Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Buenos Aires útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Buenos Aires

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

211 552 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 11966 kilométer

16ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Buenos Aires Pistarini és Buenos Aires Jorge Newbery

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Buenos Airesbe

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Buenos Aires vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, de átszállással többféle verzióban is eljuthatunk Budapestről Buenos Airesbe. Utazhatunk például a Qatar légitársasággal, ebben az esetben Katarban kell majd átszállnunk. A Turkish Airlines gépeit választva az átszállás helye Isztambul lesz, míg az Emirates légitársasággal Dubajban. A KLM gépeivel utazva először Amszterdamban, majd Sao Paolo-ban kell átszállni, de ugyanezzel a légitársasággal lehetséges 1 átszállásos verzió is, amikor is csak Amszterdamban lesz átszállás. A Lufthansa járataival utazhatunk frankfurti, illetve frankfurti és müncheni átszállással is, az Alitalia-val pedig Rómában kell átszállnunk. A járatok zöme átszállás után a Ministro Pistarini nemzetközi repülőtéren landol, ami Argentína legnagyobb nemzetközi repülőtere, és mintegy 22 km távolságra terül el Buenos Airestől, délnyugati irányban.

Terminál információk

Adott légitársaságtól függően járatunk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról is indulhat. Mind a kettő terminál kellemes közeget ad a várakozási idő eltöltésére, és netfüggőknek jó hír, hogy a világhálóról még mobilinternet nélkül sem kell lemondanunk a reptéren. Saját eszközeinkről ugyanis két órán keresztül ingyenesen használhatjuk reptéri a wifi hálózatot. Ügyintézésre is van módunk a terminálokon, amelyeken ATM automatákat és pénzváltót is találunk, a 2 A terminálon pedig még egy postát is. Ha inkább (vagy emellett) vásárolgatnánk, akkor a 2 B terminál vámmentes üzletében jutányos áron vehetünk édességeket, parfümöket, szuveníreket és kozmetikumokat. A 2 A boltjaiban pedig márkás ruhákat, játékokat és újságokat szerezhetünk be. A 2 A terminál vendéglátó egységeiben még reform finomságokat is találunk, a 2 B terminálon pedig pizzák, tésztaételek, sütik és szendvicsek is színesítik a palettát.

Átszállás után a járatok zöme a Ministro Pistarini nemzetközi reptéren landol, légitársaságtól függ, hogy melyik terminálon. Például a Qatar Airways és a Turkish Airlines gépei az A terminálról közlekednek, az Alitalia járatai pedig a B-ről, illetve a C-ről. Ha tömegközlekedéssel utaznánk tovább a reptérről, akkor a buszjáratok jelentik a legpraktikusabb megoldást, mivel vasútállomás nincs a reptéren, illetve közvetlen közelében. A legközelebbi, Ezeiza nevű állomást az 518-as járatszámú busszal lehet elérni. A buszok mellett a taxi és a bérelt autó is optimális megoldás. Autóbérlés esetén a kiszemelt gépjármű típust már az utazás előtt, az interneten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

A gép felszállása előtt úgy jó két órával érdemes kiérkezni a reptérre. Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és fel is szállhatunk fel a gépre. Útlevél birtokában utazhatnak be magyar állampolgárok Argentínába. Ha turizmus célú az utazás, nem szükséges vízum. Ebben az esetben maximum 90 napig lehet az országban tartózkodni.

Infómorzsák Buenos Airesről

A hivatalos fizetőeszköz a peso. A városban januárban van a legmelegebb, ekkor gyakoriak a 30 Celsius fok feletti hőmérsékletek is. Júniusban pedig az átlagos középhőmérséklet mindössze 10 Celsius fok körül alakul.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.