Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Koppenhága útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Koppenhága

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 061 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

11

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1017 kilométer

1ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Norwegian Air International

Koppenhága

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Koppenhágába

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Koppenhága vonalon

A magyar fővárosból indulva Koppenhága népszerű úti célnak számít, és ennek megfelelően szerencsére közvetlen járatokkal is utazhatunk. A Norwegian Airlines, a SAS Scandinavian Airlines és a Ryanair is indít közvetlen gépeket a két város között. A gépek a Koppenhágai repülőtéren landolnak, aki mintegy 8 km-re fekszik Koppenhága városközpontjától, attól délkeletre. Egyébként pedig Amager szigeten, Kastrup településen található, és ez egész Dánia legnagyobb utasforgalmú repülőtere. A SAS légitársaság járatai általában a hét minden napján indulnak, csakúgy, mint a Norwegian Airlines gépei. A Ryanair a nyári időszakban nem indít most gépeket, októbertől viszont napi rendszerességgel utazhatunk ezzel a légitársasággal is.

Terminál információk

A SAS Scandinavian Airlines gépei a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak, míg a Norwegian Airlines és a Ryanair gépei általában a 2 B terminálról szállnak fel. Akármelyikről is indul a gépünk, mind a kettő terminál optimális körülményeket nyújt a várakozási idő kellemes eltöltésére. A 2 B terminálon találhatunk ATM automatát (amelyek narancssárga felirattal vannak megjelölve), és pénzváltásra is van mód - már ha eddig erre nem lett volna időnk. Delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is könnyebben megy a várakozás ideje.  Ha megéheznénk, akkor pedig finom olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is kellemes közeg a várakozási idő eltöltésére: modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek – sőt, még posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük itt az időt, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A diétázók, illetve speciális étrenden lévők pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A Koppenhágai Repülőtér 1-es terminálját március végén bezárták, így a gépünk a 2-es vagy a 3-as terminálra érkezik. A reptérről könnyen bejuthatunk a városközpontba, a terminálok között pedig ingyenes buszjáratok közlekednek. A buszokkal könnyen és gyorsan bejuthatunk a városközpontba, és Koppenhága központi pályaudvarára is. A buszok mellett közvetlen vonatok is indulnak a városközpontba, a jegyirodát a 3-as terminálon, a vasútállomás felett találjuk. Még mindig a tömegközlekedésnél maradva, a metrózást is választhatjuk. A metró megálló is a 3-as terminálon található, és 4-6 percenként indulnak napközben, éjszaka pedig 15-20 percenként. Metróval mintegy negyed óra az út a Nørreport Station pályaudvarhoz. Kényelmesebb, de drágább megoldás a taxi, vagy a kocsibérlés. Ha autót bérelünk, akkor praktikus azt előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A gép indulását megelőzően legalább két órával javasolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre megérkezni. Itt rögtön kezeltessük is le a jegyet, majd adjuk fel a poggyászt – feltéve persze, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk. Ezután következhet a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk, vagy a terminál vendéglátó egységeiben), majd hamarosan szállhatunk is fel a gépre.

Dániába magyar állampolgárként érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel lehet belépni. A régebbi, könyv alakú személyi igazolvánnyal és ideiglenes személyi igazolvánnyal a beutazás nehézségekbe ütközhet.

Infómorzsák Koppenhágáról

A dán fővárosban négy, egymástól jól elkülöníthető évszak van. Az év legforróbb napja a július, a leghidegebb téli napok pedig jellemzően februárban vannak. Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Koppenhága és Budapest ugyanabban az időzónában található.

 

 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.