Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés Róma városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

###Autóbérlés Rómában Rómában csak úgy hemzsegnek a nevezetességek, a világ legismertebb látványosságai közül itt van például a Colosseum, a Vatikán, az Angyalvár és a Szent Péter-bazilika is. A városközpont pedig szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Róma többmilliós világváros, aminek a szépségeit bérelt autóval is felfedezhetjük, és így hosszabb-rövidebb kirándulásokat is betervezhetünk a város környékére.

Rómában olyan megbízható és igényes autókölcsönzők szolgáltatásait vehetjük igénybe, mint amilyen az Avis, a Firefly, a Budget, a Goldcar, az Europcar, vagy a Locauto. Ha repülővel érkezünk a városba, akkor kézenfekvő megoldás repülőtéren átvenni a bérelt autót. A Ciampino Airport közelében szinte bármilyen, az igényeinknek megfelelő gépjárműtípust bérelhetünk, a sportautóktól kezdve, a mini és kompakt típusokon át egészen a minibuszokig. Ha vonattal érkezünk, akkor pedig a Termini vasútállomás jelenti az értelemszerű megoldást a bérelt kocsi átvételére. Ebben az esetben is sokféle gépjármű típus között válogathatunk: mini, nagyméretű, gazdaságos, kabrió és luxus autó is szerepel az autókölcsönzők kínálatában itt. A római átvételi helyek között érdemes még megemlíteni a Via Giolittit és a Via Aureliat is.

A Rómában történő vezetés körültekintést igényel, ugyanis nem ritkán találkozhatunk túlságosan temperamentumos sofőrökkel, és kiszámíthatatlan, furcsa reakciókkal az utakon. A biztonsági öv használata mindenki számára kötelező, és ha ezt nem tartjuk be, keményen büntetnek. Rómában hatalmas mérete ellenére sem annyira nehéz eligazodni. A várost körülveszi a Grande Raccordo Anulare autópálya, és a város főbb útjai erre vezetnek rá. Ugyanakkor egy jó GPS használata nagy segítség a Rómában történő közlekedéshez. Ahogy a legtöbb nagyvárosban, úgy Rómában is - és nem is ritkán - előfordul, hogy dugóba keveredünk – főleg a csúcsforgalom idején, ami reggelente 9-fél 10 fele van, illetve délután 4-6 között körülbelül. Villamosok is közlekednek a városban, érdemes vezetés során ezekre is odafigyelni, csakúgy, mint a biciklisekre.

Fontos tudni, hogy Rómának egyes negyedeibe szigorúan tilos autóval behajtani a turisták számára, és akik ezt megszegik, súlyos összegű büntetésre számíthatnak. A város ezen zónájához tartozik a Centro Storico (városközpont) és a Trastevere negyed – ezekbe se éjjel, se nappal nem szabad behajtani. A Testaccio és San Lorenzo negyedekbe pedig éjjel tilos autóval belépni. Olyan helyzet is előállhat, hogy a szálláshelyünkre való odajutás csak ezen negyedek valamelyikén keresztül lehetséges. Ebben az esetben a hotelek segítenek egy egyszeri behajtási engedély megszerzésében.

Róma belvárosában elég nehézkes parkolóhelyhez jutni a zsúfoltság miatt. Ezeken a területeken parkolódíjat kell fizetni, a város külsőbb területein viszont a parkolás ingyenes. Ha szerencsénk van, akkor a szállodánk rendelkezik garázzsal, amelyben némi ellenszolgáltatás fejében parkolhatunk is. ###Inspirációk 4 keréken, avagy hova utazzunk Rómából bérelt kocsival? Assisi: Rómából mintegy 2-2,5 órás autóúttal juthatunk el Umbria csodás városkájába, Assisi-be, ahol a római kori épületek, a Szent Ferenc-bazilika, a környező hegyek szépsége, a festői panorámák és a művészet atmoszférája jelenti a fő vonzerőt. Az út mintegy 180 km, és az A1 autópályán haladva juthatunk el a városkába.

Villa Adriana: Hadrianus császár egykori villája ma igazi csemege a turisták számára. A gyönyörű romkertben buja, zöld környezetben csodálhatjuk meg az egykori paloták, színházak, könyvtárak, fürdők és templomok maradványait. A Villa Adriana Rómától mintegy 30 km-re található keleti irányba, a Tivoli nevű kisvárosban. Az A24-es úton juthatunk el ide.

Pompeji romvárosa: Rómából mintegy 2 és fél óra alatt juthatunk el Pompeibe, az E45 számú úton. A közel 250 km-es út éppenséggel nem rövid, de az élmény felejthetetlen lesz. Pompeji romvárosa nem véletlenül került fel az UNESCO világörökségi listájára. A romos metropolisz sejtetni engedi a 200 évvel ezelőtti fürdők, üzletek, vallási és politikai központok hangulatát.

Europcar
Sixt
Enterprise
Hertz
Avis
National Car

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli Önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Úti célok ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy Ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az Önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így Ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg az úti célját, az átvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző cégek összes ajánlatát, Ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.