Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Edinburgh útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Edinburgh

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

20 545 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1812 kilométer

3ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Jet2

Edinburgh

1 repülőtér

Budapest – Edinburgh járatok

A feltüntetett információk 2015. júniusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Edinburghba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Edinburghba csupán egy légitársaság indít közvetlen járatot. A Jet2 angol légitársaság a hét négy napján, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap biztosít légi összeköttetést Budapest és a skót főváros között. Közvetett járatokat, egy vagy két átszállással a British Airways, KLM, Air France, Lufthansa, Ryanair, Brussels Airlines és a Norwegian indítanak.

Terminál információk

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren két terminál található. Az Edinburghba közvetlen járatokat indító Jet2 gépei a 2B terminálból indulnak. A 2B terminál felső, azaz indulási szintjén találjuk a check-in pultokat, ahol a jegyek és úti okmányok ellenőrzése, valamint a poggyászok felvétele zajlik. A jegykezelést és az utasbiztonsági ellenőrzést követően a tranzitba jutunk, ahol éttermek, kávézók és üzletek biztosítják a várakozási idő kellemes eltöltését.

Édességeket, kiváló magyar borokat, parfümöket, kiegészítőket, dohányárút és játékokat kínál a Heinemann Duty Free vámmentes üzlete. Ha nem volt időnk a városban beszerezni az ajándéktárgyainkat, a reptéren kényelmesen pótolhatjuk. A Herend üzletében luxusporcelánokból, a Szamos pultjánál különleges bonbonokból, marcipánkülönlegességekből, a Hungaricum Wine & Fine Food üzletében pedig hazai borok és tradicionális magyar különlegességekből válogathatunk. Ajándéktárgyak széles választékát a Memories of Hungary és a Gift Point üzletei is kínálnak. A terminálban a divat világmárkái is jelen vannak, igaz csak limitált keretek között, mint a Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Burberry, a Montblanc és a Longchamp. Az éttermek terén széles körből válogathatunk. Megtaláljuk az olasz, francia, görög és ázsiai konyha ajánlatait, de a galérián található gyorséttermek ízletes szendvicsei közül is válogathatunk. Ha a magyar konyha szerelmesei vagyunk, akkor a Gundel étterembe kötelező betérni, aminek asztalaitól hatalmas kilátás nyílik a repülőtérre. A terminál egész területén élvezhetjük az ingyenes wifi szolgáltatást. A gyerekek nagy örömére pedig a galéria szinten egy játszótér is van közvetlenül a Costa Coffee kávézó mellett. Szintén a galérián a Celebi – Platinum Service, a SkyCourt Lounge és a MasterCard Lounge prémium várókban exkluzív körülmények között várakozhatunk.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három, minimum két órával hamarabb érkezni. Az Európai Gazdasági Társaság tagállamaiba és a schengeni övezetbe tartozó országokba, így Edinburghba is, érvényes személyi igazolvánnyal is utazhatunk. A kapuhoz érkezés előtt számolnunk kell még egy okmányellenőrzéssel. Általában gyorsan haladó sorokat találunk itt és külön sor áll rendelkezésre az e-útlevéllel rendelkezőknek.

Mire számíthatunk Edinburghban

Edinburghba érkezve számolni kell mérsékelt hőmérséklettel, ami sok csapadékkal jár. Az átlagos maximális hőmérséklet nyári hónapokban 18°C, téli időszakban pedig átlag 7°C körül van. A legtöbb csapadék nyár végén és ősszel van, viszont Skóciában egy nap leforgása alatt a 4 évszak minden jellegzetességét megtapasztalhatjuk. Érkezéskor -1 órás időeltolódással kell számolni. A repülőtér 9 km-re fekszik a belvárostól. Ha tömegközlekedéssel szeretnénk bejutni a városba, akkor a tíz percenként induló busz vagy villamos közül választhatunk. A városi taxikat, az úgynevezett „fekete taxikat” foglalás nélkül lehet igénybe venni. Az előre lefoglalt taxikat és bérautókat a terminállal szemközti parkolóház földszintjén találjuk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.