Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Nairobi útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Nairobi

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

133 977 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 5691 kilométer

10ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Qatar Airways

Nairobi Jomo Kenyatta és Nairobi Wilson

2 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Nairobi vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a magyar fővárosból Nairobiba, átszállással viszont többféle utazási variáció közül is választhatunk. Foglalhatunk például a Turkish Airlines járataira, ekkor Isztambulban kell átszállnunk, míg ha a KLM gépeit választjuk, akkor Amszterdamban. A Lufthansa járataival Frankfurtban, a British Airways és Iberia gépekkel Londonban, míg a KLM és a Kenya Airways légitársaságokkal Amszterdamban szállhatunk át. Többféle, két átszállásos utazási variáció is létezik. Például az Etihad Airways járataival előbb Rómában, majd pedig az Egyesült Arab Emírségekben kell átszállnunk. Átszállás után Nairobi Jomo Kenyatta nevű nemzetközi repülőterén landolunk, ami mintegy 15 km távolságra terül el Nairobi központjától, délkeleti irányban.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljairól indulnak – légitársaságtól függ, hogy melyikről. Például a British Airways járatai a 2 B-ről, a Lufthansa és a KLM gépei pedig a 2 A-ról. Ha van nálunk táblagép, okostelefon vagy notebook, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva ingyen használhatjuk mindkét terminálról 2 órán át a világhálót. Mind a két terminálon vannak bankautomaták és pénzváltó is. A 2 A terminálon egy posta is a rendelkezésünkre áll. Ha megéheznénk a várakozás során, akkor a 2 B étterem kínálatában ízletes tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a kínálatban. A terminálokon vásárolhatunk is: a duty free shopot a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaboltokat és játékboltot is találunk. Élvezetes reptéri program lehet a Kilátóterasz (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van) felkeresése, ahonnan pompás kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

Átszállás(ok) után a Jomo Kenyatta  nemzetközi repülőterének termináljánál landolunk, ahonnan néhány buszjárat is indul Nairobi városközpontjába, és emellett taxival is van lehetőségünk továbbutazni. A busz olcsóbb megoldás, viszont kevésbé kényelmes és biztonságos, mint a taxi.

Hasznos információk

A Liszt Ferenc repülőtérre érdemes legalább két órával a gép indulása előtt kiérkezni – hogy akkor se induljon fejvesztett rohanással az utazás, ha esetleg a jegykezelés, a poggyászfeladás és a kézi poggyász átvizsgálása elhúzódna. A várakozás fennmaradó netezéssel, vásárolgatással és étkezéssel is elüthetjük.

Magyar állampolgárként vízum, útlevél és oda-vissza érvényes menetjegy felmutatásával lehet beutazni a Kenyai Köztársaságba. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.

Infómorzsák Nairobiról

Kenya legnagyobb városa szubtrópusi éghajlattal bír. Szeptembertől áprilisig melegebb van, ekkor az átlagos maximum hőmérséklet 24-26 Celsius fok körül alakul, míg május és augusztus között 22-23 Celsius fok környékén. Az éjszakák meglehetősen hidegek a tengerszint feletti magasság miatt, ekkor nem ritka a 10 Celsius fok alatti hőmérséklet sem. A legtöbb csapadék általában májusban esik. A hivatalos fizetőeszköz a kenyai shilling.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.