Térkép

Megfizethető járatok - Spanyolország

Az Ibériai-félszigeten fekvő ország a világ egyik leglátogatottabb országa. Az Atlanti-óceán és a Mediterrán-tenger, Európa és Afrika kereszteződésén fekvő Spanyolország történelme és kultúrája különböző alkotóelemek gazdag keveréke.

A felfedezéseknek köszönhetően  világhatalom lett a 16. századra és ezt a címet egészen a 19. századig megtartotta. Modern történelmére Francisco Franco 36 évig tartó diktatúrája nyomta rá bélyegét, akinek halála után, 1975-ben, Spanyolország demokratikus állammá vált, Juan Carlos királlyal az élén.  Az országnak 17 régiója van, a baszkoknak, katalánoknak és galíciaiaknak saját nyelvük és egyéb jogaik vannak.

Spanyolországnak nagy hagyományai vannak a művészetekben is, gondoljunk csak Velazquezre,  Goyara vagy Picassora. A flamencó tánc, a bikaviadalok, illetve bikafuttatás Pamplónában, a spanyol foci, az évente megrendezett paradicsomcsata, a La Tomatina a valenciai Buñolban és a tapasz is világszerte ismertek.

Hol máshol lehetne reggel síelni és a tengerben úszni délután? A Sierra Nevada közelsége a Costa Tropicalhoz ezt lehetővé teszi. Különböző szigeteken is pihenhetünk, mint például a Kanári és Baleár szigetcsoporton. A Kanári-szigeteket a vulkanikus tájkép és egészéves napsütés miatt érdemes meglátogatni, Mallorca, Menorca, Formentera és Ibiza pedig Európa legszebb strandjaival büszkélkedhet. Andalúziát a fehér falvai (Pueblos Blancos), tengerparti városai és az iszlám, andalúz és zsidó kultúra remekei teszik kihagyhatatlanná. Gondoljunk itt az Alhambrára Granadában, a Cordobai Nagymecsetre vagy Sevillára, a reneszánsz és mórok építészeti remekműveire. Cádiz Nyugat-Európa legrégebbi városa, Jerez és régiója pedig a sherry őshazájaként ismert.

A fehérfalvas Costa del Sol, a Portugáliával határos Costa de la Luz, a Barcelónától északra fekvő Costa Brava, vagy a tőle délre fekvő Costa Dorada és Costa Blanca, valamint az ország számos más „costája“ a tenger és vizisportok szerelmeseit várja.

A nagyvárosok közül kihagyhatatlan Madrid és Barcelona. Ha Gaudi életművét akarjuk megismerni, válasszuk az utóbbit. Madridban ne felejtsük el meglátogatni a Museo del Pradot. A múzeum legismertebb kiállított tárgya Velazquez Udvarhölgyek - Las meninas című festménye. Spanyolországban máskülönben összesen 1400 múzeumból válogathatnak a művészetek kedvelői. A két város éjszakai életéről is híres, tehát ha ilyen jellegű kikapcsolódásra vágyunk, nem tévesztünk célt. Ha sítúrára készülünk, látogassuk meg a Pireneusokat, legendái és falvai mindenkit megszólítanak.

A Spanyolország északnyugati részén fekvő „Zöld Galícia” gasztronómiájáról, a Cies-szigetekről, amelyet Galícia Karib-szigeteinek is neveznek, és a Camino de Santiago nevű zarándoklat végállomásáról, Santiago de Compostelláról is híres.

Ha turisztikára alkalmas helyeket keresünk, nem fogunk mellé  sehol sem Spanyolországban, mivel az országnak 14 csodálatos nemzeti parkja van és az északi területektől egészen délig, bármely régió alkalmas erre.  A sportolni vágyókat Európa legjobb golfpályái is itt várják.

A sok kulturális behatásnak köszönhetően a spanyol gasztronómia is az ország egyik erőssége. Ki ne hallott volna a chorizóról, a spanyol sonkákról (jamón Serrano és Iberico), a Manchego sajtról, paelláról, és a kiválóan elkészített tengeri herkentyűkről? Minden régiónak sajátos specialitásai vannak, beleértve a világ legjobb borait.

Az országban 93 repülőtér van. Közülük Madrid, Barcelona és Malaga a legfontosabbak.

A nagyvárosok nyüzsgésén kívül az élet nyugodt és a kisebb városokban még mindig létezik a szieszta. A spanyol emberek vendégszeretők és mindig sikerül elérniük, hogy otthon érezzük magunkat az országukban. Miért ne választanánk akkor épp ezt a barátságos, meleg éghajlatú országot? 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.