Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Róma útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Róma

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

11 322 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

26

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 826 kilométer

1ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Róma Fiumicino és Róma Ciampino

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Rómába

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest-Róma vonalon

Rómát sokan választják úti célul, és ennek megfelelően sokféle lehetőségünk van arra, hogy kiválasszuk, melyik légitársasággal utazunk. Közvetlen járatokat indít a Vueling, az Alitalia, a Ryanair és a Wizz Air is. A Vueling gépei a hét több napján is indulnak, és a római Fiumicino reptéren landolnak. Ugyanitt szállnak le az Alitalia közvetlen járatai is, amik a hét minden napján indulnak.  A Ryanair gépei a hét minden napján indulnak, és a Ciampino repülőtéren landolnak. A Wizz Air gépek a Fiumicino repülőtéren landolnak, a hét minden napján.

Terminál információk

A Rómába induló járatok a Liszt Ferenc repülőtér 2A és a 2B termináljáról is indulhatnak. Például az Alitalia járatok általában a 2A terminálról, míg a Wizz Air járatok a 2B-ről indulnak. Mindkét terminállal ugyanolyan jól járunk lényegében, modern és kényelmes mindkettő. Felszállás előtt mindkét terminálon vehetünk fel pénzt ATM automatákból, pénzváltót is találunk, a 2A terminálon pedig posta még is van. A 2B terminálon van a duty free shop, itt élelmiszereket, parfümöket, játékokat és egyéb termékeket vehetünk – ezzel is elütve a várakozás perceit. Ha megéheznénk, akkor pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a vendéglátó egységek kínálatában. A 2A terminálon játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel. a vendéglátó egységekben pedig egészséges, bio ételeket is találhatunk itt.

Budapestről érkezve az esetek többségében a Fiumicino repülőtér 1-es termináljánál landolhatunk. A terminálok között ingyenes shuttle buszjáratokkal közlekedhetünk. Taxit közvetelenül az 1-es terminál épülete előtt is foghatunk. Buszmegálló a 2-es és 3-as terminál között is van, a vonatok pedig a 3-as terminállal szemben indulnak, ide aluljárón juthatunk el a 3-as terminál épülete elől. A Leonardo Express-el fél óra az út Róma Termini pályaudvaráig. Bérelt autóval is be lehet jutni a városba.

A Ryanair járatokkal a Ciampino repülőtérre érkezünk. Lévén relatíve kisebb repülőtérről beszélünk, így itt csak egyetlen terminál található. Ahonnan könnyedén bejuthatunk Róma belvárosába. több busztársaság is indít buszokat, így összességében legalább 30 percenként van járat. A vonat verzió csak úgy jöhet szóba, ha előtte elutazunk busszal a Giovan Battista Pastine vasútállomásra. Innen viszont csak negyedóra lesz már az utazás.

Hasznos információk

Fontos, hogy a gép felszállása előtt minimum két órával legyünk kint a budapesti reptéren. Itt először is kezeltessük le a jegyeinket, és adjuk fel a poggyászokat is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre. Az úti okmányt pedig semmiképp se hagyjuk otthon, s időben ellenőrizzük az érvényességi időt! Egyébként személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beléphetünk az országba, ami lényeges, hogy a visszautazás idejében is érvényes legyen még az okmány.

Infómorzsák Rómáról

Róma mediterrán éghajlattal bír, és többnyire melegebb van itt, mint Budapesten. A nyarak kifejezetten forróak és szárazak, a telek viszonylag csapadékosabbak. Rómában az érvényes fizetőeszköz az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.