Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - East Midlands útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: East Midlands

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

16 644 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1578 kilométer

2ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

East Midlands

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – East Midlands vonalon

Közvetlen járatokkal is elrepülhetünk Budapestről a Közép-Angliában található East Midlands nemzetközi repülőtérre, ami Leicester, Derby és Nottingham városok között terül el. A Jet2 légitársaság indít közvetlen járatokat. Emellett több átszállásos utazási variáció közül is választhatunk. Például a Brussels Airlines gépeivel az átszállás helye Brüsszel lesz, míg az Aer Lingus gépeivel utazva Dublin. A KLM és Flybe légitársaságokat választva pedig Amszterdamban is átszállhatunk.

Terminál információk

A Jet2 és az Aer Lingus légitársaság járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról szállnak fel, míg a KLM és a Brussels Airlines gépei a 2 A-ról. A várakozás senkinek sem a szíve csücske, de mindkét terminálon adottak a feltételek ahhoz, hogy kellemes szabadidős programként éljük meg a felszállásig hátralévő időt. A 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk például a Kilátóteraszt, ahonnan csodás kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre – gyerekeknek pláne nagy élmény. Internetezéssel is eltölthetjük az időt mindkét terminálon - ha van nálunk táblagép, okostelefon vagy notebook, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva 2 órán át ingyen böngészhetünk a világhálón. Felszállás előtt némi ügyintézés is beleférhet még az időnkbe, ugyanis mind a két terminálon működnek bankautomaták és pénzváltók - a 2 A terminálon pedig még egy posta is. Ha éhségcsillapításra lenne szükség, akkor a 2 B étterem kínálatában még finom tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio ételek és italok is kaphatók. A vámmentes üzletet a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron vehetünk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket is. A 2 A-n pedig újságost, ruhaboltokat és játékboltot is találunk.

A járatok East Midlands repülőtéren landolnak, ami Nottingham és Derby városoktól mintegy 24 km távolságra található, és Leicester is csak alig 30 km. A reptérről többféleképp is eljuthatunk a városokba. A nap 24 órájában, 20 perces gyakorisággal indulnak például buszok (éjjelente valamivel ritkábban), közvetlen a terminál épületétől. Jegyet a sofőröktől vásárolhatunk. Ha vonattal szeretnénk továbbutazni, akkor a legközelebbi vasútállomás az East Midlands Parkway, ami mintegy 6 km-re található a reptérről. Óránként közlekedő minibuszokkal juthatunk el az állomásra, de a taxi is szóba jöhet.

Hasznos információk

A visszaút időpontjáig érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be magyar állampolgárok az Egyesült Királyságba. A régebbi, könyv típusú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. A budapesti Liszt Ferenc reptérre ajánlott mintegy 2 órával a gép felszállása előtt kiérkezni, ha szeretnénk elkerülni a fejvesztett rohanást.

Infómorzsák

Landoláskor ne feledkezzünk meg az óraátállításról! 1 órával kell korábbra állítanunk az óráinkat (a legtöbb laptop és okostelefon viszont ezt már magától megteszi). Ha autót bérlünk, akkor számítsunk rá, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.