Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Tajpej útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Tajpej

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

111 597 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8843 kilométer

13ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

KLM

Tajpej Taiwan Taouyuan Intl és Tajpej Sung Shan

2 repülőtér

Budapest – Tajpej járatok

A feltüntetett információk 2016 júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Tajpejbe

Tajvan fővárosában két repülőtér, a Taiwan Taoyuan Nemzetközi Repülőtér (TPE) és a Tajpej Songshan Repülőtér (TSA) működik. Budapestről mindkét repülőtérre csak közvetett járatokkal tudunk elrepülni. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) Taiwan Taoyuan Nemzetközi Repülőtérre az Air China, Turkish Airlines, KLM, Korean Air, Emirates, Lufthansa, Air France, Singapore Airlines és a Thai Airways légitársaságok, a Songshan repülőtérre pedig az Air China, Aeroflot Russian Airlines, Air France, Lufthansa, Austrian Airlines és a Turkish Airlines légitársaságok biztosítanak közvetett járatokat.

Terminál információk

A budapesti repülőtér a központtól 22 km-re fekszik. A repülőtérre a Kőbánya-Kispest metró végállomástól induló 200E busszal, taxival, valamint a háztól házig közlekedő reptéri miniBUD minibuszokkal utazhatunk. Autóval a 4-es gyorsforgalmi úton közelíthető meg. A repülőtéren két terminál szolgálja ki az utasokat. A Tajpejbe induló járatok légitársaságoktól függően a 2A vagy a 2B terminálról indulnak. A járatunk pontos terminálinformációját a repülőjegyünkön, online jegykezelés esetén a beszállókártyánkon, a repülőtér hivatalos honlapján, vagy a terminálok információs kijelzőin ellenőrizhetjük. Mindkét terminál felső szintjén találjuk az indulási csarnokot. Az ellenőrzések után a tranzit területén a kapuk nyitásáig számos üzlet, étterem és bár szolgáltatásait élvezhetjük, valamint csatlakozhatunk a repülőtér ingyenes wifi hálózatához. Hamisítatlan házias görög specialitásokat a Kouzinaban, könnyed olasz tésztákat és pizzákat a Negroniban, frissen készült szendvicseket, kiváló tapasz variációkat és ízletes sushikat a TA.SH.BA-ban ehetünk. A repülőtéren még indulás előtt kisebb ajándékokat és emléktárgyakat is könnyedén beszerezhetünk a Memories of Hungaryban, a Hungarikum Wine & Fine Foodban, a Budapest & Musicban, a Heinemann Duty Freeben és a Heinemann Accessoriesben. A divat szerelmesei a Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Playersroom, Guess, Calvin Klein, Hard Rock, Victoria’s Secret és a Desigual üzletekben szemezgethetnek a legújabb kollekciókból.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok Tajpejbe maximum 90 napos tartózkodás esetén vízummentesen, érvényes útlevéllel utazhatnak. A vízummentesség feltétele, hogy az útlevélnek a Tajvanra érkezés másnapjától legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Indulás előtt tanácsos mindenre kiterjedő utasbiztosítás kötni.

Mire számíthatunk Tajpejben

Tajpejben hosszú, forró nyarak és enyhe, rövid telek vannak. Nyáron 30 fok körüli értékek, télen pedig 16 fok körüli hőmérsékletek a jellemzőek. Egész évben sok csapadékkal lehet számolni, a legtöbb a tájfunos időszakban esik, ami júniustól szeptemberig tart. Budapest és Tajpej között +6 órás időeltolódás van. A Taiwan Taoyuan Nemzetközi Repülőtér 30 km-re, a Songshan repülőtér pedig 6 km-re fekszik a belvárostól. Tajpejbe mindkét repülőtérről a 10-20 percenként közlekedő helyi buszjáratokkal, vagy taxival utazhatunk. A taxisofőrök többsége nem tud angolul, ezért tanácsos úti célunk nevét kínaiul is elsajátítani. Tajvan hivatalos fizetőeszköze a tajvani dollár (NTD). Pénztváltani a repülőtéri vagy a városi pénzváltóknál ajánlatos. A szállodákban általában a legrosszabb árfolyamon lehet helyi pénzhez jutni. A pénzváltáskor kapott nyugtát ajánlatos megőrizni, mivel hazautazásakor a megmaradt tajvani dollárt, csak az átváltást igazoló számlával lehetséges visszaváltani.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.