Térkép

TAP Air Portugal járatok

A TAP Portugal Portugália legnagyobb légitársasága. Az 1945-ben alakult légitársaság teljes egészében a portugál állam tulajdonában van. Székhelye a Lisszabon Portela Repülőtéren található, ami Európa kapujának számít az Afrikából, Dél-Amerikából és Észak-Amerikából érkező utasok számára.  A légitársaság fiatal flottája 71 repülőgépből áll, amit főleg különböző típusú Airbus gépek alkotnak. A TAP Portugal jelenleg 36 országba, több mint 80 úti célt kínál Európa nagyobb városaiba, Észak- és Dél-Amerikába, valamint Afrikába. Egyes belföldi, európai és afrikai járatokat a TAP légitársaság leányvállalatai, a Portugália Airlines és a PGA Express üzemeltet. Jelenleg Budapestről Lisszabonba, Portóba, Funchalba, Brazíliavárosba, Rio de Janeiróba, Sao Paulóba, Ponta Delgadaba, Casablancába és a Zöld-foki szigetekre utazhatunk a TAP Portugal járatain.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk az TAP Portugallal?

Check in

A TAP Portugal légitársaságnál online, mobil és repülőtéri check in szolgáltatás áll az utasok rendelkezésére. Az online és a mobil check in a járatok indulása előtt 36 órával kezdődik és egy órával az indulás előtt fejeződik be. Kivétel az USA-ba induló járatoknál van, ahol 24 órával a járat indulása előtt kezdődik a jegykezelés. Online vagy mobil jegykezelés esetén a repülőtéren elegendő a kinyomtatott, vagy az okos telefonunkban elmentett beszállókártyákat bemutatni. Ha csak kézipoggyásszal utazunk, egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Viszont ha poggyászt is szeretnénk feladni, a légitársaság check in pultjához vagy a baggage drop off pultokhoz kell menni. A mobil és az online jegykezelés nem minden repülőtéren érhető el, ezért ajánlott még az indulás előtt érdeklődni a légitársaságnál vagy a repülőtéren ezekről a szolgáltatásokról. A repülőtéri check in pultok tengerentúli járatoknál három órával, rövid távú járatoknál pedig két órával az indulás előtt nyitnak és egy órával a járatok indulása előtt zárnak be. A lisszaboni és a portói repülőtéren a Business repülőjegyekkel utazók, valamint a Victoria arany és ezüst kártya, és a Star Alliance arany kártya tulajdonosai elsőbbségi check inre jogosultak. A szolgáltatás részleteiről a légitársaság vagy a repülőterek hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

Poggyász szabályzat és díjak

A TAP Portugal járatain az turista (Economy) repülőjegyekkel utazók egy darab 8 kg-os kézipoggyászt, az Executive jegyekkel utazók pedig 2 darab összesen 16 kg-os össztömegű kézipoggyászt vihetnek fel ingyenesen a gép fedélzetére. A kézipoggyászok maximális mérete nem haladhatja meg az 55x40x20 cm-t. A feladott poggyászok megengedett súlya, darabszáma és díja a repülőjegyek típusával változik. A turista osztályon 1 darab 23 kg-os poggyászt, az Executive/Business osztályon pedig 2 darab egyenként 32kg-os poggyászt adhatunk fel díjmentesen. A légitársaság hivatalos honlapján egy poggyászkalkulátort is találunk, ahol a foglalásunk alapján könnyedén ellenőrizhetjük milyen nagy poggyászra van jogosultságunk, esetleg milyen pótdíjakat vagyunk kötelesek kifizetni. Biztonsági okok miatt a feladott poggyászok maximális súlya nem haladhatja meg a 32 kg-t. A légitársaságnál lehetőség van egy extra poggyászt is feladni. Az extra poggyász súlya maximum 23 kg lehet és méretei nem haladhatják meg a 158 cm-t (hosszúság+szélesség+magasság). Mivel az extra poggyászok foglalása korlátozott, ezért ajánlatos minél hamarabb lefoglalni ezt a szolgáltatást.

Ülőhelyfoglalás

A TAP Portugal utasai már a repülőjegy foglalásakor automatikusan megkapják az ülőhelyüket. Természetesen felár ellenében mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb helyet. A légitársaság járatain két osztály, az Economy és az Executive/ Business osztályok közül lehet választani. A rövid távú járatokon, az Airbus A319-es, az Airbus A320-as és Airbus A321-es gépeken, mindkét osztályon állítható háttámlájú kényelmes bőrülések és az utasok szórakoztatását szolgáló LCD monitorok találhatóak. Az Executive osztályon még nagyobb kényelembe lehet részünk, ahol nagyobb lábterű ülések vannak, illetve ételt is felszolgálnak. A hosszabb, tengerentúli járatokon Airbus A330-as és Airbus A340-es gépek közlekednek. Ezeken a járatokon is kétosztályos beosztás található. A modernebb Airbus A330-as gépeken minden utas számára egyéni fedélzeti érintőképernyős szórakoztató rendszer és új, praktikus, állítható ülések állnak rendelkezésre. Szintén ezeken a gépeken, a Business osztályon ággyá alakítható ülések vannak.

Foglalási díj

A TAP Portugalnál foglalt jegyek minden esetben tartalmazzák az általános forgalmi adót, az üzemanyag pótdíjat és a repterek által meghatározott adókat. A légitársaság nem számol fel foglalási díjat. Online foglalás esetén Visa, MasterCard, American Express, Diners, Maestro és Solo bankkártyákkal vagy PayPal-lal lehet fizetni.

TAP Air Portugal

4,5/5
9553 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.