Térkép

Iberia járatok

Az Iberia járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az Iberia légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Az Iberia poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. Iberia Spanyolország első számú légitársasága, ami Spanyolországot közel egy évszázada köti össze a világgal. Tagja a világ 6. legnagyobb légitársaság csoportjának, az IAG-nak. Az Iberia a világ több mint 100 célállomására indít járatokat. Ha Európából szeretne eljutni Latin-Amerikába, akkor jó eséllyel az Iberia lesz az egyik legjobb választás erre, mivel számtalan izgalmas célpontra indít járatokat. Ha nem tudja még, hová is szeretne repülni, a Skyscanner keresőben jóféle inspirációkat gyűjthet be ehhez.

 A légitársaság bázisreptere a madridi Barajas nemzetközi repülőtér, de Barcelonában, Tenerifén, Sevillában és Alicantében is van központja. 2010-ben az Iberia egyesült a British Airways-el, így bevétel lapján rangsorolva együtt a harmadik legnagyobb légitársaságnak számítanak. Az Iberia 18500 fős személyzettel működik.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az Iberia járataival repülni?

Check in

Az Iberia légitársaság kényelmes, online check in lehetőséget is biztosít utasainak, ugyanakkor a repülőtéri pultoknál is lehetőségünk van becsekkolni. Az online check in általában egy nappal a gép felszállása előtt veszik kezdetét, és 1 órával a gép indulása előtt zár (Lagos, San José esetén 90 perccel felszállás előtt, Caracas esetén pedig 180 perccel az indulás előtt). Mobiltelefonon keresztül is becsekkolhat az Iberia járataira, ehhez fel kell telepítenie az Iberia mobil alkalmazását a telefonjára. Az online check in során Ön kiválaszthatja, hogy hova szeretne ülni a repülőgépen, és kinyomtathajta beszállókártyáját. Az online check néhány esetben nem lehetséges. Például, ha gyermek utazik egyedül, vagy mozgássérültek utasok esetében is, mikor speciális segítségre van szükség. Az online check in egy néhány lépésből álló egyszerű folyamat, bárhonnan becsekkolhat így, ahol van internet hozzáférés. Először meg kell adnia a foglalás azonosítóját, vagy az utas vezetékneve alapján beazonosítani a foglalást, de az Iberia Plus kártyaszám alapján is elindítható a folyamat. Ezután válassza ki, melyik járatra szeretne becsekkolni, majd dönthet arról, hogy hova szeretne ülni a gépen. Ha a repülőjegy ára nem tartalmazza ezt a szolgáltatást, akkor az online check in során olcsóbb a helyválasztás, mintha később, a repülőtéren döntene erről. Ezután ellenőriznie kell az adatok helyességét, majd meg is kapja beszállókártyáját, amit kinyomtathatja, megkaphat e-mailben, vagy egy SMS-ben megkaphatja a linket, ahol elérhető.

Iberia poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az Iberia járatai esetében a poggyászok összmérete (hossz + szélesség + magasság) legfeljebb 158 cm lehet, súlyuk pedig maximum 23 kg (Brazília esetén a súlyhatár 32 kg). 32 kg-nál nehezebb poggyászokat nem lehet az Iberia járatain szállítani, a 23 és 32 kg közötti poggyászok után pedig díjat kell fizetni. Belföldi és Európán belüli járatoknál (London Heathrow-t leszámítva) Basic repülőjegy esetén az árban nincsen benne ingyenes poggyász szállítási lehetőség, Classic Flexible repjegyeknél 1 darab poggyász szállítása ingyenes, Business Class-on pedig kettőé. Az amerikai, ázsiai, dél-afrikai és angolai repülőgép járatok esetében Reduced economy osztályon 1 poggyász szállítása ingyenes, Full economy és business osztályon 2, míg Business Plus-on három. Az Iberia kézipoggyászokra vonatkozó szabályozása: a kézipoggyász mérete maximum 56 xm x 45 cm x 25 cm lehet, beleértve az oldalzsebeket, kerekeket és fogantyúkat is. Turistaosztályon egy ilyen kézipoggyász vihető fel a gépre, Business Class, Club Short vagy Medium Haul osztályok, járatok esetén is egy, míg Business Plus/Long Haul esetén kettő.

Ülőhelyek

Az Iberia járatainál Önnek lehetősége van arra, hogy szabadon eldönthesse, hogy a repülőgép mely részén szeretne ülni. Ezt megteheti már jegyvásárláskor, vagy ennél később online, vagy az online check in során is. Ha a jegy ára nem tartalmazza az ülőhely választást, akkor Economy repülőjegyek esetén, belföldi járatoknál és online helyválasztásnál ennek költsége 5 euró. Európán belüli, kanári-szigeteki, afrikai (Angola és Dél-Afrika kivételével) járatoknál 13 euró, Dél-Afrikai, Angolai és egyéb ilyen hosszú járatoknál pedig 33 euróba kerül ugyanez. Ha repülőtéren választ ülést, akkor ennek díja valamennyivel magasabb (8, 20, illetve 40 euró a fenti esetekre vonatkoztatva), mintha online tenné meg ugyanezt.

Foglalás

Online jegyfoglalás esetén Ön fizethet bankkártyával és Paypal-al is, ezeknek egy néhány eurós költsége van mindössze.

Hasonlítsa össze az Iberia légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Iberia

4,0/5
19584 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.