Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Lima útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Lima

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

220 028 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 11476 kilométer

15ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

KLM

Lima

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest - Lima vonalon

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Limába, átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is repülhetünk a két város között. A KLM légitársaság járataira foglalva az átszállás helye Amszterdam lesz, míg ha az Air France gépekkel utazunk, akkor Párizs. Emellett többféle, két átszállásos utazási kombináció is létezik. Például az Air Berlin és a LAN légitársasággal utazva először Berlinben, majd Miamiben kell átszállnunk. Az Air France és a Copa légitársaságokat választva Párizs után Panamaváros lesz az átszállás helye, míg az Iberia gépekkel először London, majd Miami. Az Alitalia és az Avianca járataival először Rómában, majd Buenos Airesben kell átszállnunk. Átszállás után végül a Jorge Chávez nemzetközi repülőtéren landolunk, ami Callaoban található, mintegy 17 km távolságra Lima belvárosától.

Terminál információk

Adott légitársaságtól függ, hogy gépünk a Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indul. Például a KLM és az Air France gépei a 2 A-ról szállnak fel, míg az Air Berlin járatai a 2 B-ről indulnak.

Mind a kettő terminálon kellemesen tölthetjük el a gép felszállásáig hátralévő időt: internetezésre, ügyintézésre, vásárlásra és étkezésre is van módunk. Ha van nálunk wifi jelvételre alkalmas eszköz, akkor a reptér hálózatára csatlakozva 2 órán át ingyen netezhetünk. Mindkét terminálon működnek pénzfelvevő automaták és pénzváltók, a 2 A terminálon pedig még egy posta is van. Ha gasztronómiai élményekre, illetve éhségcsillapításra vágyunk, akkor a 2 B étterem kínálatában ízletes tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio ételek és italok is szerepelnek. Mind a két terminálon vásárolgathatunk is: a vámmentes üzlet a 2 B terminálon van, itt jutányos áron vehetünk élelmiszereket, alkoholos italokat, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaüzleteket és játékboltot is találunk. Izgalmas reptéri program a Kilátóterasz felkeresése (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

Átszállás után végül a Jorge Chávez nemzetközi repülőtér nemzetközi terminálján landolunk, ahonnan többféleképp is továbbutazhatunk. Menetrendszerinti buszok nem közlekednek a reptérről Limába. Akkor utazhatunk tovább turistabuszokkal, ha olyan szálláshelyet foglaltunk, ami biztosítja a transzfert. A leggyakoribb módja a továbbutazásnak így a taxi, több társaság autóit is megtaláljuk az érkezési oldalon. Ugyanígy az autóbérlés is reális opció, több nemzetközi autókölcsönző is működtet átvételi pontot a reptéren. Lima metróhálózatának fejlesztése jelenleg is zajlik, és a jövőben metrómegálló is lesz a reptéren, várhatóan 2019-től.

Hasznos információk

A budapesti repülőtérre minimum 2 órával a gép indulása előtt javasolt kiérkezni, mert esetenként a jegykezelés, a poggyászfeladás és a kézi poggyász átvizsgálása elhúzódhat. A várakozás fennmaradó idejét pedig internetezéssel, vásárolgatással és étkezéssel is elüthetjük. Peruba útlevéllel lehet beutazni, vízum nem szükséges a 90 napot nem meghaladó tartózkodás esetén.

Infómorzsák Limáról

Lima kellemes éghajlatú, nem véletlenül nevezik az örök tavasz városának is. A Csendes-óceán hideg áramlata hűsíti a levegőt, így a téli hónapokban (augusztusban és szeptemberben) átlag 15 Celsius fokos hőmérséklettel számolhatunk, nyáron pedig 20-23 Celsius fokos átlaghőmérséklet a megszokott. A hivatalos fizetőeszköz a perui új sol.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.