Térkép

Qatar Airways járatok

A Qatar Airways járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a Qatar légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Ismerje meg a Qatar Airways poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is! A Qatar Airways az egyik legfiatalabb nemzetközi légitársaság, amely mind a hat, lakott kontinensre indít repülőgép járatokat, és az egyik legdinamikusabban növekvő légitársaság napjainkban. Jelenleg több mint 150 célállomásra indít járatokat a Qatar Airways minden egyes nap. A légitársaság több mint 340 gépből álló flottája legújabb generációs repülőkből áll, amelyek a repülésbiztonság kiemelkedően magas foka mellett kényelmet és minőségi szolgáltatások sokaságát is lehetővé teszik. Az 1997-es alapítású Qatar Airways számtalan rangos díjat tudhat magáénak, például a Közel-Kelet legjobbja, és az Év légitársaság díjat is megkapta már, az utóbbit legutóbb 2015-ben. A Qatar Airways repülőgép járatain még az Economy osztályokon is széles, kényelmes ülések vannak, és filmnézéssel, internetezéssel vagy zenehallgatással is eltölthetjük a repülés idejét. A Qatar Airways a Katar állam légitársasága, amelynek bázisrepülőtere a Doha nemzetközi repülőtér.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes a Qatar Airways járataival repülni?

Check-in

Ha a Qatar Airways járataira váltott repülőjegyet, akkor lehetősége van élni az online check in szolgáltatással, amelynek keretében bárhonnan (ahol van internet elérhetőség, de ugye hol nincs) becsekkolhat az adott Qatar Airways járatra, ezzel is időt takarítva meg. A Qatar Airways online check in során kiválaszthatja az ülőhelyét is, és kinyomtathatja a beszállókártyát. A Qatar Airways online check in lényege, hogy időt takaríthat meg vele. A járatok többségénél az online check in a gép felszállása előtt 48 órával lehetséges, és 90 perccel indulás előtt zár. Az USA-ból Dohába, vagy fordított irányban közlekedő járatok esetében az online check in 24 órával a felszállás előtt kezdődik. Ha van Qatar Airways repülőjegye, akkor mobiltelefonra letöltött alkalmazással is becsekkolhat a gépre. A mobilos és az online check in is egy roppant egyszerű, 3 lépéses művelet. Először írja be a vezetéknevét, majd a jegyfoglalás azonosító számát, vagy az elektronikus jegy számát! Ezután igazolja vissza az utas vagy utasok adatait, és válassza ki az ülőhelyeket! Ezután kinyomtathatja a beszállókártyáját, vagy a mobiltelefonjára / email címére is megkaphatja. A modernebb megoldások mellett a repülőtéren is becsekkolhat, jellemzően 3 órával a gép indulása előtt nyílnak a pultok, és 1 órával indulás előtt zárnak.

Qatar Airways poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az USA-ba, Kanadába és Argentínába közlekedő legtöbb járat esetében, Economy osztályon utazva legfeljebb 2 darab, egyenként maximum 23 kg-os poggyász szállítható ingyenesen a repülőtéren. A poggyászok összmérete ( hosszúság + magasság + szélesség) legfeljebb 158 cm lehet. Business osztályon 2 darab, maximum 32 kg-os poggyász szállítása ingyenes. A többi járat többségénél pedig Economy osztályon legfeljebb 30 kg súlyú, Business osztályon 40, First Class-on pedig 50 kg súlyú poggyász szállítása ingyenes. A Qatar Airways járatain a kézipoggyász mérete Economy osztályon legfeljebb 7 kg lehet, míg Business és First Class-on legfeljebb két darab, maximum 15 kg súlyú kézipoggyászunk lehet. A kézipoggyászok maximális mérete 50 x 37 x 25 cm.

Ülőhelyek

Ha Qatar Airways repülőjegye van, akkor az ülőhelyét az online check in során is lefoglalhatja, vagy már akár jegyfoglaláskor is. A repülőgépek Economy Class osztályán a vészkijárat mellett vannak kiemelt helyek, ahol jóval nagyobb a helyméret, mint más üléseknél. Bizonyos feltételekhez kötik ezek lefoglalását. Kritérium például a betöltött 18. életév, az angol nyelv ismerete és a jó egészségi állapot.

A Qatar Airways járatain az Economy osztályon is nagyon kényelmesek az ülések, és tág teret kapunk. A kényelmes fejtámla, deréktámasz, az utasok számára biztosított párnák és törölközők is a repülés kényelmét szolgálják. Ha 2 évnél fiatalabb gyermekkel utazik, akkor a csemete utazhat a felnőtt ölében, csecsemő jegy megváltása ellenében. Ha viszont a kisgyermeket gyerekülésben utaztatnánk, akkor gyerek jegyet kell váltani.

Foglalás

Online foglalás esetén fizethet hitelkártyával vagy bankkártyával. Ha viszont ez nem szimpatikus, akkor egyes légi útvonalak esetén megoldható az is, hogy online intézi a helyfoglalást, viszont aztán személyesen fizeti ki a jegy árát. PayPal fizetés is lehetséges.

Hasonlítsa össze a Qatar Airways légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Qatar Airways

4,5/5
7861 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.