A Skyscanner története

Új utakon

Az a célunk, hogy megváltoztassuk az utazási szokásokat a világon.

Az utunk követése

Sajtóiroda

Kapcsolatfelvételi adatok a sajtó képviselőinek.

Kapcsolatfelvétel

Céges blog

Itt megismerkedhetsz a legújabb sajtóközleményekkel és a friss hírekkel.

Mi újság?

Arculati anyagok

Ebben a rovatban fotóinkat, termékképeinket és logóinkat találod.

Megtekintés

Történetünk – mostanáig

2003

Gareth Wiliams – aki társalapítóként 2001-ben jegyeztette be a Skyscannert – elindítja a cég működését, egyelőre a vendégszobájában. A következő évben megnyílt az első irodánk Edinburgh-ban.

2007

Nagy örömünkre a Scottish Equity Partners 1,5 millió fontos első körös befektetéssel járul hozzá cégünk tőkéjéhez, ehhez további 1 millió font társul 2008-ban.

2008

Első alkalommal van egy nap egymillió felhasználónk.

2009

Beindul globális weboldalunk, 30 nyelven.

2011

Erőteljes ázsiai növekedésünk hatására irodát nyitunk Szingapúrban, itthon, az Egyesült Királyságban pedig felvásároljuk a Zoombu nevű startupot. Ugyanekkor megjelenik a Skyscanner app.

2013

A Sequoia Capital befektet a Skyscannerbe, ugyanebben az évben lépünk túl a repülőjegyek területén: felvásároljuk a Fogg nevű spanyol szálloda-összehasonlító céget, és az autókölcsönzési funkcióval bővítjük az appot. Ezenkívül irodát nyitunk Miamiban.

2014

Ebben az évben a mobileszközökre koncentrálunk: megvásároljuk a Distinction nevű budapesti appfejlesztő céget, és szállodakeresővel egészítjük ki az appunkat. Új B2B platformunkkal adatelemzési szolgáltatást nyújtunk az utazási iparágon belül. Felvásároljuk a Youbibi nevű kínai utazáskereső webhelyet is.

2015

Új irodát nyitunk Londonban, és új vegyesvállalatot létesítünk Ázsiában, a Yahoo! Japannal közösen. Cégünk az első olyan globális utazási metakereső, amely új disztribúciós funkciók használatával lehetővé teszi a légitársaságok számára a közvetlen foglalások harmadik félen át történő fogadását.

2016

Ez az év azzal kezdődik, hogy öt új partnerünk 128 millió dolláros befektetéssel segíti meg és gyorsítja fel a növekedésünket, év végén pedig a Ctrip (mai nevén Trip.com csoport) egy 1,4 milliárd fontos tranzakció keretében felvásárolja a Skyscannert. Ez minden idők legnagyobb utazástechnológiai cégvásárlása Európában.

2017

A Twizoo nevű közösségi tartalmi platform felvásárlásával erősítjük a vélemények és az ajánlások területét.

2018

Gareth elnöki pozícióba kerül, a Skyscanner hosszú távú jövőjére koncentrál. Vezérigazgatóként a technológiai igazgatónk, Bryan Dove veszi át a helyét.

2019

Bevezetjük a környezetvédelmi címkézést, hogy az utasok könnyebben választhassanak kisebb szennyezőanyag-kibocsátású járatokat. Ez része általános küldetésünknek, hogy a modern és fenntartható utazás nemzetközi éllovasaivá váljunk. Mostanra havonta több mint 100 millióan használják a Skyscannert.

Új külső és me­ré­szebb jövőkép

Hiszünk benne, hogy az utazás képes minket megváltoztatni. Mi pedig képesek vagyunk megváltoztatni az utazást.

Újdonságok