Térkép

Megfizethető járatok - Svájc

Svájc olyan, mint egy óriási, élő fotóalbum, amit lapozgatva felfedezni való csodák sokasága tárul fel az utazók szeme előtt. Áhítattal szemlélni az Alpok hófedte négyezres csúcsait, átérezni a kristálytiszta tavakból áradó nyugalmat, és szinte harapni a friss levegőt – mind olyan élmények, amik Svájcban kikerülhetetlenek. A téli sportok szerelmesei itt találják meg Európa leginkább hóbiztos és legmagasabb szintkülönbségű sípályáit, a kirándulók pedig megismerhetik a vadregényes természet legjavát – akár egy kellemes rövid túra keretében, akár egy ezer méteres szintkülönbséget legyűrve. Svájcban a természet szépségeihez hangulatos városok, büszke várak, zamatos sajtok és csokoládéhegyek is társulnak. Az óramű pontosságú tömegközlekedés pedig besegít abban, hogy minél több élményt begyűjtsünk az itt eltöltött idő alatt.

 

Látnivalók

 

Bern óvárosa: Nem véletlenül élvez világörökségi védelmet Bern óvárosa. A festői fekvésű városmagot patkó alakban öleli körül az Aare folyó. Szűk, macskaköves utcácskákon járhatjuk be a középkori hangulatot árasztó, tornyokban és díszes kutakban gazdag  területet. A 12. században épült Óratorony és a késő gótika jegyeit hordozó Münster-székesegyház felkeresése után pedig jól esik megpihenni egy gőzölgő kávé mellett valamelyik helyi étteremben vagy kávézóban.

 

Lugano: harminc fok, pálmafák és egy csipetnyi mediterrán lazaság..Svájcban ez sem elképzelhetetlen! Az olasz határ közelében fekvő város ráadásul mindezt a gyönyörű, közel 50 km² területű Luganói-tó partján, látványos hegyek közepette adja meg az ide utazóknak, akik a helyi éttermekben a jófajta olasz gasztronómia remekeit élvezhetik. A környékbeli hegyek és erdők kellemes célpontot jelentenek a kiránduló családoknak és a legtapasztaltabb mászóknak is, a tó pedig a vízi sportok szerelmeseinek kedvez – vitorlázni, úszni, szörfözni, kajakozni és horgászni is lehet.

 

Chillon vízivára: Középkori élményt szippanthat magába az utazó, ha felkeresi a Genfi-tó keleti végében, egy sziklára épített lovagvárat. Messziről is csodás látvány, ahogy a vár kiemelkedik a csillogó víztükörből, a hátteret pedig hatalmas hegyóriások adják. A szárazföldről egy kis fahídon át aztán be is vehetjük vár Svájc leggyakrabban látogatott történelmi épületét. Évszázadok graffitiikkel ellátott várbörtön, hercegi lakosztályok és dísztermek várnak a várban, amelynek egyes részeit még a 11. században építették.

 

Matterhorn: Európa egyik leghíresebb hegye a 4478 méter magas Matterhorn, amely az Alpok hetedik legmagasabb csúcsához méltóan emelkedik az égbe. A csúcstámadás csak tapasztalt és mindenre felkészült mászóknak ajánlott, de már maga a hegy látványa is maradandó élményt ad. A hegy lábánál 1600 méteres magasságban található Zermatt városka jó kiindulási alap mindehhez, innen pedig fogaskerekűvel lehet feljutni egy 3100 méter magas sziklagerincre.

 

Luzern: Svájc egyik legbájosabb városkája a Luzerni-tó partján fekszik. Itt sétálhatunk át a világ két legrégebbi fedett fahídján, a Kapellbrücke és a Spreuerbrücke az óvárost kötik össze az újvárosi résszel. A várost a Rigi és Pilatus hegyek veszik körül, ez utóbbira a világ legmeredekebb libegőjén lehet feljutni.

 

Érdekesség

 

A világ egyik legnagyobb szökőkútja Svájcban található. A Jet d'Eau Genf legismertebb látványosságának számít, és eredetileg a túlnyomás csökkentése miatt építették meg még 1886-ban. A szökőkút 200 km/h sebességgel pumpálja a vizet az égbe, átlagmagassága pedig 130-145 méter. A Genfi-tó északi partjáról igazi „Húha!” látványt ad, amikor a szökőkút vízfüggönyén keresztül felsejlik a Mont Blanc hegycsúcsa.

 

Számok és tények

 

Pénznem: svájci frank

 

Időzóna: UTC +1

 

Hivatalos nyelvek: francia, olasz, német, romans

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.