Térkép

Japan Airlines járatok

Az 1951-ben alapított Japan Airlines nem csak Japán vezető légitársasága, hanem a világ vezető légitársaságai között is ott szerepel már. Négy nagy csomópontjukról (Tokyo, Nagoya, Osaka, Okinawa) 20 ország mindegy 80 városába repülnek. Jelenleg Budapestről Tokyoba London Heathrow és Helsinki Vantaa reptéri átszállással, Osakába és Nagoyába pedig Helsinkiben történő átszállással repülhetünk a JAL járatain, amiket a British Airways és a Finnair üzemeltet ezeken az útvonalakon. Törzsutasainak nemcsak mérföldgyűjtő programot kínál a társaság, hanem egy pontgyűjtő programban (FLY ON) is részt vehetnek a gyakran repülő utasok. A pontgyűjtés nem csak a Japan Airlines járatai után jár, hanem a Oneworld Alliance tagjainak járatain megtett utazások után is.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Japan Airlines-szal?

Check in

A Japan Airlines jelenleg két utasfelvételi lehetőséget kínál a reptéri pultokon kívül. Gyorsan, sorban állás nélkül, a repülőtereken kihelyezett automatákon keresztül is kezeltethetjük jegyünket. Az automaták segítségével a helyünket is kiválaszthatjuk és mérföldjeinket is jóváírathatjuk mérföldgyűjtő kártyánkon. Az online check in a járat indulása előtt 72 órával kezdődik és egy órával az indulás előtt érhető el. A beszállókártyát a társaság emailben küldi ki, legkésőbb 24 órával járatunk indulása előtt. Ezt otthon kinyomtathatjuk, de elég, ha okostelefonunkon felmutatjuk azt. Ha van feladandó poggyászunk, járatunk indulása előtt legalább 40 perccel a Fast Baggage Drop pultoknál adjuk le azokat, ha viszont poggyász nélkül utazunk egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Japan Airlines utasai egy kézipoggyászt vihetnek fel a gépre díjmentesen. Ennek tömege nem haladhatja meg a 1o kg-t, valamint mérete az 55x40x25cm-t. A feladott poggyászok száma fedélzeti kategóriánként változik. Első (First Class) és business osztályon (Business Class) három darab, egyenként maximum 32 kg súlyú poggyászt adhatunk fel, míg a prémium turista (Premium Economy Class) és a turista osztályon (Economy Class) kettő, egyenként 23 kg súlyú bőröndöt. Két éves korig egy darab feladható poggyász jár, két év feletti kisgyerekek a fedélzeti osztállyal megegyező szabályzás szerint, két vagy három darab poggyászt adhatnak fel. Ezen felül ingyenesen szállítják a babakocsit, egy hordozó kosarat és az autósülést is. A többletsúlyra vonatkozó díjszabást a légitársaság hivatalos oldalán találjuk, ami kontinensenként, illetve járatonként változik. Speciális poggyász (kisállat, sporteszköz, hangszer, stb.) szállítására vonatkozólag további információkat is itt találunk.

Ülőhelyfoglalás

A Japan Airlines helyfoglalása a jegy foglaláskor megtörténik, amikor is a megjelenő ülésrendből választhatunk magunknak helyet. A vészkijáratok mellett csak azok az utasok ülhetnek, akik elfogadják az erre vonatkozó feltételeket. (pl. hajlandóak és képesek segíteni a személyzetnek egy esetleges vészhelyzet esetén, értik az instrukciókat, nem igényelnek segítséget, stb.) 2015-ben a Japan Airlines nemzetközi járatainak turistaosztályon található ülései elnyerték a Skytrax díját a világ legjobb turistaosztály ülései kategóriában. 2013-ban pedig business osztályos üléseivel tarolt a társaság. Az új ülések praktikusabbak és sokkal kényelmesebbek lettek, mint korábban, biztosítva ezzel a kényelmes utazást és a nagyobb lábteret. Üzleti és első osztályon az ülések teljes diszkréciót biztosítanak az utasoknak, ugyanis a fedélzeti elrendezésük lehetővé teszi az ülés kabinná alakítását. Az ülések 180 fokban lehajthatók, 23 inches képernyővel ellátottak, és rengeteg helyet biztosítanak a fedélzeti poggyász tárolására az ülések elrendezése. A Jal Sky Suite 777-es (Boeing 777) járatok turista osztályain 3-3-3, prémium turista osztályon 2-4-2, business osztályon 2-3-2, első osztályon pedig 1-2-1 az ülőhelyek elosztása.

Foglalási díj

Foglalási díjjal nem kell számolni, viszont a légitársaság üzemanyagfelárat és biztosítást is felszámol minden foglalás mellé. Ezeknek mértékéről a társaság oldalán találunk részletes tájékoztatót. Online foglalás esetén csupán az AMEX, Diners, JCB, MasterCard és a Visa által kiadott kártyákkal tudunk fizetni.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.