Térkép

Smart Wings járatok

A Smart Wings 2004-ben alakult a Travel Service leányvállalataként. Míg a Travel Service charter járatokat, addig a Smart Wings menetrendszerinti járatokat üzemeltet. A Travel Service Csehország legnagyobb légitársasága, amely már 19 éve jelen van a piacon. A légitársaság Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában vezető szerepet tölt be a charter légitársaságok között. A 2012-ben rendezett TTG Travel Awards versenyen, első helyen végzett a „Csehország legjobb légitársasága“ kategóriában.  A prágai repülőtéren bázisozó légitársaság jelenleg több mint negyven úti célt kínál Európába és Ázsiába. Ezen kívül a nyári szezonban plusz járatokat is indít a kedvelt üdülőhelyekre, valamint a már meglévő desztinációkra közlekedő járatok számát is megnöveli. A légitársaság flottája Boeing és Airbus típusú gépekből áll.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Smart Wings-szel?

Check in

A Smart Wings légitársaságnál a jegyeinket a repülőtéri check in pultoknál és online formában kezeltethetjük. A check in pultok áltálában a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki. Ajánlatos már ekkor a repülőtérre érkezni és elkezdeni a jegykezelést. A pultok a járatok indulása előtt 40 perccel zárnak be. Ha zárás után érkezünk a pultokhoz, a légitársaság fenntartja a jogot, hogy törölje foglalásunkat és visszautasítsa a beszállást. A Smart Wingsnél lehetőség van online check in re is. Az online jegykezelés a járat indulása előtt 30 órával kezdődik és 1 órával az indulás előtt fejeződik be. Ez a szolgáltatás csak a Smart Wings menetrendszerinti járatainak utasai részére érhető el, azokon a járatokon, amelyek járatszáma QS1000-1209 és QS1212-1261 közötti tartományba esnek. Ezek a járatok jelenleg csak Prágából indulnak. Az online jegykezelést nem vehetik igénybe a 9 főnél nagyobb létszámú csoportok, a speciális segítséget igénylő utasok, valamint a két év alatti gyermekkel utazó utasok. Sikeres online check-in esetén az utas visszaigazolást kap e-mailben, amely tartalmazza a beszállókártyát.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Smart Wings járatain egy darab, 5 kg-t és 56x45x25 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt, továbbá egy kisméretű kézi táskát, fényképezőgépet, laptopot, kamerát, valamint a repülőtéri boltokban vásárolt termékeket ingyenesen lehet a repülőgépre felvinni. Szintén ingyenesen adható fel egy darab poggyász is. A Business jegyekkel utazók egy darab 20 kg-os, az Economy repülőjegyekkel utazók pedig egy 15 kg-os poggyászt adhatnak fel ingyenesen. A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 250 cm-t (hosszúság+magasság+szélesség). Ha a csomagok súlya meghaladja az előírtakat, minden egyes plusz kilóért, maximum 32 kg-ig, pótdíjat kell fizetni. Ez az összeg 6 € kilónként. A feladott poggyászok darabszáma nincs korlátozva. Abban az esetben, ha több utas, pl. egy család azonos járaton együtt utazik, és egy időben jelenik meg a check in pultnál, a légitársaság engedélyezi a poggyászok összevonását, azaz jogosultságot kapnak az ingyenes poggyász súlyok összeadásához, és a poggyászokat egyszerre kezelik az egyik utas neve alatt.

Ülőhelyfoglalás

A Smart Wings légitársaság gépein egyetlen osztály működik. A repülőjegy foglalásakor az helyeket automatikusan, ingyenesen hozzárendeli a rendszer a jegyünkhöz. Ha változtatni szeretnénk az előre hozzárendelt ülőhelyünkön, felár ellenében megtehetjük. Az extra lábterű ülések és az első sorban levő ülések 30€-ért, a standard ülőhelyek pedig 15€-ért vásárolhatóak meg. A nagyobb lábterű és az első sorban levő ülőhelyekre nem jogosultak a túlsúlyos és a különleges segítséget igénylő utasok, valamint a várandós és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók.

Foglalási díj

A Smart Wingsnél járatunkat a légitársaság hivatalos honlapján, az utazási irodán keresztül, a SmartCall telefonos foglalási központon keresztül, vagy a prágai repülőtér Smart Wings pultjánál foglalhatjuk le. Az interneten keresztül történő foglalás szolgáltatási díja 12 €, a SmartCall telefonos foglalási központon és a prágai repülőtéren található Smart Wings pulton keresztül intézett foglalás díja pedig 20 €. Online fizetéskor a Visa, MasterCard és a Diners Club kártyák mellett a PayPal is újabban használható fizetőeszköz.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.