Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bari útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bari

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

11 656 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 726 kilométer

1ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Bari

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bari vonalon

Bari vonzó úti cél Budapestről, és közvetlen járattal is eljuthatunk a népszerű tengerparti településre. A Wizz Air fapados légitársaság indít közvetlen járatokat, amelyek szezonban hetente több alkalommal is közlekednek. Kevésbé praktikus megoldás, de átszállással is utazhatunk, például a Germanwings járataival Stuttgartban kell átszállnunk, ha pedig a Turkish Airlines gépeivel utazunk, akkor az átszállás helye Isztambulban lesz. A Lufthansa járataival az átszállás helye München, az Alitalia-val utazva pedig Róma. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és a Bari – Palesei repülőtéren landolnak, ami Bari városközpontjától 8 km-re fekszik, északnyugati irányban.

Terminál információk

A Wizz Air légitársaság járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak. Ezen a terminálon igazán kellemesen tölthetjük el a várakozás idejét, némi vásárolgatás és ügyintézés is beleférhet. A terminálon ugyanis találhatunk több ATM automatát is (sárga felirattal megjelölve), és pénzváltók is üzemelnek itt. Finomságokat, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes boltban.  Ha megéheznénk, akkor pedig jóféle pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. Ha van nálunk laptop, okostelefon vagy táblagép, akkor ingyen elnetezgethetünk a repülőtér wifi hálózatán – 2 órán keresztül.

A gépünk Bari nemzetközi repterének egyetlen terminálján landol. A repülőtér mintegy 8 km távolságra terül el a városközponttól. Többféleképp is bejuthatunk Bari belvárosába. Utazhatunk például buszokkal. A 16-os számú Amtab busz például reggel háromnegyed 5 és este 11 között visz el a városközpontba, fél-háromnegyed óra alatt. Általában 40-50 percet kell várni a busz indulásra. A Tempesta buszok Bari központi pályaudvaráig közlekednek, menetidejük 25-30 perc. 2013 nyara óta vonattal is eljuthatunk Bari központi vasútállomására. A termináltól egy földalatti folyosón keresztül juthatunk el a reptér pályaudvarára. Autóbérlésre is van lehetőségünk, ebben az esetben praktikus a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Fontos, hogy a járat indulása előtt legalább 2 órával legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Itt elsőként is kezeltessük le a jegyeinket, majd pedig adjuk fel a poggyászokat is. Ezután következik a kézi poggyászaink átvizsgálása. Ezután még egy kis várakozás jön a beszállásig, amit internetezéssel, ügyintézéssel vagy vásárolgatással is tölthetünk.

Az úti okmányt pedig semmiképp se hagyjuk otthon, s időben ellenőrizzük az érvényességi időt! Fontos, hogy okmányunk még a visszaút dátumakor is érvényes legyen! Egyébként személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beléphetünk Olaszországba.

Infómorzsák Bariról

Bari éghajlata mediterrán, a nyarak hosszúak és forrók, a telek viszont enyhék. Az átlagos maximum hőmérséklet nyaranta 26-28 Celsius fok, és télen is 12-14 Celsius fok. Landoláskor nem kell átállítanunk az órákat, mivel a két város ugyanabban az időzónában van. A hivatalos fizetőeszköz az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.