Térkép

Singapore Airlines járatok

A Singapore Airlines, ami az egyik legnagyobb ázsiai légitársaság, 1947-ben alakult Malayan Airways Limited néven. Első járatát a szingapúri Kallang repülőtérről indítja Kuala Lumpurba. A légitársaság nagyon gyors fejlődésnek indul a megalakulást követő években. Folyamatosan bővíti útvonalait, járatokat indít Ipohba, Bangkokba, majd Indonéziába, Burmába és Borneóba. A légitársaság 1970-ben a világon elsőként vezeti be járatain a szórakoztató fedélzeti rendszereket, valamint a turista osztályokon az étel és ital kínálatot. Egy évvel később útnak indítja első transzkontinentális járatát Londonba. Az évek során hatalmas sikert ér el a Singapore Airlines, amit a legmodernebb technikával felszerelt repülőgépek üzemeltetésének, a legnagyobb kényelmet és szórakoztatást biztosító fedélzeti kialakításnak, a képzett és segítőkész földi és légi személyzetnek és a magas színvonalú szolgáltatásainak köszönhet. A légitársaság jelenleg több mint 60 úti célt kínál Európába, Ázsiába, Észak- és Dél-Amerikába, valamint Afrikába.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Singapore Airlines-szal?

Check in

A Singapore Airlines légitársaságnál repülőtéri, mobil és online check in vehető igénybe. A leggyorsabb és a legkényelmesebb módja a jegykezelésnek, ha az online vagy a mobil check in-t választjuk. Ez a szolgáltatás a járat indulása előtt 48 órával kezdődik és két órával az indulás előttig érhető el. A beszállókártyákat a légitársaság emailben küldi el, amit vagy kinyomtatunk, vagy a telefonunkba letöltünk. Az online check in nem érhető el az amerikai járatok esetén, a mobil check in pedig az Ausztráliába, Új-Zélandra és az Egyesült Államokba induló járatoknál. A repülőtéri utasfelvételi pultok általában a járatok indulása előtt 3 órával nyitnak ki és kb. a járatok indulása előtt 40 perccel zárnak be. Egyes repülőtereken eltérő lehet a pultok nyitvatartási ideje. Ezekről a nyitvatartási időkről bővebb információkat a légitársaság hivatalos honlapján találunk. A repülőtéren saját magunk is kezeltethetjük jegyeinket a kihelyezett önkiszolgáló self check in automatákon. Ezek az automaták jelenleg a Singapore Changi, az Amszterdam Schiphol, a Koppenhága, a London Heathrow és a Tokió Narita repülőtereken állnak az utasok rendelkezésére.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Singapore Airlines járatain a Premium Economy és az Economy osztályokon utazók egy darab 7 kg-os kézipoggyászt, a Suites, First és Business osztályokon utazók pedig két darab 7 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a gép fedélzetére ingyenesen. A kézipoggyász méreteinek összege (magasság+szélesség+hosszúság) nem haladhatja meg a 115 cm-t. Ha a kézipoggyász súlya vagy mérete meghaladja az előírt egységeket, az utas köteles pótdíjat fizetni, a légitársaság pedig a továbbiakban, mint feladott poggyászt kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok súlya szintén a repülőjegy típusával változik. Az Economy osztályon 30 kg-os, a Premium Economy osztályon 35 kg-os, a Business osztályon 40 kg-os a Suites és First osztályokon pedig 50 kg-os poggyászokat lehet ingyenesen feladni. Felár ellenében plusz poggyászok feladására is lehetőség van minden egyes osztályon. A plusz poggyász díjak a repülőjegy típusával és az úti céllal változnak. Ezekről a díjakról minden információt a repülőtér hivatalos honlapján találunk. A két éves kor alatti gyerekkel utazók a babakocsit, autósülést, hordozókosarat, valamint egy 10 kg-os poggyászt ingyenesen adhatnak fel a repülőre. A feladott poggyászok súlya, biztonsági és egészségvédelmi okok miatt maximum 32 kg-os lehet.

Ülőhelyfoglalás

A Singapore Airlinesnál történő repülőjegy foglalásakor saját magunk választhatjuk ki a megjelenő ülésrendből az ülőhelyünket. Az Economy és a Premium Economy osztályokon utazó utasok csak a standard ülőhelyeket foglalhatják le ingyenesen. A nagyobb lábterű ülőhelyeket, az első sorban levő üléseket vagy a vészkijáratok melletti helyeket csak plusz költség ellenében foglalhatják le. Ezek a díjak úti céltól függően 18 € és 90 € közötti összegek. A Business, a Suites és a First osztályon utazók bármelyik ülést ingyenesen foglalhatják le. A First osztályon extra széles, kézzel varrott ággyá alakítható bőrülősek, kecsesen ívelő válaszfalak és a kellemes hangulatvilágítás biztosítják az utasok teljes diszkrécióját. A Suites osztályon tolóajtóval és redőnyös ablakokkal ellátott egyéni kabinok vannak. A kabinban gyémánt varrással készült bőrülés, és egy ágy található. A kabinok akár étkezővé vagy egy kétágyas szobává is átalakíthatóak. A turista osztályokon (Economy, Premium Economy) sem kell lemondani senkinek a kényelemről, mivel ezeken az osztályokon is praktikus és kényelmes állítható háttámlájú, párnázott fejtámlájú bőrülősek vannak.

Foglalási díj

A Singapore Airlines légitársaságnál a repülőjegyek tartalmazzák az általános forgalmi adót és a repülőterek által meghatározott adókat. Viszont bizonyos illetékek és adminisztrációs díjak külön kerülnek felszámolásra a foglalások során. Az adminisztrációs díj nem kerül felszámolásra, ha online vagy a Singapore Airlines telefonos ügyfélszolgálatán keresztül foglaljuk le jegyünket.

Singapore Airlines

4,5/5
9087 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.