Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Madeira útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Madeira

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

45 556 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 3436 kilométer

6ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

TAP

Madeira

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Madeira vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak Budapestről Madeirára, viszont átszállással többféle verzióban is utazhatunk. A Vueling Airlines gépeivel Barcelonában kell átszállnunk, míg ha az Air Berlint választjuk, akkor Berlinben. Az Iberia járataival utazva az átszállás helye Madrid, a SWISS gépeivel pedig Zürich. A TAP Portugal gépeivel is utazhatunk, ez esetben Portugáliában kell majd átszállnunk. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és átszállás után Madeira Funchal repülőtéren landolnak. A reptér különlegessége, hogy a kifutópályát a víz fölé, oszlopokra építették. Ez a kreálmány 2004-ben neves építészeti díjat is elnyert.

Terminál információk

A gépünk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is indulhat. Az Air Berlin járatai a 2 B termináljáról indulnak, csakúgy, mint a Vueling és az Iberia gépei. A TAP Portugal járatai a 2 A terminálról indulnak. Mindkét terminál első osztályú terep a gép indulásáig hátralévő idő eltöltésére. Ha van nálunk okostelefon, tablet vagy notebook (és ugye manapság ezek közül valamelyik általában nálunk van), akkor a repülőtér wifi hálózatára csatlakozva 2 órán át ingyenesen használhatjuk a világhálót. Mindkét terminálon vannak bank automaták és pénzváltók, a 2 A terminálon emellett még egy posta is működik. A 2 B terminál vámmentes duty free shopjában kedvező áron vehetünk finomságokat, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket is. Éhségcsillapításra pedig pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a vendéglátó egységekben. A 2A terminálon is kiélhetjük vásárlási szenvedélyünket, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik itt. Az egészséges ételek kedvelői pedig még bio finomságok között is válogathatnak a terminál vendéglátó egységeiben.

A repülőgépek a Madeira Funchal repülőtér egyetlen terminálján landolnak. Innen könnyen és gyorsan eljuthatunk Funchalba. Utazhatunk például buszokkal, amelyek december 25. kivételével az év valamennyi napján közlekednek. Aerobusokkal is bejuthatunk a városba, ezek menetideje 45 perc a reptértől Praia Formosa-ig. Egy jegy 5 euróba kerül, a retúr pedig 8 euró. A taxi is egy reális opció, a taxiállomást az érkezési oldal 0. szintjén találjuk. Autóbérlésre is van lehetőségünk, ez esetben pedig ideális megoldás, ha a kiszemelt típusú kocsit már előre, az interneten keresztül lefoglaljuk.

Hasznos információk

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk be Madeirára, és bejelentés, vagy engedély nélkül legfeljebb 90 napig tartózkodhatunk ott. Utazás előtt sose felejtsük el ellenőrizni, hogy úti okmányunk a teljes utazás ideje alatt érvényes legyen! Ha kiskorú szülő nélkül utazik, akkor fontos, hogy nála, illetve kísérőjénél legyen egy szülői hozzájáruló nyilatkozat.

A gép felszállása előtt mintegy 2 órával korábban érkezzünk meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre – hacsak nem akarjuk, hogy esetleg egy fejvesztett rohanással kezdődjön az utazás. Kezeltessük le a jegyeinket, majd adjuk fel a poggyászt. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, és nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Madeiráról

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az óráinkat, egy órával előbbre – az időeltolódás miatt. Madeira éghajlata igazán különleges: a jelentős magasságkülönbségek miatt itt egy helyen élvezhetjük a hegyvidéki és a mediterrán klímát is. A sziget délkeleti oldala melegebb, és kevésbé csapadékos, mint az északnyugati.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.