Térkép

Finnair járatok

A Finnair járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a Finnair légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. A Finnair poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. A Finnair a világ 5. legrégebbi, és egyben a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága. Finnország első számú légitársaságának bázisreptere a Helsinki – Vantaa repülőtér. A repülésbiztonság mellett a pontosság területén is kiemelkedő a légitársaság, 2013-ban az érkező és induló járatok 87%-a teljesen pontosan tartotta a menetrendet, ez pedig az európai légitársaságok viszonylatában kiemelkedőnek számít. A Finnair több nívós díjat is kapott már, például 2014-ben Európa Legjobb Légitársaságának választották, és a Legjobb Észak-európai Légitársaság elismerést is magáénak tudhatja már. A Finnair nem csak európai utazásokra remek választás, de 15 ázsiai országba is eljuthatunk járataival. Ráadásul a Finnair légi útvonala földrajzilag a legrövidebb Európa és Ázsia között, továbbá járataik csatlakozása optimális. A légitársaság flottája az egyik legmodernebb egész Európában, az újabb gépek károsanyag-kibocsátása alacsonyabb, és az egyenes légi útvonalak miatt kevesebb az üzemanyag fogyasztás, így a Finnair a környezettudatosság terén is az élen jár.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes a Finnair járataival repülni?

Check-in

A Finnair légitársaság is lehetővé teszi a mobilos és az online check in-t. Ezeken a módokon a gép indulása előtt már akár 36 órával becsekkolhatunk, illetve ha az Egyesült Államokba utazunk, akkor 24 órával a felszállás előtt nyílik meg ez a lehetőség. A Finnair légitársaság különlegessége az automatikus check in, ami azt jelenti, hogy ha esetleg elfelejtene online becsekkolni, akkor a Finnair elintézi az utasfelvételt, és a beszállókártyát elküldi közvetlenül az Ön mobiltelefonjára. Ha szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, akkor Finnair Plus profiljához adja meg a mobilja számát. A reggeli járatok esetén a visszaigazolást előző este délután 5 és este 7 között várhatjuk, míg délutáni járatok esetében 3 órával az indulás előtt. Természetesen az utasfelvételt a repülőtéri check in pultoknál is elintézhetjük. Az online és mobil check in a legtöbb légi útvonal esetén elérhető, de van néhány kivétel is (például a Pisa-ba, dubrovnikba, Splitre és Ljubljana-ba induló gépek esetén).

Finnair poggyász információk – súlyhatárok és árak

A Finnair légitársaság repülőgép járataira feladott poggyászok súlya maximum 23 kg lehet, összméretük pedig nem haladhatja meg a 158 cm-t (hossz + szélesség + magasság). Az, hogy hány ilyen poggyász szállítása van benne a repülőjegy árában, az függ attól, hogy milyen viszonylaton utazunk, és melyik osztályra szól a jegyünk. Például az Economy osztályutasai számára 1 ilyen poggyász szállítása díjmentes, míg az Economy Pro vagy Economy Flexible utasai 2 poggyászt vihetnek felár nélkül magukkal. Az üzleti osztályon utazók, kontinenseken átívelő utazásokra 3 poggyászt is vihetnek magukkal. A Finnair járatain az esetek többségében a kézipoggyász súlya összesen 8 kg lehet. A kézipoggyász mérete maximum 56 x 45 x 25 cm lehet. Emellett felvihetünk a gépre magunkkal egy kisebb kézitáskát, vagy egy kicsi laptopot vagy hátizsákot is, ami az előttünk lévő ülés alá befér. Ennek maximális mérete 40 x 30 x 15 cm lehet. A kézipoggyász és a plusz kisebb poggyász összsúlya lehet a 8 kg. Az üzleti osztályon utazók, illetve a Finnair Plus program Platinum, Gold és Silver tagjai maximum 10 kg kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre.

Ülőhelyek

Az Economy osztály utasai némi felár ellenében választhatnak ülőhelyet maguknak. Az ár függ az adott ülőhely típusától, a jegy típusától és attól is, hogy milyen hosszú az utazás. Az ülőhelyet előre, interneten keresztül lehet lefoglalni, a családnevet és a repülőjegy foglalási kódját kell ehhez beírni. Ha nem szeretne fizetni az ülőhelyek lefoglalásáért, akkor a check in idején ingyenesen választhat azok közül a helyek közül, amelyek ekkor még szabadok. Ez az ingyenesség nem vonatkozik az extra ülésekre (például az Ecnomy Comfort ülésekre vagy az extra leg room ülőhelyekre). Ha gyermek is utazik Önökkel, és úgy dönt, hogy nem foglal ülőhelyet, akkor a Finnair biztosítja, hogy a gyermek mellett legalább egy, az Önök csoportjához tartozó felnőtt üljön. Az Economy Comfort ülések az Economy osztályok kabinjainak első sorában találhatók, és néhány európai, valamint az összes interkontinentális járatok elérhetők, 8-13 cm-el nagyobb helyet biztosítanak a lábak számára a normál ülésekhez képest, és 60-70 euróért foglalhatunk le egy ilyet.

Foglalási díj

A Finnair repülőjegyeknél a foglalási díj online jegyvásárlás esetén 3000 forint, a jegyirodákban európai járatok esetén 5500 Ft, más országokba pedig 15000 Ft (Business Classon pedig 15000 Ft).

Hasonlítsa össze a Finnair légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Finnair

4,5/5
2469 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.