Térkép

Megfizethető járatok - Franciaország

Illatos levendulamezők, építészeti csodák sokasága, várromok, gasztronómiai csúcsélmények, Riviéra, síparadicsomok – Franciaország számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az év bármely szakában, mégis sokkal több annál, mint élmények összessége. Franciaország egy komplett életérzést ad: a könnyed életfelfogás, és a bohémsággal vegyülő elegancia az, ami a programkavalkáddal együtt segít kilazítani sok millió Franciaországba látogató turista idegeit minden évben.

 

Látnivalók

 

Párizs: Patinás épületek, pezsgő kulturális élet, romantika, stílus – a Szajna folyó partján elterülő ezerarcú Párizs nem véletlenül a világ egyik legvonzóbb úti célja. Az olyan klasszikus látnivalók, mint az Eiffel-torony, a Diadalív és a Notre-Dame felkeresése mindig páratlan élményt nyújt, de a sokszínű francia főváros egyéb különlegességeket is tartogat az ide utazóknak. A művészetek rajongói egyedülálló kulturális kalandozásra indulhatnak a világ leglátogatottabb művészeti múzeumába, a Louvre-ba; a Musée d'Orsay-ban pedig olyan mesterek alkotásaiban gyönyörködhetnek, mint amilyen Van Gogh, Monet, Cézanne és Renoir. A romantikus kikapcsolódásra vágyók hangulatos sétahajózáson vehetnek részt a Szajnán, a gyerekkel érkezőknek pedig szinte kihagyhatatlan a Párizs közelében lévő Disneyland. A kicsik itt végre élőben találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel. A divat kedvelői stílusos outfiteket vadászhatnak le maguknak akár a patinás Galeries Lafayette áruházban, akár a kisebb utcácskák eldugottabb boltjaiban. Két program között pedig kellemes lazulást jelent a hangulatos párizsi bisztrók valamelyikében elmerengeni egy puha croissant felett, és gőzölgő kávét szürcsölgetni.

 

Côte d'Azur: Európa egyik legszebb és legizgalmasabb tengerpartja a mintegy 120 km hosszú francia Riviéra, amely homokos és apró kavicsos strandokkal is várja a turistákat. A Côte d'Azur egyik legismertebb települése Nizza. Franciaország ötödik legnagyobb városa a lenyűgöző tengerpartja mellett hangulatos óvárosával, építészeti és kulturális látnivalóival, továbbá bárok, üzletek és éttermek sokaságával gyorsan leveszi a lábáról az ide utazókat. Ha már étterem, akkor vétek lenne kihagyni a híres nizzai salátát: az olívaolajjal leöntött nyers zöldségkompozíció mellé mindig dukál ízletes szardella és kemény tojás is. Desszertnek pedig ki kívánhatna többet, mint egy különleges vaníliás-borsos, oregánós, vagy éppen ibolya ízű fagylaltot a világhírű Fenocchio fagyizóból? Nizza mellett Cannes és Saint-Tropez csillogó világát is érdemes felfedezni. A Riviéra közelében húzódó Esterel-hegyvidék vörös sziklabércei pedig ideális terepet nyújtanak a kirándulásra.

 

Loire-völgye: Gyönyörű kastélyok, főúri elegancia és szépséges parkok csábítják a turistákat a vadregényes Loire-folyó középső szakaszán, mintegy 200 km hosszan elterülő híres francia vidékre. A vidék legnagyobb, és egyik legismertebb palotája a Chambord-i kastély, amely a francia reneszánsz korának egyik legpompásabb építészeti remeke. A kastélyhoz egy 5440 hektáros nemzeti park is tartozik, a látogatók gyakran találkozhatnak szarvasokkal és rókákkal Európa legnagyobb zárt erdőségében. A Valençay Kastély parkja is különleges, itt Franciaország legnagyobb labirintusa vár egy kis örömteli bolyongásra.

 

Provence: a híres francia vidék minden érzékre hat. Az illatos levendulamezők, a fűszeres baguette-ek, a szőlő- és olajfaligetek, a különös színekben pompázó tájak, és a középkori városkák is mind-mind közrejátszanak abban, hogy Provence-t annyian a szívükbe zárják. A vidék egyik legismertebb

városa Avignon, ahol a pápai palota uralja a városképet – ami nem csoda, mivel Európa legnagyobb középkori gótikus épületéről van szó. A leghíresebb francia vidéken még egy kis különleges, sivatagi élményt is begyűjthetnek a látogatók. A Colorado Provencal területén sivatagos és erdős részek váltakoznak, káprázatos árnyalatokkal kedveskedve a retináknak.

 

Érdekesség

 

Igazi különlegesség az Elzászban megnyílt Kis Herceg Élménypark (Parc du Petit Prince), amely játékok tömkelegével, léghajóval, rókasimogatóval és lepketenyésztő farmmal várja látogatóit.

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Időzóna: UTC +1

 

Hivatalos nyelv: francia  

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.