Térkép

Megfizethető járatok - Lengyelország

Lengyelország Európa szívében helyezkedik el. A páratlan lengyel kultúra felfedezésre csábít mindenkit. Rengeteg történelmi jelentőségű helyszín, ezer éves városok, homokos tengerpartok, festői környezetben lévő tavak, erdők várják az idelátogatókat.

Ha Lengyelországot az északi oldalról vesszük célba, akkor a Balti-tenger partvidéke üdvözöl minket. A part keleti részén található a Słowiński Nemzeti Park. Sétálhatunk egy nagyot a park területén, Lengyelország legnagyobb vándor homokdűnéjében, miközben megcsodálhatjuk a Łebsko és a Gardno tavaknál lévő vízimadár-rezervátumot. Még keletebbre haladva elérünk a Gdański-öbölbe, ahol az egyik legkedveltebb lengyel látványosság, a Hármasváros, Trójmiasto vár minket. Az öböl partján fekvő Gdańsk, Sopot, és Gdynia városok egybenövésével jött létre. Míg Gdańsk a középkorból fennmaradt műemlékeivel hívogat, addig Sopot a szórakozás kedvelőit kecsegteti, Gdynia, a fiatal üdülőváros, pedig modern tengerpartjaival, szabadidős programjaival vonzza be a nagyközönséget. Az ország észak-keleti részén hosszú sétákat tehetünk a Mazuri tóvidék 45 tava között, ami remek lehetőségek nyújt kenuzásra, kajakozásra, vitorlázásra.

Ha esetleg elegünk lett a tengerparti nyüzsgésből, induljunk el az ország szíve felé. Közép Lengyelországba érve, álljunk meg, és látogassunk el a Brda folyó partján fekvő Bydgoszcz-ba. Még ha nem is akarunk sokat időzni ebben a modern, egyetemi városban, azért pár érdekességre szánjunk egy kis időt. Például a 17. századból fennmaradt városházára, a 18. századi magtárakra, a várost védő fal maradványaira, a Młynska Szigetre, vagy csak hagyjuk, hadd varázsoljanak el a festői utcácskák kávézói, bárjai a Brda folyó körül sétálgatva.

3 órás autóút után eljutunk a fővárosba, Varsóba.  A központba érve az Óvárosi piactéren tehetünk egy nagy sétát. A piactér a 13. században épült fel. A második világháború alatt teljesen lepusztult, de a háború után nagyon gyorsan újraépítették. A tér közepén egy bronzból készült Szirén áll, ez lett a város címeralakja.  Rengeteg galéria, étterem, üzlet és szuvenír bolt található itt. Az Ismeretlen Katona sírja közelében áll a Galeria Zachęta, ahol neves művészek, mint Pablo Picasso, Henri de Toulouse-Lautrec, vagy Max Ernst alkotásainak adnak otthont. És ha még mindig kultúrára szomjazunk, irány a Kultúrpalota, a Nemzeti Múzeum, a Wilanówi kastély, vagy a Varsói Felkelés Múzeuma.

Varsó nagyon nagy ütembe fejlődő város, bármilyen igényt kielégítő intézményeivel, vendéglátó egységeivel és persze bolhapiacával mindenkit szeretettel vár.

A Lengyelországi útvonaltervezésnél nem szabad kihagyni Krakkót sem, hisz ebben a városban biztos senki nem fog unatkozni. A kis túránkat kezdjük a város közepén levő Főtéren. Itt egyből szembetűnik a gótikus stílusban épített, kőből faragott emberarcokkal díszített Posztócsarnok, ahol a mai napig kereskedelmi tevékenység folyik. A Főtértől néhány száz méterre a Wawel dombon, a Királyi palota és a Waweli székesegyház szinte uralja és védi az alatta elterülő várost. És ha már Krakkóba vagyunk, ne hagyjuk el úgy, hogy nem kóstoljuk meg a krakkói mártogatóst, vagy a híres pápai krémest.

Krakkótól pár kilométerre találjuk meg a wieliczkai sóbányákat. Ezeknek érdekessége, hogy itt minden sóból készült, beleértve a kápolnát is, ami kiváló akusztikája miatt gyakran koncerteknek ad otthont.

A világháború kegyetlensége az auschwitzi haláltáborban tárul elénk. A kiállítás mély, megrázó érzéseket vált ki a látogatókban, de a felkavaró élmények ellenére is kihagyhatatlan.

Szinte lehetetlen ezen ország összes látnivalóját bemutatni, de utazzunk az ország bármely pontjára, izgalmas élményekkel fogunk hazatérni.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.