Térkép

American Airlines járatok

Az American Airlines járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az American Airlines légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Az American Airlines poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. Az American, az American Eagle és az AmericanConnection légitársaságok együttesen több mint 40 ország 250 városába indítanak repülőgép járatokat, átlagosan naponta több mint 3400-at. Az American Airlines naponta akár 37 közvetlen járatot is indít Európából az Egyesült Államokba – például Zürichből naponta indulnak közvetlen járatok New Yorkba, ahonnan Amerika több mint 250 célállomása elérhető átszállással. Flottája közel 900 repülőből áll. Emellett az USA legnagyobb városaiba például Budapestről, Londonból, Madridból, Helsinkiből és Dublinból is indulnak közvetlen járatok napi gyakorisággal. Az American Airlines sokáig a világ legnagyobb légitársasága volt, és ma is az élvonalba tartozik.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az American Airlines járataival repülni?

Check-in

Az American Airlines légitársaságnál is választható az online check in. Ezt interneten keresztül bárhonnan, néhány egyszerű lépésben megteheti. Csak a nevét és a foglalás azonosítóját kell beírni hozzá. A beszállókártyát közvetlenül a mobiltelefonjára is kérheti. Ha csecsemővel utazik, akkor viszont a repülőtéri check in pultoknál intézheti el csak az utasfelvételt. Ha az Egyesült Államokon belül utazik, akkor az online check in legkorábban 1 nappal az indulás előtt intézhető el, legkésőbb pedig 45 perccel a felszállás előtt. Egyéb légi útvonalaknál is 1 nappal indulás előtt nyílik meg előttünk az online check in lehetősége, és 1,5 órával indulás előtt zár. A reptéri check in automatákon is elvégezhető az utasfelvétel. A check in time időtartamában egyes reptereken eltérések lehetnek az általános irányvonaltól, így mindig tájékozódjunk!

American Airlines poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az American Airlines járatain akár 10 poggyászt is szállíthatunk, illetve legfeljebb 5-öt akkor, ha Dél-Amerikába, Brazíliába, Mexikóba, Közép-Amerikába vagy a karibi térségbe lesz az út. A poggyászok összmérete (azaz a magasságuk + szélességük + hosszuk) nem lehet több 158 cm-nél, súlyuk mpedig nem haladhatja meg a 23 kg-t (brazíliai utaknál pedig a 32 kg-t). egyes esetekben 1, 2 vagy 3 poggyász szállítása díjmentes. Például Európából az Egyesült Államokba utazva az első poggyász szállítása ingyenes, a 2. poggyász szállítása 75 euróba kerül, a 3. és 4.-é pedig 150 euróba. Európából Brazíliába utazva az első és második poggyász szállítása ingyenes, a 3. és 4. poggyász viteldíja pedig 65 – 65 euró. Ha az egyesült Államokon belül utazik, akkor az első csomag szállítása 25 dollár, a 2. csomagé 35 dollár, a 3. csomagé 150 dollár, a 4. csomagé pedig 200 amerikai dollár. A fedélzetre egy kézipoggyászt és egy másik tárgyat vihet fel magával az American Airlines járataira. A kézipoggyász mérete legfeljebb 23 x 36 x 56 cm lehet, a kerekeket, oldalzsebeket és fogantyúkat is beleértve. A kézipoggyász méretét a reptéren le kell ellenőrizni. A másik tárgy, amit fel lehet vinni a fedélzetre, lehet egy kisebb kézitáska vagy laptop táska. Az American Airlines járatain sportfelszerelést (még akár biciklit és szörfdeszkákat is) és kisállatokat is lehet szállítani.

Ülőhelyek

Az American Airlines járatain lehetősége van tágasabb ülőhelyet foglalni, a kabinok elejében vannak olyan ülések, amelyek nagyobb helyet nyújtanak a lábnak (akár 15 cm-el nagyobbat a normál ülésekhez képes), ezek az ülések már 20 dolláros ártól foglalhatók. Ezeket az üléseket már az American Airlines repülőjegy foglalásnál is kiválaszthatja, vagy az online check in során, vagy bármikor e kettő között. A standard ülések között is van lehetőség választani igény szerint. Foglaláskor láthatjuk a repülőgép ülőhelyeinek térképét, erről választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. A Business és First Class osztályokon az ülések kényelmes ággyá alakíthatók, emellett olvasólámpa és az ülésekbe épített videórendszer is fokozza az utazás komfortélményét. A gépek nagy részén repülés közben is internetezhetünk, mivel van elérhető wifi a fedélzeten. A nemzetközi járatokon a netezés 2 órára 12 dollárba kerül, 4 órára 17 dollár, míg a repülés teljes idejére 19 dollár.

Foglalás

Hasonlítsa össze az American Airlines légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

American Airlines

5,0/5
30251 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.