtér, vagy a légitársaság hivatalos honlapján.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Vueling Airlines járatain egy darab, 10 kg-t és 55x40x20 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt, továbbá egy kisméretű kézi táskát, fényképezőgépet, laptopot vagy kamerát ingyenesen lehet a repülőgépre felvinni. Az Excellence repülőjegyekkel utazó utasok 14 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre. A feladott poggyászok tömege nem haladhatja meg a 23 kg-ot, és maximálisan 3 darab adható fel személyenként. Ha a poggyász tömege meghaladja az előírt 23 kg-ot, minden egyes plusz kilóért, legfeljebb 32 kg-ig, 12 euró felárat kell fizetni. A poggyászdíjak internetes foglalás és fizetés esetén jóval olcsóbbak, mint a repülőtéren. Míg a repülőtéren 35 € poggyászköltséggel számolhatunk, addig online fizetés esetén, úti céltól függően 13 € és 29 € között mozog ez az összeg. A csomagokra ajánlatos biztosítást is kötni, ami normál poggyász esetén 9 €, speciális poggyász estén pedig 12 € pluszköltséget jelent. A Vueling Airlines légitársaságnál anélkül is feladható egy 32 kg-os csomag, hogy a tulajdonosa a járaton utazna.

Ülőhelyfoglalás

A Vueling Airlines repülőgépein egy osztály működik. A repülőjegyekhez automatikusan megkapjuk az ülőhelyünk számát. Ha magunk szeretnénk kiválasztani az ülőhelyünket felár ellenében megtehetjük. Az elsőbbségi üléseket, amik a gép második, harmadik és negyedik sorában találhatóak, úti céltól függően 12,99 € és 17,99 € közötti összegért vásárolhatjuk meg. A nagyobb lábterű ülések, úti céltól függően 12,99 € és 16,99 € közötti felárért vehetőek igénybe. Azok az utasok, akik Excellence repülőjegyekkel utaznak, jogosultak a legelső sorban ülni, ahol szintén nagyobb lábtér áll rendelkezésre, és akár egyedül, mellettük ülő utas nélkül, zavartalanul utazhatnak. A nagyobb lábterű és az első sorban levő ülőhelyekre nem jogosultak a 15 évnél fiatalabb utasok, a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok, valamint a várandósak és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók. A légitársaságnál lehetőség van plusz egy extra helyet is foglalni, aminek köszönhetően még kényelmesebben utazhatunk. Az Optima repülőjegyekkel utazók az extra hely foglalása esetén, ingyenesen plusz egy táskát is felvihetnek a fedélzetre.

Foglalási díj

A Vueling Airlines légitársaságnál foglalt jegyek minden esetben tartalmazzák az adót, az üzemanyag-pótdíjat és a repterek által meghatározott adókat. A további plusz szolgáltatások felár ellenében vehetőek igénybe. A díjak és az adók a jegy megvásárlása után, még az utazás időpontja előtt is változhatnak. A légitársaság jogosult arra, hogy törölje a foglalást minden olyan utas esetében, aki nem választott a légitársaság által felkínált lehetőségek közül, és nem fizette ki a díjkülönbözetet az indulás előtt.

Vueling Airlines

5,0/5
48992 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.