Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Glasgow útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Glasgow

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

21 482 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1868 kilométer

3ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Glasgow International és Glasgow Prestwick

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Glasgowba

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Glasgow vonalon

Budapestről közvetlen járattal is eljuthatunk Glasgowba, a Wizz Air fapados járataival. A gépek általában hetente két alkalommal indulnak. A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indulnak, és a Glasgow Nemzetközi Repülőtéren landolnak. A reptér – amely Edinburgh reptere után a második legforgalmasabb az országban - 11 km-re található Glasgow városközpontjától. Más légitársaságokkal átszállással utazhatunk, ami inkább csak akkor praktikus, ha átszálláskor szívesen megejtenénk egy városlátogatást, vagy van valami elintéznivalónk az adott városban. A British Airways-el utazva például Londonban kell átszállnunk.

Terminál információk

A Wizz Air járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak általában, de a biztonság kedvéért ezt mindig ellenőrizzük le indulás előtt a repülőjegyen. A 2 B modern és knyelmes, minden igényt kielégít. Találhatunk itt például pénzfelvevő ATM automatákat (narancssárga felirattal vannak jelölve), és pénzváltásra is lehetőségünk van, ha erre az utazás előtt korábban nem lett volna időnk vagy kedvünk. Ínyenc finomságokat, parfümöket és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is gyorsabban megy a várakozási idő.  Ha megéheznénk, akkor pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben.

Glasgow repteréről könnyel eljuthatunk a tőle mintegy 11 km-re található városközpontba. A buszmegállók könnyen megtalálhatóak, mivel a reptér központi terminál épületének közvetlen közelében vannak. A buszokkal könnyen bejuthatunk például Glasgow Buchanan Street buszpályaudvarára, ahonnan Skócia sok népszerű úti céljára indulnak járatok. Ide körülbelül 10 percenként indulnak buszok az 1-es állásról. ezek a járatok megállnak Glasgow központi vasútállomásán is. A jegyeket megvásárolhatjuk közvetlen a sofőröknél is, vagy elővételben egy mobil app segítségével. A reptérről nem indulnak közvetlen vonatok, a legközelebbi Glasgow Airport vasútállomás egy rövid taxizás után, vagy a McGill’s 757 buszjárattal érhető el. A reptérről gyalogosan és biciklivel is bejuthatunk a városközpontban, és kocsi bérlésre is van módunk. Praktikus megoldás, ha a bérelt kocsit előre, az interneten keresztül lefoglaljuk.

Hasznos információk

A hazautazás időpontjáig érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk be az Egyesült Királyságba. Lényeges tudni, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el, ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. Indulás előtt legalább két órával javasolt a repülőtérre megérkezni, ahol először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt. Majd jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk), és szállhatunk is fel a gépre.

Infómorzsák Glasgowról

Landoláskor ne feledkezzünk meg az óraátállításról, 1 órával korábbra kell állítanunk az óráinkat. Ha autót bérlünk, akkor lelkiekben előre készüljünk fel, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést (már ha nincs ebben még tapasztalatunk). Glasgow időjárása meglehetősen változékony, és bármikor számítani lehet esőre (télen pedig hóra).

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.