Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bastia útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bastia

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

41 946 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 939 kilométer

7ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Bastia

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről a korzikai Bastia – Poretta repülőtérre

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak biztosan

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Korzika Bastia – Poretta repülőterére, átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is repülhetünk. Például az easyJet és az Air France gépeivel az átszállás helye Párizs, a Lufthansa gépekkel München vagy Frankfurt, az Austrian Airlines-al Bécs, az Eurowings gépeivel pedig Köln vagy Düsseldorf. Többféle, két átszállásos utazási kombináció is foglalható. A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és a korzikai Bastia – Poretta repülőtéren landolnak, ami kb. 16 km távolságra terül el Bastia-tól, délkeleti irányban.

A repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról szállnak fel. Az easyJet és az Eurowings járatai jellemzően a 2 B-ről indulnak, míg az Air France, az Austrian Airlines és a Lufthansa gépek a 2 A-ról. Mindkét terminálon kellemesen eltölthetjük a gép felszállásáig hátralévő időt. Ha megéheznénk, akkor a 2 A-n található kávézókban a kávék mellett  teákat és szendvicseket is vehetünk, az érkezési csarnokban üzemelő vendéglátó egységben pedig bio és helyi termékeket, autentikus ízeket is találunk. A 2 B terminálon több étterem is van. Pizzákat, vagy a saját ízlésünknek megfelelően, néhány perc alatt elkészített pastákat is fogyaszthatunk. Továbbá helyben sütött baguett szendvicseket, süteményeket és salátákat is találunk az étlapokon. Ha különleges programra vágynánk, akkor ne hagyjuk ki a reptér Kilátóteraszt (a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk), ahonnan szép a kilátás a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Gyerekeknek pláne nagy élményt nyújt! A shop-ok kínálatát is érdemes lehet feltérképezni. A 2 A boltjaiban szuveníreket, játékokat, könyveket, ajándékokat, ruhákat és fehérneműket is találunk a boltokban. A 2 B terminál vámmentes üzletében jó áron kapunk parfümöt, kiegészítőket, édességeket, borokat. A 2 B-n egy lapárus is működik, itt magazinokat és napilapokat is vehetünk.  Mindkét terminálon van pénzváltó és ATM automata is, a 2 A-n pedig egy posta is működik, így még egy kis gyors ügyintézés belefér a felszállás előtt.

A gépek a Bastia – Poretta repülőtér terminálján landolnak, ahonnan többféleképp is továbbutazhatunk. Például rendszeresen indulnak buszok Bastia vasútállomására, a menetidő mintegy 35 perc, és olyan 9 euró körüli jegyárra számítsunk. Taxival vagy bérelt autóval is tovább utazhatunk a reptérről. A taxikat az érkezési oldalon találjuk. Bastia ville távolsága a reptértől kb 22 km, nappal ezt az utat mintegy 42 euróért tehetjük meg taxival, éjjel pedig kb 59 euró a tarifa.

Fontos, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre legalább 2 órával a gép felszállása előtt érkezzünk ki. Magyar állampolgároknak a beutazáshoz nem szükséges vízum, csak a visszaút dátumáig érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

 

Infómorzsák Bastiáról

Bastiában mediterrán éghajlat uralkodik. Az éves átlaghőmérséklet kb. 15-16 Celsius fok. Évente mintegy 240 napsütéses nap van, a csapadék éves eloszlása egyenletes. Gyakran fúj a szél. Budapest és  Bastia is az UTC +1 időzónához tartozik, így landoláskor nincs szükség óraátállításra.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.