Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Newcastle útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Newcastle

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

49 085 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1676 kilométer

4ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

KLM

Newcastle

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Newcastle vonalon

Közvetlen járatok ugyan nem indulnak Budapest és Newcastle között, átszállással viszont többféle verzióban is utazhatunk. Például repülhetünk a SAS légitársaság járataival, ebben az esetben Koppenhágában lesz az átszállás helye. Az Aer Lingus-t választva Dublinban kell átszállnunk, míg ha a British Airways légitársaság járataira foglalunk, akkor London Heathrow repülőterén vár ránk ugyanez. A Brussels Airlines gépekkel az átszállás helye Brüsszel, a KLM-el Amszterdam, az Eurowings-el pedig Düsseldorf. Átszállás után Newcastle nemzetközi repterén landolunk, ami közel 10 km távolságra fekszik Newcastle upon Tyne városközpontjától.

Terminál információk

Légitársaságtól függően a gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak. Például az Aer Lingus gépei a 2 B-ről indulnak, míg a KLM járatok a 2 A-ról. Akármelyikről indulunk is, mindkét terminálon jól eltölthetjük a várakozás idejét. A reptér Kilátóteraszáról szép kilátás nyílik a reptéren közlekedő repülőkre, és ez nem csak a gyerekeknek lehet nagy élmény. A teraszt egyébként a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk. Netezéssel is eltölthetjük a várakozási időt, mind a két terminálról ingyenesen a reptér wifi hálózatát – két órán át. Ha shoppingolnánk is egyet, akkor a 2 B terminál vámmentes üzletében jutányos áron vehetünk delikát élelmiszereket, parfümöket és szépségápolási termékeket. A 2 A terminál boltjaiban divatáru cikkeket, újságokat és játékokat is vehetünk. A terminálokon a korgó gyomor sem gond. A 2 A terminálon még reform ételeket és italokat is vehetünk, a 2 B terminál étterem kínálatának pedig pizzák, pasták, sütik és szendvicsek adják meg a pikantériáját. A terminálok várótermei kényelmesek, de ha ennél többre vágyunk, akkor az exkluzív utasvárókban kényelmes fotelek, nassok, frissítők és üzleti munkaállomások is a rendelkezésünkre állnak. A 2 A terminálon egy posta is üzemel, és mindkét terminálon van pénzváltó és ATM automaták.

Átszállás után Newcastle nemzetközi repterének utas-terminálján landolunk, innen többféleképp is továbbutazhatunk. Praktikus megoldás a metró, mivel a metróállomás konkrétan a reptéren található. Newcastle városközpontjába mintegy 25 perc alatt juthatunk el így, a járművek pedig 12 percenként indulnak, körülbelül reggel 6 és éjfél között. Ha Sunderland-be szeretnénk eljutni, akkor a járművek menetideje 55 perc, és szintén elég gyakran indulnak. A metró mellett busszal, taxival, bérelt autóval és még kerékpárral is továbbutazhatunk a reptérről.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be az Egyesült Királyságba. Utazás előtt időben ellenőrizzük, hogy úti okmányunk a hazaút dátumakor is érvényes-e még, hogy adott esetben legyen idő új okmányról gondoskodni! Indulás előtt minimum 2 órával javasolt a repülőtérre megérkezni, ahol először is kezeltessük a repülőjegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és jön is a felszállás.

Infómorzsák Newcastle-ről

Ne feledkezzünk meg az órák átállításáról, mivel a két város más időzónához tartozik (1 órával korábbra kell állítanunk az órákat), a legtöbb notebook és okostelefon viszont már önműködő ezen a téren. Ha vezetni is fogunk, akkor készüljünk fel, hogy kell némi idő, míg megszokjuk a baloldali közlekedést.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.