Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Nápoly Naples International útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Nápoly Naples International

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

12 576 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

6

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 828 kilométer

1ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Nápoly Naples International

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Nápolyba (Naples International)

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak biztosan

Közvetlen járatokkal is eljuthatunk Budapestről a Nápolyi Nemzetközi repülőtérre (Naples International, hivatalos nevén Ugo Niutta). Ez Dél-Olaszország legnagyobb reptere, és mintegy 6 km távolságra fekszik Nápoly központjától, a város Capodichino nevű körzetében. A Wizz Air fapados légitársaság gépeivel utazhatunk átszállás nélkül a magyar fővárosból Nápolynak erre a repterére, emellett több átszállásos utazási kombináció is létezik. Például az Alitalia járataival az átszállás helye Róma, a Lufthansa gépekkel Frankfurt vagy München, a British Airways gépekkel London, az Air France-el Párizs, a Turkish Airlines-el pedig Isztambul.

A járatok a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról szállnak fel. A Wizz Air és a British Airways járatai a 2 B-ről indulnak, míg a Lufthansa és az Air France gépek a 2 A-ról.

A 2 A és 2 B terminálon is van pénzváltó és ATM automata is, a 2 A-n pedig egy postát is működik, így lehetőségünk van némi last minute ügyintézésre a felszállás előtt. Ha megéheznénk, akkor mindkét terminálon szerezhetünk némi gasztronómiai élményt. A 2 A terminálon például reform finomságokkal, szendvicsekkel, levesekkel és autentikus helyi ételekkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 B terminálon pedig a sütik és szendvicsek mellett saláták, bagettek és tésztaételek is szerepelnek az éttermek étlapjain. A reptéren utazás előtt shopping szenvedélyünknek is átadhatjuk magunkat, már ha van ilyenünk persze. A 2 A boltjaiban a klasszikusabb szuvenírek mellett például a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, divatos ruhákat és fehérneműket is vehetünk. A 2 B terminál duty free shopjában kedvező áron vehetünk parfümöt, divat kiegészítőket, édességeket, borokat és még libamájat is. Ezen a terminálon egy újságárus is működik, itt magazinokat és napilapokat is kapunk. Családos utazóknak ideális reptéri program a Kilátóterasz meglátogatása (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található). Innen szép kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

A járatok Nápoly nemzetközi repülőterén landolnak. A reptérnek két terminálja van, a menetrend szerinti járatok az 1-es terminálon landolnak, míg a charterjáratok a 2-es terminált használják. A repülőtérről buszokkal, taxival és bérelt autóval is tovább utazhatunk. A 3 S és Alibus buszjáratokkal eljuthatunk a Piazza Garibaldira és Piazza Municipiora. További buszjáratokkal pedig például Sorrentoba, Avellinoba és Salernoba is utazhatunk. A taxikat az érkezési oldalon találjuk, és fix tarifával utazhatunk velük. Például a központi vasútállomásra vagy Nápoly történelmi belvárosába 16 euróért juthatunk el, Pompei-be egy oda-vissza út pedig 90 euróba kerül.

Lényeges, hogy a gépünk felszállása előtt jó 2 órával legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt először kezeltessük a jegyeinket, majd adjuk fel a poggyászokat. Ezután átvizsgálják a kézipoggyászainkat. Az úti okmányt pedig semmiképp se hagyjuk otthon, és időben ellenőrizzük az érvényességi időt! Egyébként személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beutazhatunk az országba.

Infómorzsák Nápolyról

A hivatalos fizetőeszköz az euró, és az árak az éttermekben általában jelentősen, míg az üzletekben valamennyivel magasabbak, mint Budapesten. Budapest és Nápoly is az UTC +1 időzónába tartozik, így landoláskor nincs szükség óraátállításra.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.