Térkép

KLM járatok

KLM

 

A KLM járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a KLM légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Ismerje meg a KLM poggyász méreteket és infókat, az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat és sok más hasznos információt! Bioüzemanyag, repülésbiztonság, utasközpontú szolgáltatások – A KLM a legrégebbi, ma is eredeti nevén működő légitársaság, ami a folyamatos fejlődés híve. 2004-ben egyesült az Air France légitársasággal, viszont azóta is mindkét légitársaság saját nevén működik. Együttesen évente több mint 77 millióan utaznak velük, és 103 ország 243 célállomására indítanak repülőgép járatokat. A KLM a repülésbiztonság és utasközpontú szolgáltatások fejlesztése mellett a fenntartható fejlődésre is ügyel. Például a KLM egyes járatai már bioüzemanyag felhasználásával közlekednek. A bioüzemanyag újabban a Camelina (magyarul gomborka) nevű növényből készül. A KLM légitársaság célja, hogy a 2011-es szinthez képest 2020-ra 20%-kal csökkentse az utasonkénti CO2-kibocsátást!

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak!

Miért érdemes a KLM járataival repülnie?

KLM check in

KLM online check in szolgáltatást is kínál, amellyel a világ bármely részéről becsekkolhat a légitársaság repülőgép járataira, ehhez csak egy számítógép és egy internet hozzáférés szükséges. Így elkerülheti, hogy a repülőtéren sorba kelljen állnia a check in pultnál, így időt takaríthat meg! A KLM online check in során kiválaszthatja, hogy hová szeretne ülni a repülőgép járaton, és kinyomtathatja beszállókártyáját! A legtöbb járat esetén az online KLM check in már 30 órával az utazás megkezdése előtt elérhető, és legkésőbb 1 órával az indulás előtt lehetséges. Ez alól vannak kivételek, például, ha az Egyesült Államokból, vagy az Egyesült Államokba utazik KLM repülőgép járattal, akkor az online check in legkorábban indulás előtt 24 órával lehetséges. Mumbai utazás előtt az online check in 8 órával az indulás előtt „nyit”, és 1,5 órával a felszállás előttig lehetséges. Az online check is a KLM esetében csak akkor nem lehetséges, ha az adott repülőtér, ahonnan a repülőgép járatunk indul, ezt nem engedélyezi.

KLM poggyász információk – súlyhatárok és árak

Foglaláskor, illetve a repülőjegyen ellenőrizzük a pontos poggyász súlyhatárokat. A KLM általános szabályai szerint Economy Class osztályon, ha kontinensek között utazik, ha egy interkontinentális utazás részeként európai KLM repülőgép járattal utazik, vagy KLM járattal Európa és Örményország, Fehéroroszország, Grúzia, Ukrajna vagy Oroszország között utazik, akkor egy legfeljebb 23 kg-os poggyászt adhat fel ingyenesen a gépre, amely maximum 158 cm lehet (magasság + szélesség + hossz). A kézipoggyász súlya maximum 12 kg lehet összesen (egy poggyászból és egy kiegészítőből is összetevődhet ez a súly, a kiegészítő lehet például egy laptop táska vagy egy kis kézitáska. A kézipoggyász maximális mérete 55 x 25 x 35 cm. Ha Európán belüli KLM járatokon utazunk Economy osztályon, vagy Európa és Algéria, Izrael, Marokkó vagy Tunézia között, akkor csak a legfeljebb 12 kg súlyú kézipoggyász szállítása ingyenes. A legfeljebb 23 kg-os poggyász szállítása ezeken a járatokon 25 euró felár ellenében lehetséges. Business Class osztályon 2 darab, egyenként legfeljebb 32 kg súlyú poggyász szállítása ingyenes, emellett egy nagyobb és egy kisebb kézipoggyász és egy kiegészítő (kézitáska vagy laptop) is ingyen szállítható.

Ülőhelyek

A KLM repülőgép járatain mi választhatjuk ki az online check in során, hogy hol szeretnénk ülni. Az Economy Regular ülések díjmentesen választhatók. Ezek ergonomikus kialakításúak, 76-81 cm helyet biztosítanak a lábnak. Az Economy Comfort ülések nagyobb helyet biztosítanak a lábnak, akár 89 cm-t, az Extra Legroom ülések pedig akár 97 cm-t, interkontinentális járatoknál pedig legkevesebb 140 cm-t, és ezek a vészkijáratnál találhatók. Az európai KLM járatok Business Class osztályain akár 89 cm hely van a lábaknak, és minden ülés ablak, vagy folyosó melletti. A kontinensek között közlekedő KLM járatokon pedig extra, 207 cm hely van a lábnak, és akár jót is aludhatunk ezeken. Az ülőhelyeket a felszállás előtti 48 óráig, a jegy foglalásakor választhatjuk ki. Ezután pedig a felszállás előtti 30. órától a check is során is választhatunk ülőhelyet magunknak!

Foglalási díjak

A KLM jegyvásárláskor foglalási díjat számít fel, aminek az összege országonként eltérő lehet. Online foglalás esetén ez a díj jellemzően 10 euró, a KLM telefonos foglalási rendszerében 25 euró, a KLM jegyirodákban pedig 45 euró. Hasonlítsa össze a KLM légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval a Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

KLM

4,5/5
16868 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.