Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - London Stansted útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: London Stansted

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

12 302 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

26

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1450 kilométer

2ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

London Stansted

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – London Stansted vonalon

A London Stansted repülőtér jelenleg az Egyesült Királyság negyedik legnagyobb utasforgalmú repülőterének számít, és jellemzően a fapados légitársaságok használják. London központjától mintegy 47 km-re található, Stansted Mountfitchetben. Budapestről közvetlen járattal is eljuthatunk ide, jelenleg a Ryanair fapados légitársaság gépeivel, amelyek meglehetősen gyakran közlekednek, így rugalmasan választhatjuk ki a számunkra ideális utazási időpontot. Átszállással is utazhatunk, például a germanwings gépeivel, ebben az esetben az átszállás helye Köln vagy Stuttgart lesz. Ha pedig a Pegasus légitársaságot választjuk, akkor Isztambulban kell átszállnunk másik gépre.

Terminál információk

A Ryanair, a germanwings és a Pegasus légitársaság járatai is a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel. Itt minden feltétel adott ahhoz, hogy praktikusan – vagy épp kellemesen – tölthessük el a várakozás perceit. Ezen a terminálon is ingyenesen internetezhetünk – ha saját eszközeinkről rácsatlakozunk a reptér wifi hálózatára. Vásárolgatásra a terminálon működő duty free shopban nyílik mód – többek között szuveníreket, kozmetikumokat, parfümöket és delikát élelmiszereket vehetünk itt kedvező áron. A terminál vendéglátóegységeiben bőséges az étel és kínálat, a meleg étel kínálatban például tésztafélék, levesek és pizzák is szerepelnek.

A gépek London Stansted repülőterének egyetlen terminálján landolnak. A terminál főépülete egy téglalap alakú üvegépület, amelyben nincsenek kapuk – ezeket három, különálló, szintén téglalap alakú melléképületben találjuk. A 2-es és 3-as számú épületből gyalogosan is megközelíthető a terminál főépülete, az 1-es és 2-es melléképületből pedig a reptéri „Transit system” közlekedési rendszerrel juthatunk a főépülethez. Innen többféleképp is bejuthatunk Londonba, például vonattal. A reptéri vasútállomást a terminál épületben találjuk. A Stansted Express vonatokkal London Liverpool Street-hez juthatunk el, a vonatok 15 percenként indulnak, menetidejük pedig mintegy 45-53 perc. Buszokkal is utazhatunk, ezek menetideje jellemzően hosszabb a vonathoz képest, viszont alacsonyabb a tarifa. Például a Liverpool Street Station-ig 55 perc alatt juthatunk el, a Victoria Couch Station-ig pedig 75 perc alatt. Taxival és bérelt kocsival is továbbutazhatunk a reptérről. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiszemelt járművet már előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Lényeges, hogy a visszaút időpontjáig érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be magyar állampolgárok az Egyesült Királyságba. A régebbi típusú, könyv típusú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. A budapesti Liszt Ferenc reptérre ajánlott mintegy 2 órával a gép felszállása előtt kiérkezni, ha szeretnénk elkerülni a fejvesztett rohanást.

Infómorzsák Londonról

Londonban landolva első dolgunk legyen az óraátállítás! Egész pontosan 1 órával korábbra kell állítanunk az óráinkat (a legtöbb laptop és okostelefon viszont magától is átállítja az időt). Ha autót bérlünk, akkor számítsunk rá, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést. Az időjárás Londonban változékony, és a nyarak általában hűvösebbek, mint Magyarországon. A telek ugyanakkor enyhébbek. Londonban gyakran van, hogy egész nap szemerkél az eső.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.