Térkép

Járatok - Palma De Mallorca

Gyönyörű, homokos tengerpartok, napsütés, pálmafák – a Baleár-szigetek fővárosában minden adott a maratoni strandolásokhoz, ugyanakkor történelmi épületekbe is belefeledkezhetnek a látogatók. A La Seu katedrális monumentális méreteivel és díszítettségével a kihagyhatatlan nevezetességek közé tartozik, de a kastélyok, múzeumok és a hangulatos régi arab fürdő is kellemes élményeket tartogat. A gyerekeknek önfeledt szórakozást ígér a többek között cápákat, rájákat és medúzákat is bemutató Palma Aquarium, a Sóllerbe vezető nosztalgiavasút pedig az egész családnak nagy élmény.

 

Látnivalók

 

La Seu katedrális: Égbenyúló keskeny tornyok sokasága és monumentális méretek jellemzik a város katedrálisát. A tengerpart közelében található homokkő épület a katalán gótika jegyeit viseli magán, megfűszerezve némi észak-európai hatással. A 121 méter hosszú katedrálist érdemes belülről is felfedezni, gigantikus méretei mellett gazdag díszítettsége is feltárul előttünk. A székesegyház múzeumában gyönyörű vallásos tárgyú festmények és ezüstkincsek láthatók.

 

Palma Aquarium: Európa legmélyebb cápás akváriuma, kalózhajó, merülés a tengeri élőlények között, bohóchalak, ráják, dzsungel és hangulatos kert – a városban működő akvárium felejthetetlen élményt nyújt a kisebb és nagyobb gyerekeknek is. 700 különböző fajú állat több mint 8000 példánya köti le a gyerekek és felnőttek figyelmét.

 

Passeig des Born: A hatalmas fákkal övezett sétányon a világmárkák felsőkategóriás üzletei várják a vásárlás szerelmeseit, de egy kellemes andalgós, kávéházban megpihenős délutáni sétára is csábít a hely. Ha éppen szerencsénk van, még egy laza fiesta-ba is belecsöppenhetünk. A sétányon egy modern művészeti galéria is várja a benne elidőzni vágyó látogatókat.

 

Arab fürdő: Az arab világ hangulatát magában őrző ősi épület Palma különös nevezetessége. Fürdeni persze nem lehet itt (de arra ugye ott a tenger), ugyanakkor a szemnek és léleknek kellemes élmény, ahogy a hely különös atmoszférája megidézi a muszlim idők egyedi hangulatát. A 10-11. század táján épített fürdő fennmaradt nagytermében sejtelmes félhomályban gyönyörködhetnek a látogatók az oszlopokon nyugvó kupolában.

 

Palma-Sóller vasútvonal: Sötét alagutak, lenyűgöző kilátás, kanyargós utak – fából készült, nyitott nosztalgiavonatokon döcöghetnek át a turisták Palma-ból a Serra de Tramuntana nevű hegység lábánál található Sóllerbe. A vasútvonal eredeti célja az volt, hogy a fővárosba szállítsák rajt a finom sólleri narancsot és egyéb gyümölcsöket. Ma már csak turisztikai célokat szolgál az egy órás menetidejű, 27 km hosszú vasútvonal. A nosztalgiavonatozásba egy kis kultúra is belefér, a sólleri vasútállomás épületében Joan Miró és Picasso alkotásaiból összeállított tárlat látható.

 

Érdekességek

 

Palma-ban is sok helyen kapható a sziget híres finomsága, az ensaimada. A különleges spanyol briós pihekönnyű kelt tésztája többek között sütőtökös, sárgabarackos és csokoládés verzióban is kapható.

 

Számok és tények

 

Időzóna: UTC+1

 

Pénznem: euró

 

Hivatalos nyelv: spanyol, katalán

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Palma De Mallorca közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.