Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Mumbai útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Mumbai

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

132 142 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 5753 kilométer

10ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Emirates

Mumbai

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest - Mumbai vonalon

Egyik légitársaság sem indít közvetlen járatokat a két város között, átszállással viszont sokféle variációban eljuthatunk a magyar fővárosból Mumbaiba. Repülhetünk például az Emirates járataival, ekkor Dubajban kell átszállnunk; vagy az EgyptAir gépeivel, akkor pedig Kairóban. A Turkish Airlines-al Isztambulban, a Brussels Airlines-al Brüsszelben, az Air France gépekkel Párizsban, a Swiss légitársasággal Zürichben, a British Airways-el Londonban, a Lufthansával pedig Münchenben vagy Frankfurtban kell átszállnunk. A járatok a Chhatrapati Shivaji nemzetközi repülőtéren landolnak, ami India második legforgalmasabb repülőterének számít.

Terminál információk

A járatok légitársaságtól függően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljairól indulnak. Például az Emirates és a British Airways járatai a 2 B-ről, a Lufthansa gépei pedig a 2 A-ról szállnak fel. Egyik terminálon sem kell lemondanunk a világhálóról, ugyanis ha van nálunk tablet, okostelefon vagy laptop, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva ingyen böngészhetünk a neten két órán át. Néhány elmaradt ügy elintézésére is mód nyílik a reptéren, ugyanis mind a két terminálon vannak bankautomaták és pénzváltó is - a 2 A terminálon pedig egy postát is találunk. Ha szívesen begyűjtenénk egy kis gasztroélményt, akkor a 2 B étterem kínálatában még finom tésztákat és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a repertoárban. Mind a két terminálon vásárolhatunk is: a vámmentes üzlet a 2 B terminálon található, itt jutányos áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaboltokat és játékboltot is találunk. Nem csak családoknak izgalmas program a reptéri Kilátóterasz felkeresése (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), ahonnan szép kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

A járatok jellemzően a Chhatrapati Shivaji nemzetközi repülőtér 2-es terminálján landolnak, ide érkezik valamennyi nemzetközi járat. Innen továbbutazhatunk például helyi vonattal, a vasúti hálózat kiterjedtsége miatt a város legtöbb része elérhető ezzel a közlekedési eszközzel. A 2-es terminálról a 321-es számú buszjárattal is továbbutazhatunk, a járat a Vile Parle East-ig közlekedik. A 308-as busszal pedig az Andheri vasútállomásig utazhatunk. A taxi és a bérelt autó is kényelmes opció a reptérről való továbbutazásra.

Hasznos információk

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre legalább két órával az indulás előtt javasolt kiérkezni, ugyanis a reptéri ügyintézés esetenként elhúzódhat. A várakozási időt pedig vásárlással, éttermi étkezéssel és internetezéssel is eltölthetjük.

Indiába magyar állampolgárok útlevéllel és vízummal utazhatnak be. Lényeges, hogy az útlevél a beutazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes legyen, és a vízum igénylésekor legalább 2 üres oldal is legyen benne. Vízumot a Budapesti Indiai Nagykövetségen lehet kérelmezni (a vízumok 90 vagy 180 napos indiai tartózkodást tesznek lehetővé).

Infómorzsák Mumbairól

Mumbai a trópusi égöv alatt fekszik, és két évszak különíthető el egymástól. A száraz évszak novembertől februárig tart a városban, ekkor hűvös, vagy enyhe az időjárás. Az év többi hónapja pedig csapadékos és meleg, nagy monszunesőzésekkel. A hivatalos fizetőeszköz az indiai rúpia.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.