Térkép

British Airways járatok

British Airways

 

A British Airways járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a British Airways légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Ismerje meg a British Airways poggyász méreteket és infókat, az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat és sok más hasznos információt! A British Airways a brit nemzeti légitársaság, amelynek egyik különlegessége, hogy mind a 6 lakott kontinensre indít járatokat. Egyébként ez az Egyesült Királyság második legnagyobb utasforgalmat bonyolító légitársasága. A British Airways bázisrepülőtere a londoni Heathrow, de a Gatwickről is sok járatot indít, 2016 nyarán pedig már a Stansted repülőtérről is indulnak gépeik. A légitársaság 2017-re meghirdette eddigi leghosszabb leszállás nélküli légi útját, ami a Gatwick repülőtérről indul majd a chilei Santiagoba. A British Airways flottája 265 repülőgépből áll. A légitársaságnál a repülésbiztonság és utasközpontú hozzáállás első számú szempont, a fedélzeten pedig filmeket nézve is eltölthetjük az időt.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes a British Airways járataival repülnie?

British Airways check in

Ha a British Airways járataival utazik, akár otthona kényelméből is könnyedén és gyorsan becsekkolhat. A British Airways online check in 24 órával az utazás előtt is lehetséges már. Ha többen, mint 9-en utaznak együtt egyszerre, akkor viszont a repülőtér check in pultjánál kell viszont becsekkolni. Ugyanakkor, ha egy gyermek egyedül utazik, vagy pedig a szülő is vele van, de külön történt a jegyfoglalás, akkor is a repülőtéren, a check in pultnál kell intézni az utasfelvételt. Az online British Airways check in során rögtön kinyomtathatjuk a beszállókártyát, de akár el is menthetjük, vagy elküldhetjük e-maillben, ha később tervezzük kinyomtatni. Ha esetleg a beszállókártya elveszne, azt a repülőtéren azt ismét kinyomtathatjuk. Mobiltelefonon keresztül is lehetséges a British Airways-nél a check in, az online és a mobilos becsekkolás is a gép felszállása előtti 1 óráig lehetséges. A repülőterek check in pultjai a Heathrow, a Gatwick és a Stansted esetében 45 perccel a gép indulása előtt zár, míg a London City repülőtérnél 20 perccel a felszállás előtt.

British Airways poggyász információk – súlyhatárok és árak

A British Airways járatainak többségén a kézipoggyász maximális mérete 56 cm x 45 cm x 25 cm lehet. Emellett lehet nálunk egy kézitáska, vagy laptop táska is, aminek a mérete legfeljebb40 cm x 30 cm x 15 cm lehet. Ha Brazíliába, vagy Brazíliából utazunk a British Airways járataival, akkor a plusz poggyász mérete maximum 45 cm x 36 cm x 20 cm lehet. A kisebb táskát a repülőgép járatokon az előttünk lévő ülés alá tudjuk betenni, míg a kézipoggyászt a feje felett található poggyásztartóba tegye be az utazás idejére. A British Airways egyes járataira válthatók olyan kedvezőbb áron kínált jegyek, amelyek csak a kézipoggyász ingyenes szállítását tartalmazzák, egyéb esetekben az ár egy legfeljebb 23 kg súlyú poggyász szállítását is tartalmazza, amelynek maximális mérete 90 cm x 75 cm x 43 cm lehet – a kiálló fogantyúkat, kerekeket is beleértve! Egyes légi útvonalaknál 2 poggyász szállítása is ingyenes, ha pedig Brazíliába, vagy Brazíliából utazunk, akkor akár 32 kg is lehet egy poggyász súlya (amiből maximum 2 szállítható). Magasabb osztályokon utazva is több poggyászt szállíthatunk ingyenesen.

Ülőhelyek

Nem mindegy Önnek, hogy hol ül a repülőgépen? Szeretne inkább az ablak mellett helyet foglalni? Vagy éppen a folyosó mellett? A repülésre érzékeny utasainak a British Airways a repülőgépek közepén lévő helyeket javasolja, ahol kevésbé érződik a turbulencia hatása. A British Airways weblapján tudja kiválasztani a kívánt ülőhelyet, ha van már valamely járatra érvényes foglalása. Az, hogy egy adott hely kiválasztása ingyenes vagy fizetős-e, sok mindentől függ: az adott repülőjegy típusától és attól is például, hogy melyik osztályon utazik. Ha olyan kedvezményes Basic jegyet váltott, ami csak egy kézipoggyász ingyenes szállítását tartalmazza, akkor biztos, hogy a helyválasztás extra költséggel jár, amennyiben él vele. A British Airways járatainak Economy osztályán utazva az olyan ülőhelyek választása, amelyek nagyobb helyet biztosítanak a lábaknak, 60 eurótól választhatók. A standard ülőhelyek között ugyanezen osztályon 8 euró összegtől választhatunk kedvünkre belföldi és európai járatok esetén, míg ha hosszabb útra indulunk, akkor ugyanez 24 eurótól lehetséges.

Foglalási díjak

Internetes foglalás esetén a British Airways nem számít fel legtöbb esetben foglalási díjat, míg ha telefonon foglalunk, akkor a díj mértéke országonként változó. Például Magyarország esetén a telefonos jegyfoglalás díja 4705 forint. Hasonlítsa össze a British Airways légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

British Airways

5,0/5
37466 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.