Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Barcelona útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Barcelona

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

14 355 Ft

Közvetlen légitársaságok

4

Járatok a héten

19

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1520 kilométer

2ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Barcelona

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Barcelonába

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában érvényesek biztosan

Járatinformációk - Budapestről Barcelonába

Barcelona főleg tavasztól őszig kedvelt úti cél, ahová Budapestről átszállás nélkül is elrepülhetünk. Közvetlen járatokat indít a Vueling Airlines a Ryanair és a Wizz Air is. A Vueling hetente több járatot is indít Barcelonába, ezek egy része közvetlen járat. A gépek a barcelonai nemzetközi repülőtérre érkeznek, ami mintegy 15-20 km-re található Barcelona városközpontjától. A Wizz Air és a Ryanair gépei is ide érkeznek be. A Wizz Air minden nap indít közvetlen járatot Barcelonába, a reggeli órákban. A Ryanair a hét 5 napján indít közvetlen járatokat Barcelonába, a kedd és csütörtök kivételével minden nap. A Ryanair járatai az esti órákban indulnak, így

Átszállással inkább akkor érdemes utaznunk, ha a tranzit várost is szívesen megnéznénk, vagy van ott valamilyen elintéznivalónk. Sok légitársaság gépeivel utazhatunk átszállással, néhány példa: Alitalia, Airberlin, KLM, Swiss, TAP Portugal, Airfrance.

Terminálinformációk

A barcelonai járatok jellemzően a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljáról indulnak, aholszámos szolgáltatást igénybe vehetünk, és nem kell unatkoznunk a várakozás perceiben. Több ATM automatát is találhatunk itt, a poggyászváró csarnokban és a kinti várócsarnokban is. Ezeket narancssárga felirattal jelölik. És természetesen pénzváltásra is lehetőségünk van, így nem gond, ha az utazás előkészületeiben erre nem maradt eddig időnk. Ha van kedvünk, akkor delikátesz termékeket, parfümöket és egyéb termékeket vásárolhatunk a terminál duty free shop-jában. Ha pedig megéheznénk, akkor olasz pizzák és tésztaételek, jóféle baguettek, szendvicsek és sütemények között is válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben. Emellett kávékülönlegességek, sörök és borok is szerepelnek a kínálatban.

A Barcelonai Nemzetközi Repülőtér 2 B termináljánál landolhatunk általában a Budapestről érkező járatokkal. A közelben találunk helyi és intercity buszmegállókat, és a RENFE helyi vonatok megállója is a közelben van. A terminálok között is közlekednek buszjáratok. Nem éppen olcsó mulatság, de taxival is bejuthatunk Barcelona központjába a reptérről, és autóbérlésre is van lehetőségünk. A bérelt kocsit előre, a Skyscanner oldalán keresztül is lefoglalhatjuk, így biztos, hogy az igényeinknek megfelelő autóval fedezhetjük fel Barcelonát, illetve a környékét.

Hasznos információk

Magyar állampolgárként érvénye útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet belépni Spanyolországba. Elviekben bármilyen típusú személyi jó lehet, viszont az a tapasztalat, hogy a hatóságok sok esetben nem fogadták el a könyv alakú személyiket, főleg, ha elhasználódott állapotban voltak. Így ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes új típusú személyit, vagy útlevelet csináltatni. Ha kiskorú is velünk (vagy egyedül) utazik, akkor kell, hogy legyen nála egy szülői hozzájárulás – két tanú aláírásával és spanyol vagy angol nyelvű fordítással. Az indulás előtt minimum két órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Barcelonáról

Barcelona kellemes, mediterrán éghajlatú város, ahol a nyarak melegek, de a tenger irányából fújó szélnek köszönhetően mégsem túl forrók. Óraátállítással nem kell bajlódnunk, mivel Barcelona ugyanabban az időzónában van, mint Budapest.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.