Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Lisszabon útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Lisszabon

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

20 917 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

12

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2480 kilométer

3ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

TAP

Lisszabon

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Lisszabonba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk Budapestről Lisszabonba

Csábító úti cél a portugál főváros, és nem csak Portugália felfedezése miatt. Sokan itt szállnak át a Dl-Amerikába vagy Madeira szigetére induló járatokra. Szerencsére amilyen népszerű célpont Lisszabon, annyira könnyen el is juthatunk ide repülővel. Több légitársaság is indít ugyanis közvetlen járatokat. A TAP Portugallal minden nap utazhatunk Lisszabonba, a gépek egy része közvetlen járat, egyébként pedig például frankfurti vagy müncheni átszállással utazhatunk. A közvetlen járatok Lisszabon repterén landolnak, ami kevesebb mint 7 km-re található a városközponttól. A Wizz Air általában péntekenként és hétfőnként indít közvetlen járatokat a portugál fővárosba.

Terminál információk

A TAP Portugal gépei jellemzően a Liszt Ferenc reptér 2A termináljáról indulnak, míg a Wizz Air járatai a 2B terminálról. Mindkét terminálon modern és kényelmes közegben tölthetjük el a várakozás perceit (illetve óráit). Mindkét terminálon vannak ATM automaták és pénzváltó helyek, emellett a 2A terminálon posta is. A 2 B terminál duty free shopjában finomságokat, parfümöket és egyéb termékeket vehetünk – ezzel is gyorsabban megy a várakozás. Éhségcsillapításra pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is minden igényt kielégít, modern és kényelmes. Vásárolgatással is jól eltölthetjük itt a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A Magyarországról érkező járatok általában az 1-es terminálon landolnak. A reptér nagyon közel van a belvároshoz, így nem csak könnyű, de olcsó is bejutni Lisszabon központjában. Közvetlen metróval is mehetünk, így mintegy 20 perc alatt érhetünk be a belvárosba, a viteldíj pedig mindössze 1,4 euró. Számtalan buszjárat is indul, és taxival sem vészes az összeg. A legnagyobb szabadságot persze az adja, ha rögtön a reptéren bérelünk egy kocsit. Az autót előre le is foglalhatjuk interneten keresztül.

Hasznos információk

Portugáliába érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be a magyar állampolgárok. Utazás előtt ellenőrizzük okmányaink lejárati idejét, mivel fontos, hogy a visszaútkor is érvényesek legyenek még! Vízum nem szükséges, és bejelentés, illetve engedély nélkül 90 napig lehet az országban tartózkodni. Ha kiskorú szülő (illetve törvényes képviselő) nélkül utazik Portugáliába, akkor fontos, hogy legyen nála hozzájáruló nyilatkozat valamelyik szülőtől.

A gép indulásához képest legalább két órával korábban érjünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Elsőként kezeltessük le a repülőjegyünket, majd adjuk fel a poggyászt (már ha a kézipoggyászon felül egyéb csomagjaink is vannak). Ezután átvizsgálják majd a kézi poggyászunkat. Ezután még némi várakozás, és fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Lisszabonról

Lisszabonba érve ne felejtsük el 1 órával korábbra állítani az órákat, mivel a város más időzónában van, mint Budapest! Ha bérelt autóval közlekedünk, akkor figyeljünk oda arra, hogy a helyi sofőrök furcsa reakciókat produkálhatnak (például a jobbkéz szabály betartása elég esetleges náluk). Az ország pénzneme az euró. A mediterrán klímájú város az egész kontinens egyik legmelegebb fővárosának számít. Rengeteget süt a nap, így fényvédőszerekre garantáltan szükségünk lesz! Fagyok a téli hónapokban sem jellemzőek ilyenkor is 5-10 Celsius fokra számíthatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.