Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - London Stansted útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: London Stansted

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 825 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

26

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1450 kilométer

2ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

London Stansted

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

London Stansted csak egy repülőtérrel rendelkezik: London Stansted.
A Skyscanneren Budapest indulású, London Stansted úti célú járatra talált legjobb ár 8 825 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
2ó 25p az átlagos repülési idő Budapest indulással, London Stansted úti célig.
Egyetlen légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van London Stansted úti célhoz.
Heti 26, Budapest indulású járat van London Stansted úti célhoz augusztus hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – London Stansted vonalon

A London Stansted repülőtér jelenleg az Egyesült Királyság negyedik legnagyobb utasforgalmú repülőterének számít, és jellemzően a fapados légitársaságok használják. London központjától mintegy 47 km-re található, Stansted Mountfitchetben. Budapestről közvetlen járattal is eljuthatunk ide, jelenleg a Ryanair fapados légitársaság gépeivel, amelyek meglehetősen gyakran közlekednek, így rugalmasan választhatjuk ki a számunkra ideális utazási időpontot. Átszállással is utazhatunk, például a germanwings gépeivel, ebben az esetben az átszállás helye Köln vagy Stuttgart lesz. Ha pedig a Pegasus légitársaságot választjuk, akkor Isztambulban kell átszállnunk másik gépre.

Terminál információk

A Ryanair, a germanwings és a Pegasus légitársaság járatai is a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel. Itt minden feltétel adott ahhoz, hogy praktikusan – vagy épp kellemesen – tölthessük el a várakozás perceit. Ezen a terminálon is ingyenesen internetezhetünk – ha saját eszközeinkről rácsatlakozunk a reptér wifi hálózatára. Vásárolgatásra a terminálon működő duty free shopban nyílik mód – többek között szuveníreket, kozmetikumokat, parfümöket és delikát élelmiszereket vehetünk itt kedvező áron. A terminál vendéglátóegységeiben bőséges az étel és kínálat, a meleg étel kínálatban például tésztafélék, levesek és pizzák is szerepelnek.

A gépek London Stansted repülőterének egyetlen terminálján landolnak. A terminál főépülete egy téglalap alakú üvegépület, amelyben nincsenek kapuk – ezeket három, különálló, szintén téglalap alakú melléképületben találjuk. A 2-es és 3-as számú épületből gyalogosan is megközelíthető a terminál főépülete, az 1-es és 2-es melléképületből pedig a reptéri „Transit system” közlekedési rendszerrel juthatunk a főépülethez. Innen többféleképp is bejuthatunk Londonba, például vonattal. A reptéri vasútállomást a terminál épületben találjuk. A Stansted Express vonatokkal London Liverpool Street-hez juthatunk el, a vonatok 15 percenként indulnak, menetidejük pedig mintegy 45-53 perc. Buszokkal is utazhatunk, ezek menetideje jellemzően hosszabb a vonathoz képest, viszont alacsonyabb a tarifa. Például a Liverpool Street Station-ig 55 perc alatt juthatunk el, a Victoria Couch Station-ig pedig 75 perc alatt. Taxival és bérelt kocsival is továbbutazhatunk a reptérről. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiszemelt járművet már előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Lényeges, hogy a visszaút időpontjáig érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be magyar állampolgárok az Egyesült Királyságba. A régebbi típusú, könyv típusú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. A budapesti Liszt Ferenc reptérre ajánlott mintegy 2 órával a gép felszállása előtt kiérkezni, ha szeretnénk elkerülni a fejvesztett rohanást.

Infómorzsák Londonról

Londonban landolva első dolgunk legyen az óraátállítás! Egész pontosan 1 órával korábbra kell állítanunk az óráinkat (a legtöbb laptop és okostelefon viszont magától is átállítja az időt). Ha autót bérlünk, akkor számítsunk rá, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést. Az időjárás Londonban változékony, és a nyarak általában hűvösebbek, mint Magyarországon. A telek ugyanakkor enyhébbek. Londonban gyakran van, hogy egész nap szemerkél az eső.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.