Térkép

easyJet járatok

Az EasyJet egy alacsony költségvetésű brit légitársaság, ami főleg a Nagy-Britanniába, Európába, Észak-Afrikába és Nyugat-Ázsiába utazó utasokat szolgálja ki. Az EasyJet 1995 októberében alakult Nagy-Britanniában. A légitársaság első járatát London Lutonról Glasgowba indította. Gyors fejlődésnek indul a cég a megalakulását követő években, köszönhetően a nagyon alacsony árpolitikájának. 1996-ban elindítja első nemzetközi járatait Amszterdamba, Nizzába és Barcelonába. A további években egyre nagyobb sikereket arat a légitársaság. Már 2007-ben több járatot indított naponta, mint Európa bármelyik más légitársasága. Az EasyJet több mint 800 útvonalat kínál, 31 országba, mintegy 130 repülőteret érintve. Budapestről Svájcba (Basel-Mulhouse-Freiburg és Genf), Franciaországba (Paris Charles de Gaulle és Lyon), Németországba (Berlin Schoenefeld), valamint Angliába (London Gatwick) indít jelenleg járatokat.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk az EasyJettel?

Check in

Az EasyJet légitársaságnál a legegyszerűbb és a leggyorsabb módja a jegykezelésnek, ha az online check in szolgáltatást vesszük igénybe. A szolgáltatás már a járat indulása előtt 30 nappal rendelkezésre áll. Online jegykezelés esetén a repülőtéren elegendő a kinyomtatott beszállókártyákat bemutatni. Ha csak kézipoggyásszal utazunk, egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Viszont ha poggyászt is szeretnénk feladni, a légitársaság check in pultjához vagy a Baggage drop off pultokhoz kell menni. A pultok általában a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki. Ajánlatos már ekkor a repülőtérre érkezni és elkezdeni a jegykezelést. A pultok a járatok indulása előtt 40 perccel zárnak be, kivéve a marokkói, izraeli és az egyiptomi repülőterek, ahol 60 perccel az indulás előtt bezárnak. Ha zárás után érkezünk a pultokhoz, a légitársaság törölheti foglalásunkat és visszautasíthatja a beszállást. Ha nem szeretnénk a beszállókártya nyomtatásával foglalkozni, a jegykezelést intézhetjük mobil applikáción keresztül is. Ennél a szolgáltatásnál elegendő az ingyenes EasyJet alkalmazásba letölteni és elmenteni a beszállókártyát. A mobil check in nem minden repülőtéren áll rendelkezésre, ezért tanácsos erről a szolgáltatásról előre érdeklődni a repülőtéren vagy a légitársaság hivatalos honlapján.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

Az EasyJet légitársaságnál egy darab 56x45x25 cm-es kézipoggyász ingyenesen vihető fel a repülőgép fedélzetére. Az EasyJet Plus kártya tulajdonosai, a Flexi repülőjegyekkel utazók, valamint az extra lábhelyű ülőhelyeket foglaló utasok plusz egy 45x36x20 cm-es kézipoggyászt jogosultak a fedélzetre felvinni. A kézipoggyászok súlya nincs korlátozva. Ha a kézipoggyász méretben meghaladja az előírt egységet, a légitársaság biztonsági okok miatt a továbbiakban, mint feladott poggyászt kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 275 cm-t (hosszúság+magasság+szélesség), a súlyuk pedig a 20 kg-ot. Ha a csomagok súlya meghaladja az előírt kg-t, minden egyes plusz kilóért, maximum 32 kg-ig, pótdíjat kell fizetni. Ez az összeg online fizetés esetén 4 €, a repülőtéren pedig 14 € kilónként. A feladott poggyászok díja szezontól függően online fizetésnél 17 € és 30 € közötti összeg, a repülőtéren történő fizetés esetén pedig 44 euró. Tanácsos a poggyászdíjakat még jóval az indulás előtt online kifizetni, mivel akkor még olcsóbb tarifákkal kalkulálhatunk, mint közvetlenül az indulás előtt.

Ülőhelyfoglalás

Az EasyJetnél minden utasnak lehetősége van felár ellenében kiválasztani a számára legmegfelelőbb ülőhelyet. A helydíjak szezontól függően változnak. A standard ülőhelyek 2,99 €- 8,99 €, az extra lábterű helyek 8,99 € - 18,49 €, az első sorban levő ülőhelyek pedig 15,99 € -25,99 € összegekért vehetőek igénybe. Az első sorban levő üléséket ingyenesen foglalhatják le a Flexi repülőjegyekkel utazó utasok. Az EasyJet Plus kártya tulajdonosok pedig bármelyik ülőhelyet ingyenesen választhatják ki. A vészkijáratoknál levő üléseket biztonsági okok miatt nem vehetik igénybe a 16 éves kortól fiatalabbak, a várandósak, a két évesnél fiatalabb gyerekkel utazók, valamint a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok. A gyerekek két éves korig a kísérő felnőtt ölében ülhetnek, két éves kor felett pedig külön ülésfoglalás szükséges. A két éves kortól fiatalabb utasok fix összegért, 28 euróért utazhatnak az összes EasyJet járaton. Az ülőhelyeket egészen a check in pillanatáig le lehet foglalni, vagy meg lehet változtatni.

Foglalási díj

Az EasyJet légitársaság minden foglalás után 19 € adminisztrációs díjat számol fel utasonként. A név, a járat vagy az időpont változtatások, valamint a foglalás lemondása plusz költségekért minden esetben megtehetőek. Ezekről a díjakról a légitársaság hivatalos honlapján vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül érdeklődhetünk. A Flexi repülőjegyekkel utazók ingyenesen változtathatják meg az indulás dátumát és az útvonalat is.

easyJet

5,0/5
192 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.