Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Chicago - New York útvonalon!

járatinformációk innen: Chicago ide: New York

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

36 983 Ft

Közvetlen légitársaságok

11

Járatok a héten

565

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1189 kilométer

1ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

United

New York John F Kennedy, New York Newark Liberty Intl, New York LaGuardia és Stewart nemzetközi

4 repülőtér

Repülőjáratok Chicagoból New Yorkba

A cikkben szereplő információk 2016 áprilisában aktuálisak

 

Több légitársaság közvetlen járataival is repülhetünk Chicago és New York között. Közvetlen gépeket indít például a Spirit Airlines, a jetBlue Airways, a Delta, az United és az American Airlines is. A járatok többsége a Chicago O'Hare Nemzetközi Repülőtérről száll fel, ami 27 km távolságra van Chicago üzleti negyedétől, a Loop-tól. Olyan járatok is vannak, amelyek a kisebb, Midway Repülőtérről indulnak, ami 13 km távolságra terül el a Looptól. A gépek New York Newark Liberty, La Guardia és John F. Kennedy repülőtereire érkeznek. A John F. Kennedy New York legforgalmasabb reptere, ami 30 km-re fekszik a városközponttól, nyugatra. A Newark Liberty és a belváros távolsága kb. 20 km (szintén nyugati irányban), míg a La Guardia mintegy 18 km-re van a városközponttól, északkeleti irányban.

 

A belföldi járatok a Chicago O'Hare Nemzetközi Repülőtér 1-es, 2-es vagy 3-as termináljáról szállnak fel: például a Delta gépek a 2-es terminálról indulnak, az American Airlines és a jetBlue és Spirit Airlines járatok pedig a 3-asról. Mindegyik terminál kellemes feltételeket kínál a várakozási időnk eltöltésére. Például elnetezgethetjük a gép felszállásáig hátralévő időt, a reptéri wifi hálózatra csatlakozva. Egy reklámcsík megtekintése ellenében 30 percig használhatjuk a tereminálokon a netet. Ha reklámmentes, megszakítás nélküli és négyszer gyorsabb internetre vágyunk, akkor az viszont már fizetős szolgáltatás. A 3-as terminálon jóga szobát is találunk, ahol bambuszpadló, jóga matracok és fali tükör is segíti a gyakorlást. Mindkét terminálon több üzlet is van, és persze duty free shop, ahol jó áron vehetünk például édességeket, kozmetikumokat és parfümöket. Az éttermek kínálatai pedig szintén kellemes. Például a 3-as terminálon percet, hot-dogot, kávékülönlegességeket, grillételeket, sütiket, muffinokat és fánkokat is találunk az étlapokon.

 

Az American Airlines járatai a John F. Kennedy reptér 8-as termináljára érkeznek, a Delta gépek pedig a 2-esre vagy a 4-esre. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy bejussunk a reptérről a városba, ha JFK AirTrain vonattal utazunk, ami megáll az egyes termináloknál is, sőt a reptér körüli utat ingyenesen lehet megtenni vele. Ugyanakkor utazhatunk busszal, taxival, vagy bérelhetünk autót is, amit akár előre le is foglalhatunk a neten. A La Guardia és Newark repterekről is továbbutazhatunk AirTrain vonatokkal. A buszjáratokkal pedig elérhetjük New York metróvonalait és vasútállomásait is, illetve a város több egyéb frekventált pontját is. Bérelt autóval és taxikkal mindegyik repülőtérről továbbutazhatunk.

 

Belföldi járatról van szó, egyébként pedig azoknak a magyar állampolgároknak van szükségük vízumra az Amerikai Egyesült Államokba történő beutazáshoz, akik nem jogosultan vízummentesen belépni az országba a Vízummentességi Program keretében. A magyar állampolgárok maximum 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért.

 

Infómorzsák New Yorkról

New Yorkban az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan. A telek általában hidegek, és sokszor havazik. A tavasz és az ősz kellemesnek számít általában, nyáron pedig nem ritka a 33-38 Celsius fok sem. Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órákat! Chicago az UTC -6 időzónába tartozik, New York pedig az UTC -5-be, így landoláskor 1 órával kell későbbre állítani az órákat. Mindkét városban ettől eltérő időzóna érvényes a nyári időszámítás idején, viszont az időeltolódás akkor is ez az 1 óra a két város között.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.