Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés London városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

###Autóbérlés Londonban London igazi metropolisz, ami az ide utazók minden igényét kielégíti – akár a látnivalók sorát térképeznénk fel, akár egy fontos üzleti út, vagy állásinterjú miatt érkezünk a brit fővárosba. És akkor is, ha az éjszakai élet, vagy éppen a bevásárlóközpontok felfedezése a fő cél. Londont bérelt autóval is bejárhatjuk, és ha a környékbeli nevezetességek felkeresése is tervben van, akkor ennek ez a legpraktikusabb módja.

Mivel világvárosról van szó, nem meglepetés, hogy London több pontján is működik átvételi pont. Ha repülővel érkezünk, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha a reptér közelében működő helyek valamelyikében foglalunk autót. Ilyet találhatunk például a Heathrow, a Gatwick és Luton reptereken is. Jellemzően a vasútállomások közelében is működnek átvételi helyek, például a Kings Cross, a Waterloo és a Victoria Station állomásoknál. A város egyéb pontjain működő több tucat pont közül népszerű és megfontolandó például a Park Royal, a Tower Bridge, Kennington, a Hyde Park és Ilford.

Londonban rendkívül bőséges az autókölcsönzők kínálata, így gyakorlatilag szinte bármilyen típusú autót választhatunk, legyen szó akár egy miniről, terepjáróról, kombiról, minibuszról, kabrióról, vagy egyéb luxusjárgányról. A brit fővárosban sok igényes és megbízható autókölcsönző működik, érdemes közülük megemlíteni az Avist, a Budgetet, az Europcart és az Enterpriset.

Ami vezetésben a legnagyobb eltérés, az a baloldali közlekedés, és a jobbkormányos vezetés. Ezek miatt eleinte erősen oda kell figyelni, hogy egy-egy kereszteződésben merre is kell kanyarodni, vagy éppen melyik oldalon is találjuk az indexet. Azonban ezt elég hamar meg lehet szokni. Londonban sokan közlekednek biciklivel, érdemes erre is odafigyelni vezetés közben. Egyébként a brit sofőrök általában elég előzékenyek.

Londonban nem nehéz dugóba keveredni, főleg a csúcsforgalom idején van erre jó esély, ami reggel 8-9 körül, és délután 5 után van. Az Autópálya Ügynökség forgalmi hírportálja egyébként hasznos és friss tájékoztatást nyújt azzal kapcsolatban, hogy a város mely részein kell útlezárásokkal, vagy dugókkal számolni. London az első világvárosok egyike volt, ahol elkezdtek dugódíjat szedni a forgalom csökkentésének érdekében. Ez az összeg 2015-ben 14 font, de ha előre fizetünk, akkor valamennyivel olcsóbb. Hétköznapokon London központjának egyes részein kell megfizetni, reggel 7 és délután 6 óra között (2015-ben érvényes adat, a cikkben szereplő többi információval együtt). Keményen bírságolnak, ha elmarad a fizetés.

Parkolóhelyet a város forgalmasabb, jellemzően központi részein elég nehéz találni. Hétfőtől szombatig reggel fél 9 és este fél 7 között forgalmi korlátozások vannak érvényben. Ezek részleteiről érdemes előre tájékozódni. A legtöbb helyen jegyautomatákból vehetünk parkolójegyet, amit a szélvédőre kell tenni, de egyes parkolókban mobiltelefonon keresztül fizethetjük ki a parkolási díjat. ###Inspirációk 4 keréken, avagy hova utazzunk Londonból bérelt kocsival?

Stonehenge: Ideális egynapos kirándulás a rejtélyekkel övezett őskori építmény felkeresése, ami Londonból kb. 2 óra alatt érhető el kocsival, az M3 és A303 utakon keresztül, nyugati irányba. A körkörösen lerakott óriási kövekből és földsáncokból álló látványosságnál kicsit elmerenghetünk a történelem titkain.

Lacock: Gyerekekkel utazóknak különösen ajánlott program, a kicsik ugyanis jó eséllyel felderülnek majd az apró falucskában, ahogy felismerik a Harry Potter film több jelenetében is felvillanó épületeket. A Bristol-tól kb. 30 km-re fekvő településen megállt az idő. Az élő falumúzeumból igazi, középkori hangulatot árad. A mintegy 80 házból álló falucskában hagyományos mesterségek nyomába is eredhetünk. Mintegy 2 órás utazás után érkezünk meg ide, az M4-es úton keresztül.

Birmingham: Anglia 2. legnagyobb városa, amit leggyorsabban az M40-esen keresztül érhetünk el, szintén körülbelül 2 óra alatt. Múzeumok és katedrálisok jelentik itt a fő élményt, a hatalmas plázakomplexumban pedig a vásárlás szerelmesei fogják jól érezni magukat.

Europcar
Sixt
Enterprise
Hertz
Avis
National Car

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli Önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Úti célok ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy Ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az Önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így Ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg az úti célját, az átvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző cégek összes ajánlatát, Ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.