Térkép

Megfizethető járatok - Egyesült Királyság

Lepacsizni a legnagyobb sztárokról mintázott viaszszobrokkal a londoni Madam Tussauds múzeumban, bebarangolni Anglia dimbes-dombos vidékét, majd egy jófajta barna sör mellett belelazulni a pubok oldott hangulatába – és ez csak néhány az Angliában begyűjthető élmények sokasága közül. Skóciában járva szinte kötelező várni egy kicsit, hátha felbukkan végre a Loch Ness-i szörny a kékséges tóból, és belefeledkezni a legendákkal övezett sejtelmes kastélyok és éles sziklaszirtek látványába. Észak-Írországban hatalmas bazaltoszlopokon lépdelve járják be az utazók az Óriások útját, Wales pedig ezeréves várakkal és az Egyesült Királyság leghosszabb nevű településével vár.

 

Látnivalók

 

London: A Temze két partján elterülő világváros kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik a Buckingham-palota, a Tower, a Big Be-n, és a Szent Pál székesegyház. Az építészeti csodák kipipálva? Akkor irány a Madam Tussauds múzeum, ahol a látogatók összehaverkodhatnak a királyi család és a legnagyobb sztárok viaszszobor másaival. A West End pedig London pörgős arcát mutatja meg, üzletek, bevásárlóközpontok, klubok és bárok sokasága teremti meg a hely energikus atmoszféráját. A shoppingolás, vagy éppen a hajnalig tartó bulizás után jól esik egy kis ejtőzés a Hyde Parkban, ami 142 hektár üde zöldterület a világváros kellős közepén – egy hatalmas tóval, óriási réttel és rengeteg fával megspékelve. A 135 méter magas London Eye óriáskerékről szemlélve pedig egy új, különleges perspektívából is megízlelhetik a turisták a főváros szépségét.

 

Stonehenge: Csillagászati obszervatórium, vagy törzsi békejelkép? Míg a tudósok ezen vitáznak, addig turisták százezrei keresik fel évente a rejtélyekkel övezett őskori építményt. A világ egyik legismertebb nevezetessége az angliai Salisbury-től 13 km-re fekvő Wiltshire-be csábítja az utazókat. A körkörösen elrendezett, gigantikus méretű kövekből és földsáncokból álló nevezetességből sokak szerint valami titokzatos erő árad, és nem mellesleg a fotókon is jól mutat. 

Birmingham: Anglia második legnagyobb városában múzeumok és katedrálisok nyújtotta élmény mellett érdemes felkeresni a város központi részén fekvő gigantikus plázakomplexumot, a Bull Ring-et is, ahol a turisták előszeretettel pózolgatnak az áruházban található méretes, bevadult bronzbikával.

Lacock: A Bristol-tól mintegy 30 km-re fekvő apró falucskában mintha megállt volna az idő. Az élő falumúzeum,a melynek minden házát lakják, minden porcikájában középkori hangulatot áraszt. Ha egyes részeinél déjà vu  érzete támad az utazónak, az nem véletlen, ugyanis Lacock a Harry Potter film több jelenetéhez is díszletül szolgált. A 70-80 házból álló falucskában több régi mesterséget is megismerhetünk.

Edinburgh vára: Skócia történelmi jelképe egy vulkáni eredetű sziklatömbön állva uralja Edinburgh látképét. A vár falai között őrzik a híres Végzet Kövét, és a város legrégebbi épülete, a Szent Margit-kápolna is itt található. A várból csodás kilátás nyílik a várra és a tengerre, gyönyörködés közben pedig jól esik elfogyasztani egy csésze gőzölgő teát, vagy bevállalni egy jófajta, helyben készült házi sütit.

Óriások Útja (Giant's Causeway): Egy ír óriás a tengerfenékbe levert kőcölöpökkel alkotta meg az Óriások útját. Mindez persze csak a legenda, de ez mit sem von le az Észak-Írország atlanti

partjainál, Bushmills város közelében található természeti csoda értékéből. A 40 000 hatalmas bazaltoszlopból álló terület több mint 10 km hosszan húzódik. Páratlan élményt nyújt az oszlopokon sétálva élvezni az Atlanti-óceán kékségét. A terület rövidebb és hosszabb túraútvonalakon keresztül is bebarangolható, magas sarkú cipő viselése nem ajánlott.

Snowdon: Wales legmagasabb hegye az 1086 méter magas Snowdon, ami a hasonló magasság ellenére cseppet sem hasonlít a mi szelíd Kékestetőnkre. A Llanberist településről megközelíthető Snowdon lélegzetelállító, magashegyi panorámát kínál a természet és a túrázás szerelmeseinek.

 

Érdekességek

 

Angliában, Skóciában, Észak-Írországban és Wales-ben is bal oldali a közlekedés, ami egyes tanulmányok szerint biztonságosabb, mint a jobb oldali. Ugyanakkor ha valaki autót bérel, vagy saját kocsival érkezik az országba, akkor jobb, ha nem a legnagyobb forgalom idején próbálja ki magát az utakon.

Az Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése Walesben található. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch jelentése magyarul: A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom.

 

Számok és tények

 

Pénznem: font

 

Időzóna: UTC 0

 

Hivatalos nyelv: angol 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.