Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Párizs útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Párizs

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

10 690 Ft

Közvetlen légitársaságok

4

Járatok a héten

32

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1262 kilométer

2ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Párizs Charles de Gaulle, Párizs Orly és Párizs Beauvais Tille

3 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Párizs 3 repülőtérrel rendelkezik: Párizs Charles de Gaulle, Párizs Orly és Párizs Beauvais Tille.
A Skyscanneren Budapest indulású, Párizs úti célú járatra talált legjobb ár 10 690 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
2ó 20p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Párizs úti célig.
4 légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Párizs úti célhoz.
Heti 32, Budapest indulású járat van Párizs úti célhoz augusztus hónapban.

Repülőjáratok Budapestről Párizsba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk Budapestről Párizsba

Budapestről indulva Párizs a legnépszerűbb úti célpontok közé tartozik, így nem csoda, hogy elég sok közvetlen járattal utazhatunk a francia fővárosba. Közvetlen gépeket indít például az Airfrance, a Transavia, az easyJet és a Ryanair is. Az Airfrance gépei a párizsi Charles de Gaulle reptéren landolnak, és vannak napok, amikor több gépet is indítanak. A Charles de Gaulle reptér a világ egyik legforgalmasabb légi kikötője. A Transavia heti szinten néhány járatot indít, ezek a párizsi Orly reptéren landolnak. Az Orly Párizstól mintegy 13 km-re található, déli irányban, és nem csak Párizs, de egész Franciaország második legforgalmasabb reptere. Az easyJet párizsi járatai a Charles de Gaulle reptéren landolnak, és a hét minden napján indítják őket. A Ryanair gépei heti mintegy 4 alkalommal indulnak Párizsba, és a Beauvais reptéren landolhatunk velük.

Terminál információk

Az easyJet és a Ryanair járatai jellemzően a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljáról indulnak, a többi járat pedig a 2A terminálról. A 2 B terminálon találhatunk pénzfelvevő ATM automatákat (narancssárga felirattal vannak jelölve), és pénzváltásra is lehetőségünk van, ha eddig erre nem lett volna időnk, kedvünk. Finomságokat, parfümöket és egyéb termékeket vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is gyorsabban megy a várakozás. Éhségcsillapításra pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is minden igényt kielégít, modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek és még posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Az easyJet járataival általában a Charles de Gaulle reptér 2D termináljához érkezhetünk, az Air France gépeivel utazva pedig az 2F terminálhoz. A terminálok között ingyenes shuttle járatok közlekednek, napszaktól és járattól függően 5-15 percenként. Tömegközlekedéssel, taxival s bérelt autóval is bejuthatunk a városközpontba. A Transavia járatai Orly reptérre érkeznek be, innen buszokkal, automata metrójáratokkal, taxival és bérelt autóval is eljuthatunk Párizs központjába. A Ryanair gépei a Beauvais reptéren landolnak, ami közel 90 km-re van Párizstól északra. A gépek jellemzően a 2-es terminálnál landolnak. Vonattal 1,5 órán belül Párizsba érhetünk, de mehetünk SuperShuttle buszokkal (ilyen megy egyenesen Disneyland-be is), taxival vagy bérelt autóval is.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak be Franciaországba, vízum nem szükséges. Lényeges, hogy indulás előtt minimum 2 órával érkezzünk ki a budapesti repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Párizsról

Párizs éghajlatát viszonylag enyhe telek és hűvösebb nyarak jellemzik. Óraátállítással nem kell bajlódnunk, mivel a francia főváros is ugyanabba az időzónába esik, mint Budapest.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.