Autókölcsönzés Budapest városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Belefeledkezni Budapest gyönyörű látványosságaiba, megismerni a pezsgő éjszakai élet lüktetését, időben betoppanni egy üzleti megbeszélésre, vagy felfedezni a fővárostól távolabb eső magyar tájak szépségeit? Akármi is legyen a cél, igényes autóbérlési lehetőségek sokasága áll rendelkezésünkre a magyar fővárosban.

Aki repülővel érkezik, és budapesti útjának egész időtartamára szeretne autót bérelni, annak kézenfekvő a repülőtér közelében lévő átvételi helyszínt választania. Emellett több más átvételi pont is a rendelkezésünkre áll: átvehetjük a bérelt autót például Budapest forgalmas sugárútján, a Váci úton is; vagy a Belváros Duna-parti részén, az Apáczai Csere János utcában. Szintén belvárosi átvételi helyszín a főváros egyik legfontosabb turisztikai csomópontja, az Erzsébet tér, ahol igényes szállodákat találunk, és itt van a 65 méter magas óriáskerék, a Budapest Eye is, amelyről felejthetetlen panoráma nyílik a magyar fővárosra. Ha a budai oldalon szeretnénk átvenni bérelt autót, akkor erre a 3. kerületben, az Árpád-híd budai hídfőjénél van lehetőség, az Árpád fejedelem útján. Sok különféle típusú autó között válogathatunk, prémium kategóriájú kocsikat bérelhetünk például belvárosi átvétellel, de az Árpád-híd budai hídfőjénél is. Kombi személygépkocsikat és minibuszokat valamennyi átvevőhelynél találhatunk. Budapesten sok minőségi és igényes autókölcsönző működik: például a Hertz, az Avis, a Budget és az Europcar.

Nagyvároshoz híven, Budapesten is előfordulnak dugók, a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején akár fél-egy órás késéssel is számolni kell. Dugóknak gyakran kitett rész például az Andrássy út környéke, a Könyves Kálmán körút környéke, a Budai rakpart és a Nyugati pályaudvar környéke. Budapesten a környezettudatosság jegyében Autómentes Hétvégét rendeznek minden év szeptemberének valamelyik hétvégéjén, amikor is az Andrássy utat lezárják az autós forgalom elől, de a város egyéb részein zavartalan lehet közlekedni ilyenkor is. Budapesten sok a villamos és kerékpárosokkal is gyakran találkozhatunk, érdemes erre kiemelten odafigyelni.

Budapestet több parkolási területre osztották fel, és az egyes területeken más-más összegeket kell fizetni a parkolásért, 2015-ben ez az összeg zónától függően 175 és 525 forint között van óránként. Hétvégéken és ünnepnapokon a parkolás néhány kivételtől eltekintve ingyenes a fővárosban, hétköznapokon pedig reggel 8 és este 6 óra között kell fizetni (egyes zónákban viszont este 8-ig). A kihelyezett parkoló-automatákból vásárolt jegyet az autó szélvédője mögé kell tenni, jól látható helyre. ###Inspirációk 4 keréken, avagy hova utazzunk Budapestről bérelt kocsival? Balaton: Közép-Európa legnagyobb tava élményhegyeket tartogat. Nyaranta sok-sok strandolós élményt szerezhetünk, a Balaton vize igen kellemes, fürdőzgetésre alkalmas. Ha erre járunk, ne felejtsünk el betervezni egy-egy kellemes kirándulást a Tapolcai-medence különleges formájú vulkáni tanúhegyei közé, és ízleljük meg a badacsonyi borvidék isteni nedűit is! Afrika-múzeumot, barlangokat, kastélyokat és várromokat is találunk a tó partján, és diszkókban, bárokban sincs hiány. Nyaranta pedig hatalmas fesztiválokon is mulathatjuk itt az időt, elég, ha csak a Balaton Soundra gondolunk. A Balaton a fővároshoz legközelebbi települése Balatonaliga, 92,4 kilométerre található. Balatonfüred 132 km, Badacsony 170, Keszthely pedig 190 km-re van Budapesttől, így néhány óra autózás, és már ott is vagyunk!

Dunakanyar: Egynapos kirándulás úti céljának tökéletes a Budapest közelében található Dunakanyar, amelynek legtávolabbi pontja is kevesebb mint 50 km-re van a fővárostól. Gyönyörű dunai panorámákban és a Visegrádi fellegvár semmihez sem fogható hangulatában lesz itt részünk. Gyerekekkel utazóknak kihagyhatatlan a nyári bobpálya, a kirándulás szerelmesei pedig a Rám-szakadékban koptathatják túracipőiket. Már az oda úton is sok szépségben lehet részünk, ha a 11-es utat választjuk, ugyanis ekkor a Duna mellett, és a Pilisen keresztül tesszük meg utunkat.

Mátra: Az M3-as autópályának köszönhetően gyorsan és egyszerűen megközelíthető a Mátra vidéke Budapestről. Itt található Magyarország legmagasabb pontja, az 1014 méter magas Kékestető. A Mátrában számtalan sportolási lehetőség várja az utazót, a gyalogtúráktól kezdve, a segway túrákon, a síelésen és a kalandparkokon át egészen a monsterrollerig.

Europcar
Sixt
Enterprise
Hertz
Avis
National Car

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli Önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Úti célok ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy Ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az Önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így Ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg az úti célját, az átvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző cégek összes ajánlatát, Ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.