Térkép

United járatok

Az United járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az United légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Az United poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. Az United az Egyesült Államok legnagyobb légitársaságainak egyike. 2010-ben egyesült a Continental Airlines-al. Az United légitársaság legnagyobb bázisrepülőtere az Ohare nemzetközi repülőtér, innen napi több mint 600 járatot indít, emellett Los Angelesben, Washingtonban, Denverben és San Franciscóban is vannak központjai. Az United közel 500 repülőgépből álló flottával büszkélkedhet. Az United 336 célállomásra indít járatokat, ebből 211 belföldi, 125 pedig nemzetközi. 2015-ben 141 millió utas utazott a légitársaság gépeivel. Az United számos rangos díjat is magáénak tudhat. Például, ha Ön szeretné kedvencét is magával vinni a repülőútra, akkor jó hír, hogy az United 2016-ban megkapta a Legjobb Kisállat Barát Légitársaság címet. Az pedig mindenki számára fontos, hogy a légitársaság számára a repülésbiztonság az elsődleges, és megkapta a Nemzeti Biztonság Tanács egyik jelentős díját is 2016-ban.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az United járataival repülni?

Check in

Ha az utasfelvétel legegyszerűbb és leggyorsabb módjára kíváncsi, akkor az online check in lesz az, amit bárhonnan elintézhet, ahol van internet hozzáférés. A procedúra során kinyomtathatja a beszállókártyáját, vagy kérheti a mobiltelefonjára is – ebben az esetben egy SMS-ben megkapja azt a linket, amire kattintva elérheti a beszállókártyát. Lehetősége van arra is, hogy a reptéren nyomtassa ki a beszállókártyáját. Ha letölti a United mobil alkalmazását, akkor mobilon is becsekkolhat a gépre, ez a lehetőség azonban nem mindegyik repülőtér esetén áll nyitva előttünk. Az online és a mobil check in is a gép felszállása előtt 24 órával „nyit”. Ha a hagyományos megoldásokat kedveli, akkor természetesen lehetősége van a reptéri check in pultoknál is becsekkolni a gépre. A nemzetközi járatok többségénél a becsekkolásnak legkésőbb indulás előtt 1 órával meg kell történnie, és a kapuknál kell lenni minimum felszállás előtt 30 perccel. Egyes esetekben mindenképpen a reptéren kell becsekkolni, például akkor, ha valami olyan speciális szolgáltatásra van szüksége, amihez szükség van a légitársaság egy alkalmazottjának a segítségére, vagy ha a jegyfoglalás offline történt.

United poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az adott járatoktól függően elég nagy eltérések lehetnek abban, hogy mennyi poggyászt szállíthatunk ingyenesen a United repülőgép járatain. Általánosságban elmondható, hogy az interkontinentális járatok esetében általában az első poggyász szállítása ingyenes, a másodiké olyan 100 dollár körüli összegbe kerül. Ha belföldi járatról beszélünk, akkor az első poggyász szállítása 25 dollár, a másodiké pedig 35 dollár. A poggyászok súlya nem haladhatja meg a 23 kg-t, összméretük (magasság + szélesség + hossz) pedig a 157 cm-t. A United kézipoggyász szabályozása szerint a fedélzetre egy maximum 56 cm x 35 cm x 22 cm nagyságú kézipoggyászt vihet fel. Emellett Önnél lehet egy személyes tárgy is (például laptop táska), ennek mérete pedig nem lehet nagyobb mint 43 cm x 25 cm x 22 cm. Emellett az utasoknál lehet még egy dzseki vagy egy esernyő is. Aki a kedvencét is vinné magával az útra, annak jó hír, hogy az United gépein akár Önnel együtt is utazhat háziállata. Háziasított macska, kutya, nyúl vagy madár (a kakadu kivételével) is szállítható az USA-n belüli járatokon, ha az állat kennele nem nagyobb mint 44 cm x 30 cm x 19 cm, kemény falú kennelek esetében.

Ülőhelyek

Az United járatain lehetősége van arra, hogy kedve szerint kiválassza, hol szeretne ülni a gépen (a még szabad helyek függvényében persze). Ezt megteheti a légitársaság weboldalán keresztül, az United mobil alkalmazásban is. A helyet kiválaszthatja már a repülőjegy vásárlásakor is, vagy ezután online, vagy a check in során is. Ha szeretne még kényelmesebben utazni, vagy az átlagosnál hosszabb lába van, akkor van lehetősége Economy Plus ülőhelyet is foglalni, ez akár 12, 7 cm-el is nagyobb helyet jelent az előttünk lévő üléstől. Egyes járatokon wifi hozzáférés is van, így gondtalan netezgethet utazás közben.

Foglalás

Hasonlítsa össze az United légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

United

4,5/5
27728 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.